Arama

MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
25 Ocak 2007       Mesaj #108
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
Yanal G.Saray'da iddiası!

A Milli Takım’ın 2002 Dünya Kupası’nda üçüncü olmasında büyük payı olan menajer Can Çobanoğlu, 25 Ocak 2007 tarihli Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre ay-yıldızlı takımda bir dönem birlikte çalıştığı teknik direktör Ersun Yanal’la bu kez sarı kırmızılı takımın başarısı için ter dökmeye hazırlanıyor.
Geçen sezon takımı şampiyon yapan Belçikalı teknik adam Erik Gerets’le sezon sonunda yollarını ayırma kararı alan Galatasaray yönetiminin geçtiğimiz hafta Yanal-Çobanoğlu ikilisi ile masaya oturup, sezon sonu için anlaşmaya vardıkları, imzanın haziran ayında atılacağı iddia edildi.
Erik Gerets’in devre bitimine doğru, sözleşmesinin uzatılması konusunda yaptığı çağrıya kulak tıkayan sarı kırmızılı yöneticiler, çalıştırdığı takımlarda aldığı flaş sonuçlarla ve oynattığı modern futbolla iz bırakan, ardından A Milli Takım’ın başına getirilen Ersun Yanal’ı takımın başına getirmek için kolları sıvadı. Sarı kırmızılılar, bunun için önce Vestel Manisaspor yöneticileriyle bir araya geldi. Sözleşmesi devam eden başarılı teknik adamın 600 bin dolar tutarındaki tazminatının da diyalog yoluyla çözüldüğü belirtildi.
Arda’dan sonra Oğuz
Vestel Manisaspor’un ana sponsoru olan Vestel’in yönetim kurulu başkanı Ahmet Nazif Zorlu’nun iyi bir Galatasaraylı olması, tazminat sorununu ortadan kaldırırken, Oğuz Sabankay’ın Ege kulübüne kiralanması da iki kulüp arasındaki iyi ilişkilerin gelişmesine katkıda bulundu.
Geçtiğimiz sezon Galatasaray’dan kiraladığı Arda Turan’ı Türk futboluna kazandıran Ersun Yanal’ın, Oğuz Sabankay’ı önümüzdeki sezon sarı kırmızılı takıma hazırladığı belirtiliyor.
İmza Haziran'da atılacak
Takımı şampiyon yapsa bile Erik Gerets’le devam etmeme kararında olan ve gerekçe olarak "Onunla mutlu değiliz" görüşünü savunan Galatasaray yönetiminin, geçtiğimiz hafta söz kestiği Ersun Yanal-Can Çobanoğlu ikilisiyle devre bitiminde resmi sözleşme imzalayacağı ifade edildi.
Sarı kırmızılı yöneticilerin böylece hem sözleşmesi biteceği için Erik Gerets’e tazminat ödemekten kurtulacağı, hem de Türk futbolunu ve genç yetenekleri yakından tanıyan Ersun Yanal’la büyük başarılar kazanmayı hedeflediği belirtildi.

G.Saray Sami Yen'i istiyor

Galatasaray'da Seyrantepe için yönetimin çalışmaları sürerken, sarı-kırmızılı camia artık bu sevdadan vazgeçilmesini ve yeni stadın Ali Sami Yen'in yerine yapılmasını istiyor. Bu düşünce, yönetim kurulu içinde de artık yüksek sesle konuşulmaya başlanırken, Ankara'da yaşanacak son gelişmeler bu düşünceleri somut bir hale getirecek.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da garanti verdiği ve Ağustos ayında imzalanan protokole göre Galatasaray, Seyrantepe'den 120 dönümlük bir stat arazisi verilmesi öngörülmüştü. Ancak bu bölgeye hastane yapılacak olması nedeniyle Sağlık Bakanlığı'nın devreye girmesi ve Galatasaray'a verilecek alanın 50 ile 80 dönüme inme ihtimali, stat temelinin atılmasını iyice zorlaştırdı.
Ayrıca Başkan Özhan Canaydın, Schalke Arena gibi bir stat yapılmasını isterken, TOKİ'nin maliyeti daha düşük bir stat planlaması da işleri iyice karıştırdı.
Bu arada Divan Kurulu da Şubat ayında yapılacak ilk toplantıda Seyrantepe konusunu gündeme getirmeye hazırlanıyor. Birçok Divan Kurulu üyesi Ali Sami Yen'in Seyrantepe için terk edilmeyecek kadar değerli olduğunu ve yeni stadın şartlar ne olursa olsun Mecidiyeköy'e yapılmasını istiyor. Üyeler bu düşüncelerini yönetime bu toplantıda aktaracak.
Yönetim kurulundan bir üye, "Bürokratik işlemler bitecek gibi gözükmüyor. Birçok sözler verildi, tutulmuyor. Başbakan'ın onayına rağmen yine bitmiyor. Bir mucize olup bugün bitse, stadın temelini bir yıldan önce atamayız. Çünkü projemiz yok" diye konuştu.

Gerets'in kritik 7 haftası

Lider F.Bahçe’nin 7 puan gerisinde olan G.Saray’da ligin ikinci yarısının ilk 7 haftasındaki performans yeni sezonun da habercisi olacak, planlar buna göre yapılacak. Takımın şampiyonluk iddiasının devam edip etmemesi açısından büyük öneme sahip bu 7 haftada en önemli sınavı ise teknik direktör Eric Gerets verecek. Kalıp kalmaması konusunda yönetim içinde bölünmelere neden olan ancak Başkan Özhan Canaydın’ın kalkan olduğu Gerets birbirinden zorlu sınavlara çıkacak ve bir hayli terleyecek
KUPA DA ÖNEMLİ
Fortis Türkiye Kupası’nda Erciyes’le çeyrek finalde karşılaşacak olan Belçikalı teknik adam evindeki Ankaraspor, Vestel Manisa, Denizli ve Trabzonspor’un yanı sıra deplasmanlarda da Kayserispor, G.Antep ve Beşiktaş’la karşılaşacak. Olası puan kayıpları veya şampiyonluk yarışının uzağında kalınması Eric Gerets’in sarı-kırmızılı takımda yarınlarını zorlaştıracak. Yeni sezona yönelik olarak planlarını şimdiden yapan ve Hamit Altıntop ve Yıldıray Baştürk transferleri başta olmak üzere kadro girişimlerinde de bulunan yönetim, öncelikli olarak teknik direktör konusuna çözüm bulacak.
Sezon sonu sözleşmesi bitecek olan Gerets her ne kadar “Yönetimin bana verdiği söz var” dese de olası kötü sonuçlar Belçikalı teknik adamın G.Saray Kulübü’ndeki macerasını bitirecek. 7 haftayı baz alan yönetim sonuçlara göre her ihtimale karşı B planını da şimdiden hazırlayıp alternatifleri de sırada bekletecek. Ancak Gerets’in bu zorlu dönemi başarıyla atlatması halinde sezon sonu beklenecek ve Belçikalı teknik adamla yola devam edilecek. Bu durumda yönetim ağırlığını hoca konusuna değil de alınacak yeni oyunculara verip gelecek yılların planlarını hazırlayacak.