Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #548

evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
4 Şubat 2007       Mesaj #548
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
4 BÜYÜK KENTTE BARAJLARIN DOLULUK ORANI % 25

baraj

ANKARA - Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa gibi büyük şehirlere içme suyu veren barajların aktif doluluk nispetinin 2 Şubat 2007 itibariyle yüzde 25 civarında bulunduğunu bildirdi.
Sulama barajlarına bakıldığında doluluk bakımından şu anda Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz ve Batı Karadeniz bölgelerinde herhangi bir sıkıntı bulunmadığını anlatan Eroğlu, Atatürk, Batman ve Dicle barajlarında su seviyesinin normal olduğunu ve bir problem bulunmadığını bildirdi.

Doğu Akdeniz, Konya Ovası, İç Anadolu ve Büyük Menderes Havzasında bir miktar su eksiği bulunduğunu kaydeden Eroğlu, ''Ancak unutulmamalıdır ki ülkemizde yağışların yüzde 55-60'ı Nisan-Mayıs aylarında gelmektedir. Dolayısıyla şu an için Türkiye'nin hiçbir bölgesinde kuraklık söz konusu değildir'' diye konuştu.

İçme suyu temini konusunda da bilgiler veren Eroğlu, içme suyu maksatlı barajların doluluk oranının İstanbul'da yüzde 53,5, Ankara'da yüzde 9,3, İzmir'de yüzde 30,1, Bursa'da yüzde 27,6 seviyesinde olduğunu söyledi.