Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #536

lionhead - avatarı
lionhead
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2007       Mesaj #536
lionhead - avatarı
Kayıtlı Üye
harita hata
Avrupa haritasında Türkiye'ye küstahlık
KERKÜK (İHA) - Kürtlerin yayınladığı, Kuzey Irak ve Türkiye'nin doğu ve güneydoğu bölgelerini de içine alan sözde "Kürdistan" haritası, Avrupa'da bazı stratejik internet sitelerine de girdi.

Uluslararası Azınlıklar Meclisi adlı bir gurup, kendi internet sitesinde yayınladıkları bir haritada Türkiye'nin bir bölümünü sözde "Kürdistan" olarak gösterdi. Kuzey Irak ile Türkiye'nin güneydoğusunun birleşik olarak gösterildiği haritada, söz konusu bölge sözde "Kürdistan" olarak vurgulandı. 'eurominority.eu' adresinde yayın yapan internet sitesi tarafından hazırlanan haritada, Avrupa ülkelerinde yaşayan ve azınlık olarak adlandırılan onlarca gurup sıralanırken, bunların çoğunlukta yaşadığı yerler ayrı toprak parçaları olarak belirtildi. Söz konusu harita, İspanya, Fransa ve İngiltere'de de yeni bölgelere yer verirken, Türkiye'nin bir bölümü Kürdistan olarak gösteriliyor. Aynı haritada, Sırbistan, Bulgaristan, Yunanistan ve Makedonya'daki Türkler de azınlık olarak nitelendirildi. Gurubun sitesinde ayrıca, Türkiye'de yaşayan azınlıklar Kürtler, Ermeniler, Araplar, Boşnaklar, Yunanlar, Bulgarlar, Lazlar ve Romanlar olarak sıralandı.

Geleceğin parlayan sektörü yazılım
ANKARA (İHA) - İhracatı Geliştirme ve Etüd Merkezi (İGEME) tarafından hazırlanan 'Yazılım Sektörü' başlıklı araştırma Türkiye'de yazılım pazarının hızla büyüdüğünü ortaya koyuyor.

Araştırmaya göre, Türkiye'de yazılım sektörünün hacmi 2005 yılında 540 milyon dolara ulaşırken, 2007'da yüzde 20 büyüyerek 650 milyon dolara çıkacağı tahmin ediliyor. Yazılım ihracatı 2005'te 15 milyon dolar, ithalatı ise 89.5 milyon dolara olarak gerçekleşirken, yazılım ihracatı yapılan ülkeler arasında, ABD 2.2 milyon dolar, Almanya 2 milyon dolar, Irak ise 1.7 milyon dolarla ilk üç sırayı oluşturuyor. İGEME raporuna göre, Orta Doğu ve Orta Asya Türk Cumhuriyetleri Türkiye için yazılım ihracatı açısından önemli potansiyele sahip bulunuyor. Irak, Birleşik Arap Emirlikleri, İran, Suudi Arabistan gibi ekonomileri ağırlıklı olarak petrole dayalı Orta Doğu ekonomilerinde, petrol fiyatlarının yükselişiyle büyüme beklentileri arttığına dikkat çeken İGEME, bu ülkelerin yazılım ihracatı için önemli fırsatlar oluşturduğunu vurguluyor.

Yılda 70 bin uzmana ihtiyaç var

Türkiye'nin yazılım ithalatında, ABD ve AB ülkeleri başı çekerken, 2005 yılında İngiltere'den 14.5 milyon dolar, Almanya'dan 13 milyon dolar ve ABD'den 11.8 milyon dolarlık ithalat yaptı. Raporda, yazılım sektörünün en büyük sorununu mesleki eğitim ve beyin göçü olduğu belirtiliyor. İGEME raporuna göre, bilişim sektörünün sağlıklı gelişmesi için her yıl yaklaşık 70 bin uzmanın yetişmesi gerekiyor. Türkiye'de iyi eğitim görmüş, nitelikli, konusunda uzman iş gücü daha iyi ücret ve olanaklar elde etmek için Batı ülkelerine göçüyor.

