Arama

Cem Adrian - Tek Mesaj #1

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Şubat 2007       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Cem Adrian
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Ad:  cemadrianrc9.jpg
Gösterim: 1110
Boyut:  80.3 KB

Cem Adrian, (d. 30 Kasım 1980 - Edirne) Müzisyen.
Yugoslav kökenli bir ailenin çocugu olan Cem Adrian, müzik çalışmalarına ortaokul yıllarında başlamış ve ilk kayıtlarını yine o tarihlerde yapmıştır. 18 yaşında başladığı radyoculuk hayatına 6 yıl devam etmiş, bu süre içinde tiyatro ve fotografçılık eğitimi almış, çalıştığı radyonun kayıt stüdyosunda kendine ait yaklaşık 250 şarkı kaydetmiştir.
Ses telleri normal bir insanın 3 katı uzunluğundadır.
2003 yılında İstanbul'da Fatih Karabektaş ile kurdukları Mystica isimli etnik müzik grubunda solist ve dansçı olarak çeşitli mekanlarda sahne almıştır.
2004 sonbaharında Demet Sağıroğlu vasıtasıyla tanıştığı Fazıl Say'ın davetiyle Bilkent Üniversitesi Sahne Sanatları Fakültesi'nde özel öğrenci statüsünde eğitime başladı.
2005 Şubat ayında "Ben Bu Şarkıyı Sana Yazdım" isimli ilk albümünü yayınlamıştır. Albüm sanatçının 1997 ve 2003 yılı arasında Edirne'de kaydettigi amatör demoların ve 2004 Ekim
ayında Fazıl Say'la verdiği ilk akademik konserinden kayıtların bir derlemesidir.
2005 yılında Babylon konserler dizisi başta olmak üzere Türkiye'de verdiği konserlerini, 2005 Eylül ayında Hamburg Müzik Sezonu'nun açılışında Fazıl Say, Bremen Jazz Festivali'nde Burhan Öçal ve Fazıl Say'la sürdürmüştür.
2006 yılı ocak ayında prodüktörlüğünü kendisinin üstlendiği ve 2006 yılı Aralık ayında 2. albümü 15 parçadan oluşan Aşk Bu Gece Şehri Terk Etti piyasaya çıkmıştır.

Albümleri
  • 2005 Ben Bu Şarkıyı Sana Yazdım
  • 2006 Aşk Bu Gece Şehri Terk Etti
  • 2008 Essentials / Seçkiler
Alıntı
Cem Adrian Web Sitesi'den adlı kullanıcıdan alıntı

30.11.1980 tarihinde Edirne'de doğmuştur. Yugoslav kökenli bir ailenin 2. çocugu olan Cem Adrian müzik çalışmalarına ortaokul yıllarında başlamış ve ilk kayıtlarını yine o tarihlerde yapmıştır.
18 yaşında başladığı radyoculuk hayatına 6 yıl devam etmiş, bu süre içinde tiyatro ve fotografçılık eğitimi almış, çalıştığı radyonun kayıt stüdyosunda kendine ait yaklaşık 250 şarkı kaydetmiştir.
2003 yılında İstanbul'da Serkan ve Efkan Erdal'la kurdukları Mystika isimli etnik müzik grubunda solist ve dansçı olarak çeşitli mekanlarda sahne almıştır.
2004 sonbaharında Fazıl Say'ın davetiyle Bilkent üniversitesi sahne sanatları fakültesinde özel öğrenci statüsünde eğitime başlamış, 2005 şubat ayında "Ben bu şarkıyı sana yazdım" isimli ilk albümünü yayınlamıştır. Albüm sanatçının 1997 ve 2003 yılı arasında Edirnede kaydettigi amatör demoların ve 2004 ekim ayında Fazıl Say'la verdiği ilk akademik konserinden kayıtların bir derlemesidir. "Demo albüm" niteliğindeki bu çalışma müzik sektöründe 16000'lik bir satış başarısı göstermiş, alternatif müzik kategorisinde olmasına ragmen pop müzik listelerinde üst sıralarda yer almıştır.
2005 yılında Babylon konserler dizisi başta olmak üzere Türkiye'de verdiği konserlerini, 2005 eylül ayında Hamburg müzik sezonunun açılışında Fazıl Say, Bremen jazz festivalinde Burhan Öcal ve Fazıl Say'la sürdürmüştür.
2006 yılı ocak ayında prodüktörlüğünü kendisinin üstlendiği ve 2006 sonbahar aylarında yayınlanacak olan 2. albümü ve kitabı "Aşk bu gece şehri terk etti" nin çalışmalarına başlamıştır.

Bir yorum..
Tek kişilik koro, aşmış kişilik, dünyanın 8. harikası, normal bir insanın ses tellerinin 3 katı uzunluğundaki ses telleriyle Bass'tan Soprano'ya kadar bütün sesleri çıkarabilen ve İbrahim Yazıcı'ya göre bin yılda bir defa rastlanabilen 7 oktavlık inanılmaz gırtlak sahibi uzaylı yaratık. Sezen Aksu, Ray Charles, Louis Armstrong gibi ünlülerin ve pek çok müzik aletinin sesini çıkarabilen bu şahsiyeti bir Cafe'de fal bakarken tanıyan Fazıl Say keşfetmiş. Gerek sesiyle, gerekse de birbirinden özgün besteleriyle geleceğin en büyük yıldızlarından biri olacağı şüphesiz..