Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Şubat 2007       Mesaj #98
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Anlı Şanlı Fener

clear pixelSarı-lacivertlilerin cezası nedeniyle İzmir'de oynanan maçta Tuncay Şanlı perdeyi açtı M.Nas, Volkan'ı avladı. M.Aurelio galibiyeti getirdi. Gençlerin 1 topu direkten döndü
clear pixel
03.02.2007
Jose Mourinho'nun son banka reklamındaki 'Hayatım hep bir adım önde olmayı gerektiriyor' söylemi, 100. yılında şampiyon olmak isteyen F.Bahçe'nin olmazsa olmaz hedefi olmalı... Peki F.Bahçe rakiplerinin önünde mi? Puan olarak evet... Ya futbol olarak? Bunun cevabını vermek için önemli bir fırsattı İzmir'deki G.Birliği maçı. Hele de ikinci, yarıya iki puan kayıpla başlayan bir takım için...

Sert rüzgâra karşı iki takım sahaya Akülü tekerlekli sandelye' kampanyasına destek amacıyla karışmış bir grup olarak çıkarken, ilk dakikalardaki Gençlerbirliği'nin şok presine karşı F.Bahçe'nin dağılması aküsünün zayıflığını belgeledi.

Hatta F.Bahçe'de, G.Birliği'nin 5. dakikada Erhan'ın üst direkten dönen şutuna kadar Can, Aurelio ve Volkan'ın 2'şer kritik hatası vardı ki, hiç hayra alamet değildi.

Rüzgara karşı goller
Ancak Can-Edu ikilisinin hava hakimiyetinden ürküp Okan'ın yerine Isaac'i ikilinin arasına sıkıştıran Mesut Bakkal'ın 4-5-1'le de orta sahada kalabalık yaratıp geriyi açmasıyla Kezman sürekli boş alan buldu. Nitekim, Sırp yıldızın 6'da attığı gol yardıma Adil Sinem'in adaletsiz ofsayt bayrağının kurbanı oldu.

Hızlı, hareketli, bol hatalı oyunda daha sonra gizli bir kahraman sahne aldı: 'SERT RÜZGAR' Önce 9'da 4 pasta Appiah'ın ortasına rüzgarlanan Tuncay harika sıçramayla kafayı ağlara yapıştırdı (1-0), sonra 21'de kornerden seken ortayı Mehmet Nas 30 metreden kaleye nokta aüşı yapü (1-1). Nas'ın vuruş güzelliğinin yaraşıra Volkan'ın önünün kapalı olması da dikkat çekiciydi.

Zico'nun tercihi Uğur'un aksaması, Alex'in her topa vuruş sonrası kas ağrılarından yüzünün kasılması, G.Birliği'nin baskıyı kurarkek geriyi tutamaması, Mesut Bakkal'ın Traore ve Tuna'nın aciz kaldığı her Kezman atağında sahaya girip markaj yapacak kadar çıldırması... Göze batan diğer saha içi vukuatlardı.

Yarasa adam'ın çenesi
İkinci yarıda havadan nem alan G.Birliği üst üste uzaktan atılan 3 şutla Volkan'ı yoklarken, 57. dakikada Appiah, Aurelio, Alex, Tuncay dörtlemesinin ardından araya sızan Aurelio (îlk yanda net golü kaçırdı, kendini affettirdi) diziyle 2-1'in kahramanı oldu.

Bir başka kahramansa Mateja Kezman'dı. O da müthiş bir profesyonellik örneği göstererek aynı statta, çenesini yine tutamadığı için ikinci kez kırmızı kart gördü.

ÖZET: F.Bahçe profesyonelliği yakışmayan futbolcu portrelerine artık bir son vermeli! Her ne kadar skor açısından 'iki ileri, bir geri' liderliğini korusa da!

Haber: Hakan YAŞAR