Arama

Sonsuz Aşk - Tek Mesaj #892

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Şubat 2007       Mesaj #892
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
DÜN SABAH SENİ BEKLEDİM..

8:15 vapuru kalkmak üzereyken kapılar kapanırken homurdanarak gelmeyişine.. Üç simit almıştım en gevreğinden. Biri sana biri bana diğeri martılar için.. Gelmedin belki gelemedin.. Adımlarım geri geri giderken vapura, arkamdan koşan insanların yüzlerin de seni aradım. Gelmedin..
Elimde iki gün öncesinin tarihi bir parça gazeteye sarılı üç simit başım öne eğik ve bir sabah daha seni bulamamanın sarhoşluğu üzerimde. Gelmedin bilseydin gelir miydin.?
Oturdum yalnızlığımla baş başa kalacağım bir köseye.. Mendil satan çocuklar var etrafimda. Birde inadina bagirip duran çayci. Simit kokusu çaya davetiye göndermis ama eksik tek senin kokun.. Vapur ipinden kurtulmus gelsen de bosuna olacak. Iskeleye bakiyorum bir el görsem inan içim bosalacak. Yüzlerce insanin agirligiyla denizin karni yarilmis ve sarali hastalar gibi köpürüyor agzi. Evet simdi marti zamani geldiler de zaten. Bir bakis atip uzaklasiyorlar. Sonra yine geliyor yine geliyorlar.. Sen de gelseydin ya.. Düsünüyorum ne kadar da beyazlar. Ne kadar özgür.. Benim de bir beyaz yanim olsaydi ya.. Kirlenmemis, saf ve sana benzeyen.. Kanatlarim olsaydi ya.. böylesine özgürce çirpacagim.. Offf deli miyim ne.. simitler gevrekligini kaybetmeden yemeliyim. Bir bardak çay önümde hemen. Ortadan ikiye böldüm bugusu içinde kalmis. Bir dilim martilara bir dilim sana.. sahi sen yoksun olsaydin ister miydin..? Kiz kulesi göründü. Seninle ilk öpüsmek istedigim yer. Saçlarini rüzgara savurup sonra da yakalamaya çalismak.. Peçetelere yazdigim siirleri öylesine bosluga birakip marti çigliklarinda dinlemek.. Seni seviyorum'u haykirmak. Biliyor musun buradan sevgiliye ne söylersen söyle tüm Istanbul duyarmis. Baliklar hizaya dururmus. Martilar bir baska uçarmis.. Vapur sirenleri sarki gibi ötermis. Bogazin narin akisi bu feryada selam dururmus. Bilmiyor musun..? Gelseydin bilirdin elbet.. Çay bitmek üzere simitlerde.. Gelemedin üç simit almistim biri bana kaldi ikisi martilara. Bak aklima geldi. Zaten bu yolculuk bir bardak çay içme mesafesi. Çabucak bitiyor iste. Biliyorum yan dönmüs vapur yanasiyor iskeleye.. Geri mi dönsem acaba. Yoksa bir Üsküdar siirimi yazsam.. Kararsizim. Arkadan bir ses yürümemi söylüyor adim atamiyorum sanki buradasin kokun geliyor. Sen olmadan seni aramak nasil bir sey biliyor musun..? Bilmezsin gelseydin bilirdin elbet. Hizli adimlarla yürüyen insanlara sasiyorum ya sevgili gelir de yetisemezse. ben yavas yavas yürüyorum Gelirsen yetis diye.. Üsküdar bir baska.. Her taraf döner kokuyor. Çingirak sesler ugulduyor beynimde. Ekmek arasi su kadar diye. Bakiyorum genç bir oglan döner ve ayran ismarliyor sevgiliye. Ufak seylerden mutlu olabilme gerçegi bu sanirim. Dudaklarda ayran bulasigi izler. Sevgilide bir peçete siliyor narince dudaklarini yarinin. en sevdigim resim bu gelmedin gelseydin bizde yerdik iste. Kendimce yollaniyorum sahil boyu. Burada çakil taslari yok. Duvarlar tabela dolu. Sevgiliye yazilmis maniler yok. Boya sandiklari dizilmis boy boy renk renk. Tüm çocuklar ayakkabilarima bakiyor. Çingeneler var gül demetleri ellerinde. Kosusturup duruyorlar saga sola. Hiç biri bana yanasmiyor. Oysa vazgeçilmezdim onlar için. Neden dersin bilmiyorsun degil mi.? Gelseydin bilirdin elbet. Bir vapur daha yanasti iskeleye. Sonra bir tane daha. Bu isleyis sürecek gün boyu ben sensiz sen bensiz vapurlar habersiz martilar öksüz.. Gelmedin öksüzlügü bilmezsin elbet. Belki gelemedin biliyorum gözlerinin su anda doldugunu.. Hem ben nereden bilebilirdim ki göge gelin oldugunu..