Bu da Türkiye'deki yazılım sektörünün en çok ihtiyacı olduğu gelişmiş eleman sıkıntısına yol açıyor. Raporda, yazılım ihracatının artırılması için firmaların stratejik olarak ihracata yönelmesi, Ar-Ge'ye daha fazla ödenek ayırması, özel ürünlere ağırlık vermesi, pazarlama stratejilerinin geliştirilmesi, eğitim ve insan kaynakları konusuna özel önem verilmesi öneriliyor. Dünya bilişim sektörü bugün 2.3 trilyon Euro hacme sahip, yazılım sektörü ise bunun yaklaşık yüzde 25'ini oluşturuyor. Raporda, dünyadaki yazılım harcamasının 2007 yılında 740 milyar doları aşacağı tahmin ediliyor. Dünyada yazılım sektörünün önde gelen ülkeleri ise ABD, Almanya, İngiltere, Hindistan, İsrail, İrlanda ve İsveç. Türkiye, henüz bu ülkelerle yarışabilecek kapasitede değil, ancak hızla yükselen ve gelişen bir sektöre sahip bulunuyor.

kureselisinma

2007'de doğan çocuklara daha sıcak bir dünya
Paris (AA)- BM İklim Programı İcra Direktörü Achim Steiner, 2007'de doğacak çocukların daha sıcak bir dünyada yaşayacağını açıkladı.

BM'nin küresel ısınma risklerine dikkati çekeceği iklim raporunun yayımlanmasından birkaç saat önce yazılı açıklamada bulunan Steiner, küresel olarak mesajın açık olduğunu belirterek, çok geç olmadan bir şeyler yapılmaması halinde, karbondioksit ya da sera etkisi yaratan diğer gazların insanlık için gerçek bir risk oluşturduğu konusunda şüpheye mahal kalmayacağını ifade etti.

Steiner, "2007'de doğacak çocuklar daha sıcak bir dünyada, meteorolojik koşulların dikkate değer biçimde değiştiği ve denizin daha yüksek bir seviyede olduğu bir dünyada yaşayacak" ifadesini kullandı.

reklam abd

ABD halkını korkutan reklam kampanyası
CNN'nin yeni reklam kampanyası olan billboardlardaki çizgi karakter, Boston halkını terör alarmına geçirdi.

Boston'un 9 ayrı bölgesinde köprü altlarına ve kavşaklara habersiz yerleştirilen yanıp sönen tabelalar şehirde panik yarattı. Tabelalardaki çizgi karakterin görünüşü ve tavrı yanlış anlaşılarak yetkilileri terör alarmına geçirdi. iki köprü trafiğe kapatıldı, bomba imha ekipleri şehre akın etti, trafik alt üst oldu.

Olayları haber alan CNN yetkilileri hemen bir basın duyurusu yayınlayarak halktan

ayikurtarma1

Arı sürüsünün saldırdığı ayı telef oldu
Hakkari'nin Ceylanlı Köyü'nde arı sürüsünün saldırdığı bir ayı telef oldu.

Alınan bilgiye göre, yoğun kar yağışı nedeniyle halen 130 köy ile 377 mezra yolunun kapalı olduğu Hakkari'de dağlarda aç kalan ayılar köylere inmeye başladı. 3 bin 500'e yakın arılı kovanın bulunduğu Ceylanlı Köyü'ne inen 15 kadar ayı; Şevket Zirek, Hasan, Cebbar ve Behçet Ege ile Kemal Işık isimli vatandaşların arılı kovanlarına saldırdı. Toprak evlerin kapısını kırarak arılı kovanlara saldıran ayılar, kovanları tahrip edince arı sürülerinin saldırısı ile karşı karşıya kaldı. Saldırıda 1 ayı telef oldu, diğer ayılar ise kaçtı.

Olayın şokunu yaşayan Ceylanlı Köyü sakinleri, arıların bu defa ayılardan intikam aldıklarını
yasamak kucuk bir umut we insana duyulan sewgiden ibarettir..