Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #531

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
31 Ocak 2007       Mesaj #531
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
"Sınır ötesi iyi düşünülmeli"

Türkiye'nin Terörle Mücadele Özel Temsilcisi Emekli Orgeneral Edip Başer, "Bu karar enine boyuna bütün koşulları çok iyi düşünerek verilmesi gereken bir karar. Öbür türlü macera olur" dedi.

Emekli Orgeneral Başer, Habertürk televizyonunda gazeteciler Fatih Çekirge ve Murat Çelik'in sorularını yanıtladı. Türkiye'nin PKK'ya karşı sınırötesi askeri harekat için alacağı kararın sadece askeri bir mesele olmadığını belirten Başer, "Heyecana kapılıp hamaset duygularımızla verilecek karar değil. Bu karar enine boyuna bütün koşulları çok iyi düşünülerek verilmesi gereken bir karar. Öbür türlü macera olur" diye konuştu.

Başer, harekatın ortaya çıkaracağı siyasi ve ekonomik riskler olduğunu da ifade ederek -Türkiye kendi bağımsız kararını verir. Kendini tehdit eden bir unsuru ortandan kaldırmak üzere harekatı ya da gereken eylemi yapar. Ama bu eylem her zaman askeri operasyon olmak zorunda değilö dedi.

Terörle mücadelenin sabır isteyin bir iş olduğunu yineleyen Başer, şunları söyledi:

"Terörle mücadele edeceğim derken devlette başka noktalarda başka yıkımlara neden olmamak gerekiyor. O bakımdan çok dikkatli götürmek gerekiyor. Sınırlarımızın ötesinde bize tehdit teşkil eden bir terör var. Ama o sınırın ötesi başka bir devletin hükümranlığındaki topraklar. Bugün orada başka gerçekler de var. Değiştirilmesi mümkün olmayan, sevsek de sevmesek de var olan gerçekler bunlar".

Başer, çeşitli planlar ile bir takvim doğrultusunda devletin ilgili tüm birimleriyle birlikte hareket ettiklerini belirterek, "Atacağınız her adım sadece sizin yeteneklerinize bağlı değil, koşullara da bağlı. Yine o koşullar zaman içinde sık sık değişiklik gösteriyor. Dolayısıyla sizin planınız da sık sık değişikliğe uğrayabiliyor. Yani kesin bir tarih vermek zaten mümkün değil" dedi.

Başer bir soru üzerine ABD'li muadili Ralston'un bölgedeki temaslarıyla ilgili olarak "Barzani'den gelen değişik bir şey yok. Her zaman duyduğumuz şeyler. İyi haberler zaten beklemiyorduk. Onun için bizim düşüncelerimizi veya hareketlerimizi etkileyecek bir durum yok" diye konuştu