Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
16:22, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Pazartesi, 15 Aralık 2025 - 16:22
Arama
MaviKaranlık Forum
Dünyada ve Türkiye'de Ekonomi Gündemi, Güncel Haberler
-
Tek Mesaj #375
AreX
Ziyaretçi
8 Şubat 2007
Mesaj
#375
Ziyaretçi
08 Şubat 2007
AVRUPA YATIRIM BANKASI'NDAN TÜRKİYE'YE REKOR KREDİ... -BANKA, TÜRKİYE'YE GEÇEN YIL 1,8 MİLYAR AVROLUK KREDİ SAĞLADI -AVRUPA YATIRIM BANKASI BAŞKAN YARDIMCISI KOLLATZ-AHNEN: -''BU YIL, TÜRKİYE'DE İSTANBUL VE ANKARA OLMAK ÜZERE TEMSİLCİLİK AÇIYORUZ''
(A.A) - Avrupa Yatırım Bankası (AYB), Türkiye'ye geçen yıl 1,8 milyar avroluk rekor kredi sağladı.
AA muhabirinin sorularını yanıtlayan AYB'nin genişleme ülkelerinden (Türkiye ve Batı Balkanlar) sorumlu Başkan Yardımcısı Matthias Kollatz-Ahnen, görevine Ekim ayında atanığını ve bunun hemen ardından Aralık ayında Türkiye'yi ziyaret ettiğini belirterek, ''Türkiye'den gerçekten çok etkilendim. Türk muhataplarımızla birçok projede çok başarılı çalışmalar yürütüyoruz. AB üyelik sürecinde Türkiye'ye daha çok destek vermeyi planlıyoruz'' dedi.
Kollatz-Ahnen, bu yıl içinde İstanbul ve Ankara'da olmak üzere Türkiye'de iki temsilcilik açacaklarını bildirdi.
Bugüne kadar AB dışında sadece birkaç Afrika ülkesinde ofislerinin bulunduğuna dikkat çeken Kollatz-Ahnen, büyük ekonomisiyle Türkiye'nin kendileri açısından çok önemli bir ülke olduğunu vurguladı.
AYB Başkan Yardımcısı Kollatz-Ahnen, ''Türkiye'de aynı anda iki ofis açmamız tabi ki şaşırtıcı gelebilir. Ama ekonomik başkentin İstanbul, idari başkentin Ankara olduğu düşünülürse böyle olması gerekiyor. Çünkü çalışmalarımızı daha iyi yönetebilmek için hem özel sektöre hem de idareye yakın olmamız lazım. Türkiye'nin çalışanlarımız için diplomatik tanımlama gibi yasal hazırlıklarını tamamlamasının ardından ofislerimizi hemen açacağız'' dedi.
Son 2 yıldaki ihraçlarında Türk Lirası (YTL) üzerinden de borçlanmaya başladıklarını anımsatan Kollatz-Ahnen, Türkiye'de ekonomik istikrarın daha da güçlenmesi halinde orta vadede 5-10 yıl vadeli YTL tahvilleri çıkarabileceklerini kaydetti.
-TÜRKİYE'YE YILLIK 2 MİLYAR AVRO KREDİ-
AYB yönetiminin 2007-2013 döneminde Türkiye'ye yıllık ortalama 2 milyar avro kredi sağlamayı hedeflediğini anlatan Kollatz-Ahnen, Türkiye'ye son 5 yılda toplam 4,6 milyar avro kaynak aktardıkları dikkate alınırsa, bunun önemli bir artış anlamına geldiğine dikkat çekti.
Kollatz-Ahnen, Türkiye'nin nükleer santral kurmayı planladığının hatırlatılması üzerine, ''Bu konu somut olarak önümüze gelirse tabii ki inceleyip kredi için süreci başlatırız. Ama sonucu şimdiden söyleyemem. AB üyesi ülkelerin temsilcilerinden (governor) oluşan yönetim kurulunun karar vermesi gerekecektir'' diye konuştu.
AYB, 2006 yılında AB'ye aday ve katılımcı ülkelere (Bulgaristan, Romanya, Türkiye, Hırvatistan, Sırbistan, Karadağ, Bosna Hersek, Arnavutluk ve Makedonya) toplam 3,25 milyar avro kredi sağlarken, bunun yarıdan fazlası (1 milyar 827 milyon avro) Türkiye'ye tahsis edildi.
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Cevapla
Kapat
Saat: 16:22
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...