Arama


Teknixs - avatarı
Teknixs
Ziyaretçi
10 Şubat 2007       Mesaj #1139
Teknixs - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
murax_545 adlı kullanıcıdan alıntı

ya aslında sizin dediğinizi anşladım ama sorun o değil. sizin dediğinizide yaptım normal tektım bilgisaayr çalışırken önyükleme dosyaları kurulmadan önce işte dediğiniz gibi restatrt attoı kendine oraları biliorm zaten ama oradan sonra mavi ekranda nomal yüklemeye devam ederken hiç bi hata yazısı çıkmadan sannki gücü kesiliş gibi aniden kapanıyor yani yenidende başlamıyor sadece kapanıyor. ve herşeyi baştan yaptıımda yine bi yerlkere kadar yüklüyor ama hep aynı uyeredede kapanmıyorki bazen önce bazen sonra güçten çekilmiş gibi bir kapanma oluyor

Eğer restart attıktan sonra normal kurulum devam ediyor ve belirli bir süre sonra tekrar restart atıyor ve aynı şeyler tekrarlanıyorsa donanımsan bir problem gibi gözüktü. İlk olarak şunu sorayım başka bir Xp cd si ile kurulumu deneyin eğer çözüme ulaşamazsanız donanımsal bir problem var demektir. Restart atmasının başka bir anlamı yoktur. Bilgisayarın üzerindeki fazladan kartlar varsa (TV kartı harici ses kartı yada ethernet kartı veya flash diskler -Laptoplarda bunlar yoktur normal pc ile başınıza böyle bişey gelirse aklınızda kalsın diye yazıyorum-.) bunları çıkartın ve yeniden deneyin. Eğer aynı problem devam ederse ramlerinizi değiştirin. Bana büyük ihtimal Ramlerinizde problem var gibi gözüktü... Deneme yanılma yoluyla bulucaksınız. Ramlerinizin sağlam olup olmadığını anlamak için bir program önerebilirim.

RapidShare: 1-Click Webhosting <--- Ram Test Programı

Kullanımı için bir adet sağlam boş diskete ihtiyacınız var. Install a bastığınızda bootable bir disket oluşturuluyor (Windows ortamında disketi açıp bakamazsınız bozuk disket diye hata verir) Disketi takıp floopy ile pc yi açın gerisini program yapıyor. Bu arada laptopunuzun modeli nedir acaba?

Çözüme ulaşmanız dileklerimle kolay gelsin...