Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #558

AlCoLiC - avatarı
AlCoLiC
Ziyaretçi
8 Şubat 2007       Mesaj #558
AlCoLiC - avatarı
Ziyaretçi
İhmalin ucu Celalettin Cerrah'a kadar dayandı mufe Müfettişler İstanbul Emniyet Müdürü Cerrah'ın ifadesini alacak.
Hrant Dink suikastinin depremi sürüyor. Dink cinayetinde ihmal soruşturması devam ederken İstanbul Emniyet Müdürü Cerrah hakında da ön inceleme başlatıldı
08/02/2007 (314 kişi okudu)
RADİKAL - ANKARA - Hrant Dink suikastinde tetikçileri buluşturan Trabzon'un Pelitli ilçesinde jandarma ve polise çalışan en az iki muhbirin verdiği bilgiler, 'görevliler görevlerini yapsaydı Dink bugün yaşıyor olacaktı' tezine güç katıyor. Bir yandan cinayete ilişkin soruşturma sürerken, diğer yandan 'geliyorum' diyen cinayetle ilgili hiçbir önlem almayanlar birer ikişer koltuklarına veda ediyor.
Pelitli'de aylardır süren suikast hazırlıklarını ve verilen istihbaratları yeterince değerlendirmeyen Trabzon Valisi Yavuz Demir, Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay ve İstanbul Emniyet İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler'in görevden alınmasının ardından, ihmaller zincirinde sorumluluğu belirlenen İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah da soruşturma potasına girdi. İçişleri Bakanlığı müfettişleri, ihmaller zincirinde Cerrah'ın da sorumluluğu olduğu düşüncesinde. Cerrah'ın, görevden alınıp alınmayacağına idari soruşturma raporuna göre karar verilecek. Trabzon Emniyet Müdürü'yken suikastin 'büyük abi'si Erhan Tuncel'i polis muhbiri yapan Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanı Ramazan Akyürek ve Yasin Hayal'in eniştesi jandarma muhbiri Coşkun İğci'nin 'Yasin Hrant Dink'i öldürecek' bilgisini vermesine rağmen tedbir almayan kimliği belirsiz JİT görevlileri içinse, şimdilik soruşturma yok.
İçişleri Bakanlığı'nın, Trabzon, İstanbul ve Ankara'da görevlendirdiği mülkiye başmüfettişleri, Trabzon'un ardından İstanbul'daki araştırmalarını da tamamladı. Müfettişler, geçen pazartesi günü görevden alınan İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Güler ile İstanbul Emniyet Müdürü Cerrah'ın, Dink suikastindeki ihmallerde adli ve idari yönden sorumluluğu bulunduğu kanatine vardı. Bir ön rapor hazırlayan müfettişler, Cerrah ve Güler hakkında adli ve idari yönden ön inceleme yapabilmek için İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'dan izin istedi. Aksu, istenilen her iki izni de verdi. Müfettişler, Cerrah ve Güler'e adli soruşturma açılıp açılmamasına, ifadelerini aldıktan sonra karar verecek.

Yazı ortada yok
Geçen pazartesi görevden alınan İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Güler'in, müfettişlere verdiği ifadede; "Trabzon'dan gelen suikast ihbarını teyit edemediğimizi İstihbarat Dairesi'ne bildirdik" dediği ve müfettişlere ihbarın teyit edilemediğini gösteren tutanağının bir örneğini verdiği öğrenildi. İstihbarat Dairesi'nin illerle yaptığı yazışmaların saklandığı dijital sistemde çalışan müfetişler, Güler'in "Yazdık" dediği yazıyı aradı, ancak bulamadı. Müfettişlerin, bu gelişme üzerine Ramazan Akyürek ve kurmaylarının yazılı ifadesini bile almadan İstihbarat Dairesi'nden ayrıldıkları iddia edildi. Akyürek için ön inceleme izni isteme gereği duymayan müfettişler, Cerrah ve Ahmet İlhan Güler'in ifadesini aldıktan sonra İstihbarat Dairesi'ne dönecek.