Arama

Kelt (Celtic) Astrolojisi - Tek Mesaj #4

virtuecat - avatarı
virtuecat
Ziyaretçi
24 Ocak 2007       Mesaj #4
virtuecat - avatarı
Ziyaretçi
DİŞBUDAK AĞACI (NION / ASH) 18 ŞUBAT – 17 MART

Celtic sembolü: üç çatallı zıpkın veya deniz atı
Gezegeni: Neptün
Eski Neptün tanrıları: Yunan: Oceanus, Posiedon Celtic: Lir, Manonnan


Dişbudak ağacı ‘kutsal lider ağaç‘ diye adlandırılırdı. Bu ağacın parçalarının büyü yapmak için kullanıldığına inanılırdı, bu sebeple Druidlerin sihirbaz değnekleri ve mızrakları bu ağaçtan yapılırdı. Dişbudak ağacı insanları iki yönlü bir karaktere sahip oldukları için gerçek kişilikleri ve güdüleri hakkında fikir sahibi olmak zordur. Sanata yatkın insanladır. Bir yanları çok hassas ve alıngan diğer yanları ise pragmatik olabilir. Hızlı bir kavrayış yeteneğine sahip, doğal ve sosyal insanlardır.

Yeni fikir ve projeler hakkında başkalarıyla tartışmaktan zewk alırlar, aynı zamanda başkaları tarafından kolayca etkilenebilecek insanlardır. Para kazanmak konusunda üstün bir yeteneğe sahiptirler, fakat genelde başladıkları işin sonunnu getirmekte zorlanırlar. Tiyatro ve sinemayı severler, okyanus onları kendine çeker. Büyüleyici olan ve korku hissi veren suyla ilgili herhangi bir kitle ile aralarında bir çekim olduğunu hissederler.

Kariyer seçimleri hiç bir zaman çok fazla rutinlik içermemelidir. Sanatla uğraşmak onlar için uygun bir seçimdir fakat merhametli doğaları sebebiyle tıbbi alanda çalışmaya yönelirler, hayır işleri organize etmede de oldukça başarılıdırlar. Çok iyi aşıklardır ve özenli ebeveynlerdir, romantik ve hayalperest insanlardır. Ayın ilk iki haftasında doğan yeni ay insanları daha atılgandırlar ve duygusal ilişkilerde hislerini gizlemezler, kuruntulu fakat çok doğal insanlardır. Dolunay tipleri kolay kanabilecek insanlardır ve saf bir yapıya sahiplerdir, görünüşte zayıf bi yön oluşturan bu özellikleri aslında nadir rastlanan biz özellik olan alçak gönüllülüğe sebep olur.

Ünlüleri: Albert Einstein, George Washington, Jane Austin, Michelangelo, Drew Berrymore ve John Travolta..

SMA (VINE / MUIN) 2 EYLÜL – 29 EYLÜL

Celtic sembolü: beyaz kuğu
Gezegeni: Venüs
Eski Venüs tanrıları: Yunan:Afrodit Celtic:Branwen, Guinevere, Etain


Soğuk olan Celtic ikliminde üzüm bağlarının meyva verebilmesi için çok özen gösterilmesi gerekiyordu. Asmalar kutsal bilgi ve tinsel başlangıcın sembolü olmuşlardır. Bu insanlar tuhaf bir şekilde iki yönlü bir karaktere sahiiptirler, bir an çok neşeli ve verimlilerken, birden endişelere boğulabilirler. Kamuyla ilgili işlerde kariyer yapma potansiyeline sahiptirler. Cömert, kibar, yaratıcı insanlardır. Mutlu ve memnun olmak için çok fazla zihinsel güvene ihtiyaç duyarlar. Genelde uğraşlarında çok fazla tutkuya sahip olan insanlar değillerdir. Ama ‘Ne ekersen onu biçersin‘ özdeyişini unutmamaları gerekir.

Tutkulu bir aşıklardır, fakat iki yönlü karakterleri evliliklerini devam ettirebilmelerini güçleştirir. İnsanları rahatsız etmeyen güzel bir espri anlayışları vardır. Kendilerine saygı duyulmadığı takdirde kolayca incinebilecek bir yapıya sahiptirler, bu insanları küçümsemekse gerçek bir hatadır. Soğukkanlı ve yansız gözükürler fakat onlarda gizli bir romantizm saklıdır, zarif bir estetik zevkleri vardır. Yeniay insanları enerji doludurlar ve duygularını daha rahat ifade edebilirler, zayıf yönleri ise burcun doğasından gelen dengesizliğidir. İyi yönleri ise doğalarında var olan heves ve başkalarına verdikleri destektir. Dolunay insanları ise dolunayın azalan etkisi altında sahip oldukları gerçek merhamet duygusu sayesinde affedebilmeyi başarabilen insanlardır. Onları anlamak zordur, kendi kendilerini şımartmaya meğillidirler.

Ünlüleri: Tolstoy, Kraliçe I. Elizabeth, Greta Garbo, Adam Sandler, Will Smith, Stephen King, Gwyneth Paltrow, Heather Locklear...


