NERDESİNİZ?
Komik!Değil mi?Yada garip!
Bir tarafta birileri bir amaç belirlemiş.Tıpkı sizin gibi o şey için çabalıyor.Günlerce heyecan yaşıyor ve birgün başardığını duyunca ağzı kulaklarına varıyor.Siz de kendi başarısızlığınıza üzülüyorsunuz o sırada.Ve bir ses sizi garip bir duyguya düşürüyor.O ses öyle şeyler diyor ki gülüp,ağlamak arasında kalıyorsunuz.Başardığını sanan biri sizin en başarısız halinizden daha başarısızca birşey yapıyor ve seviniyor.Bu neyi gösteriyor?Demek ki o başarısızlığında ötesi var!
Bir de bir üstekileri düşünün!Onlarda üzülüyor.Sizin en yüksek başarınız onlar için başarısızlık oluyor.
Ortada tek bir olay var.Ancak kimisine göre bu başarı,kimisine göre hayal kırıklığı.
İşte şimdi sizden değerlendirme yapmanızı istiyorum.Sandığınız kadar kötü,yada sandığınız kadar iyi misiniz?
Peki o halde daha iyi anlayabilmeniz için başarıya vurmayalım bu olayları.Mutluluk ve mutsuzluk gibi düşünelim.Sağlıklı olmak yada sağlıksız olmak gibi!Yada mesela fakir olup mutlu olmak,yada zengin olup üzülmek gibi!
Hayatın içinde bir sürü oyun vardır.Herkesin oyunu farklıdır.Ancak amaç hep aynıdır.Bir büyüğü,bir kat daha başarılısı,bir milyon dolar daha zengini!Her oyun bir önündekini hedefler.Bir yukardakini düşler ve onu gökyüzü zanneder.En yukarısı bilir.Ancak şu bir gerçektir.Oyun ne olursa olsun,evet dikkat edin ne olursa olsun;hiçbir zaman en yukarısı yoktur!
Sizde kendi oyununuzun karakterisiniz.Size verilen senaryo gereğince karakterinizi canlandırıyorsunuz.
Bu ne ölçüde iyi yapıyorsunuz bilemem.Ama dedim ya;ne olursa olsun o oyunların hiçbiri en iyisi değil!
Birşeyleri görebilin diye anlattım bunları.Aslında hiçbir zaman yukarda yada aşağıda olmadığınızı görün diye.Oyun bellidir ve oyunlar arasında bir bağlantı olamaz.Çünkü en iyisi yoktur,aşağısı da olamaz!
Hep orda kalın ve unutmayın;
En yukarısı sandığınız şey sizi asla herşeyin en iyisi yapmayacaktır.
GREEN