Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
16:45, 2 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Pazar, 07 Aralık 2025 - 16:47
Arama
MaviKaranlık Forum
Medya Haber
-
Tek Mesaj #541
evo
VIP
kirlenmek güseldir : )
3 Şubat 2007
VIP
kirlenmek güseldir : )
ÖDEV SİTELERİ ÖĞRENCİLERİ OLUMSUZ ETKİLİYOR
ELAZIĞ -
Ömer Fansa-
Fırat Üniversitesi'nde (FÜ) yapılan bir araştırmaya göre, ilköğretimden lisans üstüne kadar öğrencilerin ödevleri konusunda başvuru kaynağı olarak ortaya çıkan internetteki ödev siteleri, öğrencilerin, okuma, araştırma ve kütüphaneye gitme tutumlarında olumsuz etki bırakıyor.
FÜ Eğitim Fakültesinde yurt içi ve yurt dışında tesadüfen seçilen 12 ödev sitesi üzerinde yapılan araştırmada, yurt dışında sayfası 10, yurt içinde ise genelde 2 dolardan hizmet veren bu sitelerin etkili bir mali kontrole tabi tutulması sonucuna ulaşıldı.
Araştırmayı yapan FÜ Eğitim Fakültesi öğretim görevlisi Tuncay Sevindik, internetin yaygın olarak kullanılmaya başlanmasıyla birlikte, sürekli yeni oluşumların ortaya çıktığını,ilk zamanlarda bilgi alışverişi yapılan forum sayfalarının zamanla ücretli ödev sitelerini ortaya çıkardığını söyledi.
Bu sitelerin çalışma şekilleri ve yöneticileri ile olumlu, olumsuz yönlerini araştırmak üzere çalışmaya başladığını anlatan Sevindik, bu sitelerin idarecilerinin herhangi bir pedagojik eğitim almadıklarını, genel olarak birer adet editör, grafiker, yaratıcı direktör ve bir programcıdan ibaret olduğunu kaydetti.
Sevindik, araştırmada ödev sitelerinin faydalı ve olumsuz etkilerini tespit ettiklerini belirterek,sitelerin, öğrencinin ödeve kısa sürede ulaşmasını sağladığını, zaman kazandırdığını, kütüphane imkanı olmayan öğrenciye hizmet verdiğini, araştırma konusunda internetin etkili bir şekilde kullanılmasını öğrettiğini kaydetti. Sevindik, ancak bu sitelerin öğrencinin kütüphane alışkanlığını körelttiğini, 'Nasıl olsa internette bulurum' düşüncesiyle öğretmenden danışmanlık alımını ve konunun kavranmasını engellediğini, tembelleştirdiğini bildirdi
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Kapat
Saat: 16:47
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.