ÜVEZ AĞACI (Luis / Rowan) 21 OCAK – 17 ŞUBAT

Celtic sembolü: yeşil ejderha
Gezegeni: Uranüs
Eski Uranüs tanrıları: Yunan: Chaos, Aether ve Hemera, Uranüs. Celtic: Brigantia, Brigid


Üvez ağacı şeytandan ve kötü ruhlardan korunmak için evlerin kapılarına ve girişlerine dikilirdi ve ruhsal dünyaya geçişi sağlayan kapının bekçisi olduğuna inanılırdı. Üvez ağacı ‘fısıldayan ağaç’olarak da adlandırılırdı, eski bir efsaneye göre bu ağacın dinleyecek olan kişiye söyleyecek sırları vardır. Üvez ağacı insanları ileriyi gören bir zekaya ve insancıl prensiplere sahiptirler, idealisttirler.

Soğukkanlı mizaçlarının arkasında bazı tutkulu inançları saklıdır. Uyum sağlamaktan pek hoşlanmazlar, nnormalde kendilerine hakim olabilen insanlardır ama zorlanırlarsa otoriter olabilirler. Başkalarının düşüncelerine saygı duyarlar fakat bağnazlıktan ve cehaletten nefret ederler. Ciddi meselelere dahi gülebilirler, bu da insanların onlardan uzaklaşmasına sebep olabilir. Bilim kurguya ilgi duyarlar. Genelde hayatlarının ileriki dönemlerinde evlenirler çünkü kişisel özgürlüklerinin ellerinden alınmasından nefret ederler, evlenecekleri insan da bunu anlayacak bir insan olmalıdır.

Yeniay da doğan üvez insanları, cehalet ve bağnazlığa karşı gösterdikleri mücadelede sabırsız olmaya ve hüsrana uğramaya meğillidirler. Suskun olmalarına rağmen, reform yapma istekleriyle öncü sosyal değişikliklere katkıda bulunurlar. Ayın son iki haftasında doğan dolunay tipleri daha az suskundurlar ve genelde başkalarına, verebileceklerinden daha fazlası için söz verirler. Bireysel haklarını savunmak onların temel amaçlarından biridir.

Ünlüleri: Charles Darwin, Charles Lindbergh, Charles Dickens, Jules Verne, Garth Brooks, Natalie Imbruglia, Sarah MacLachlan, Jerry Springer, Michael Jordan...

ÖKSEOTU ADSIZ GÜN 23 ARALIK (MISTLETOE / UİL- IOK)

Celtic sembolü: siyah inci

Bugün Druidlerin takvimine göre 13 aylık yılın bittiği gündür, bu yüzden bu tarihe ait bir ağaç da yoktur, fakat bugün ökseotu ile bağdaştırılır. Bu tarihde doğanlar çok karizmatik insanlardır. Başarıya ulaşma kapasiteleri çok yüksektir fakat onlar başkalarına yardım etmeyi tercih ederler. Gizemli ve başkalarıyla çok yakın olmayı sevmeyen tiplerdir. Başarısızlık ve güçsüzlükten çok korkarlar, bir aile kurmaya pek istekli değildirler. Aşık olduklarında kendilerini o insana adarlar ve aşkları gelip geçici değildir. Hayatta işin kolayına kaçan insanlara güvenmezler.
KAYIN AĞACI ( BIRCH / BETH ) 24 ARALIK - 20 OCAK

Celtic sembolü: beyaz geyik
Gezegeni: Güneş
Eski güneş tanrıları: Yunan: Helios, Apollo Celtic: Hu, Beli, Taliesin, Arthur


Kayın ağacı güzelliği nedeniyle ağaçların kraliçesi olarak adlandırılmıştır. Celtic kültüründe bu ağaçtan tüm yıl boyunca yararlanabiliniyordu, bu sebeple hayatın devam etmesini temsil eder. Kışın ardından yaprakları çıkan ilk ağaç olduğu için yenilenme ve yeniden doğuşu temsil eder. Kayın ağacı insanları kararlı, tutkulu ve sağlığına, gücüne çabuk kavuşan insanlardır. Onlardan iyi bir organizatör, lider olur, yenilgiler onları caydıramaz.

Çok çalışmanın, sabır ve ısrarın zaferi göğüsleyeceğine inanırlar. Sadık fakat sevgilerini göstermede biraz çekingen insanlardır. Zevk sahibi, hem kendi hem de başka insanların düşüncelerine önem veren insanlardır. Gereksiz risklere girmeyen materyalist insanlar oldukları söylenebilir. Genelde ailelelerinin en başarılı üyeleridirler ama bu konuda mütevazi olmayı tercih ederler. Kendileri için doğru olan evliliği genelde hayatlarının ilerki dönemlerinde gerçekleştirirler, onların ağır tempolarına uyacak eşi bulmaları biraz zordur.

Yeniay karakteri dolunay karakterine göre daha atılgan ve duygusal bir yapıya sahiptir.Subjektif ve içedönük insanlardır. Sorunların üstesinden gelmelerini sağlayan azimleri veya kendilerine olan inançları kişiliklerinin en belirgin pozitif yönlerini oluşturur. Hayattaki amaçlarının peşine düşerken çok dayanıklıdırlar. Dolunay karakteri sahip olduğu düşsel doğasıyla bağlantılı olan daha kolay anlaşılabilir bir kararlılığa ve amaca sahipdirler, aynı zamanda objektif ve dışa dönüktürler. Gerçekçilikten uzak olmaları doğru dürüst düşünüp karar verme yeteneklerini köreltir.

Ünlüleri: Pasteur, Richard Nixon, Jim Carrey, Mel Gibson, Marilyn Manson, Howard Stern, Minnie Driver...