Arama

MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
13 Şubat 2007       Mesaj #166
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
"Korkuya kapılacaklar"

Ümit Karan’ın golleriyle Vestel Manisaspor’u 4-0 yenerek lider F.Bahçe ile puan farkını 4’e indiren G.Saray şimdiden şampiyonluk havasına girerken, oynanan futbol ve alınan sonuç teknik heyetin yüzünü güldürdü. Sarı kırmızılı takımın teknik direktörü Erik Gerets ile yardımcısı ve sağ kolu Erdal Keser, alınan bu galibiyetin önemine değinirken, "Biz kazandıkça, birileri ıstırap çekecek, kahrolacaklar" diyerek F.Bahçe ve Beşiktaş’a gönderme yaptı. Şampiyonluk şanslarının en az rakipleri kadar fazla olduğunu belirten Gerets, şunları söyledi: "Bizim iyi oynayıp kazanmamız birilerine ıstırap çektirecek, kıskanacaklar. Arkalarındaki tehlikeyi hissetmeye başlayınca korkuya kapılacaklar. Bu, pek tabii normal bir durum. ’Acaba geçen yılki derdi bu yıl da çekecek miyiz?’ diyerek bir telaş, bir heyecan içine girecekler. Bizim oynadığımız futbol, birilerini tabii ki uzak diyarlara götürüp getirecektir."
4 maçtır kalemiz kapalı
Takım olarak çok iyi olduklarının altını çizen Belçikalı hoca, "Defansımız eski gücüne kavuştu. Bir ara o bölgede sıkıntılar çekiyor, yan toplar strese girmemize neden oluyordu. Son dört maçtır kalemizde gol görmüyoruz. Arkayı sağlama aldıktan sonra korkmaya gerek yok. Ben ve ekibim bunun mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.
Bir futbol takımında bazı şeylerin iyi işlemesi gerektiğini anlatan Gerets, uyulması gereken kuralları 4 maddede topladı. Belçikalı teknik adam, "1-Futbolcu, teknik adamına, 2-Teknik adam, futbolcusuna, 3-Yönetim, işverenlerine, 4-Taraftar, takımına karşı sorumludur. Ve görevlerini iyi yaptıkları sürece ortada sorun olmaz. İşte bu 4 şifre, bir takımın var oluşunu anlatır. Bu da ekibin ruhunu ortaya koyar ki, başarı da kendiliğinden gelir" diye konuştu. Orta sahada şans verdiği Okan ve Inamoto’nun işlerini iyi yaptığını vurgulayan Gerets, 4 golün tamamını atan Ümit’e de övgüler yağdırdı. Belçikalı teknik adam, "Ümit’in kazandığı topları gol yapması kadar güzel bir şey olamaz. Bu maçta kendine geldi" diye konuştu.

"Camianın inancını artırıyor"

Cumhuriyet Gazetesi'nden Nevzat Dindar son günlerde Galatasaray teknik direktörü Eric Gerets ve ikinci başkan Adnan Polat hakkında çıkan haberlerin neticesinde Gerets ile konuştu ve bilinmeyenleri onun ağzından öğrendi.

Vestel Manisa maçı Galatasaray için büyük önem taşıyordu. Sarı - Kırmızılılar, kazanırsa kendi deyimleriyle puan farkını 1'e indirecek (F.Bahçe maçı oynanmadan kazanılmış sayılıyor) şampiyonluk umutlarını arttıracaktı. Üstelik de Ersun Yanal'ın çalıştırdığı takıma karşı alınacak galibeyet Eric Gerets için de farklı anlamlar ifade ediyordu. Çünkü, Yanal önümüzdeki sezon Gerets'in yerine düşünülen isimdi. G.Saray farklı bir galibiyete imza atarken, Belçikalının yaşadığı mutluluk gözlerinden okunuyordu.Yönetimden izin ülkesine giden Gerets'i aradık..Şampiyonluğa inanmış bir profil çizdi. Sonra da sözlerine, Adnan Polat 'ı överek başladı..."Polat takımı çok iyi motive ediyor. Bu noktada kendisini yanımızda görmek çok güzel. Fenerbahçe'nin kaybetmesinden sonra da takımla birlikte öğle yemeğinde biraraya geldik. Gerçi her hafta bu tarz toplantılar yapıyoruz. Dün (önceki gün) oyunculara alınacak 3 puanın önemini anlattı. Sonuçta da böyle bir yönetici işimizi kolaylaştırıyor. Açıklamaları da camianın inancını arttırıyor."
Gerets, 4 gollü galibiyet için ise şunları söylüyor..."Biz biliyoruz ki Türkiye'nin en iyi takımıyız. Bu yüzden de saha ve hava şartları iyi olduğu sürece, günümüzde olursak bizi kimse durduramaz ."
Ligin 2. yarısında özellikle savunmada doğru işler yaptıklarını belirten, Belçikalı çalıştırıcı şöyle devam ediyor..." Önceki maçlarda gol kaçırma rekoru kırıyorduk. Manisa karşısında aldığımız farklı galibiyet moral olacaktır. İkinci yarıyla birlikte defansın ortası sağlamlaştı. Böyle olunca bütün takım çok rahat oynuyor. Orhan eski günlerine dönüş sinyali veriyor. Sabri formda. En önemlisi de Mondragon profesyonellik dersi verdi. İnamoto'yu oynattığımız için yoğun eleştiriler alıyoruz. Ancak İnamoto'nun nasıl yararlı bir oyuncu olduğunu herkes gördü. . Ben bu takımın başında kalırsam, İnamoto da kalır ."
Gerets, Vestel Manisa karşısındaki hırslı görüntüsünü ve Ersun Yanal'la ilgili olarak da şöyle konuşuyor: "Fenerbahçe yenildiği için kazanmak zorundaydık. Çünkü Kayseri'de 2 puan bırakmıştık. Daha fazla puan kaybı yaşamamalıydık. Şansımızı iyi kullanmak zorunda olduğumuzu bildiğimiz için hepimiz iyi motive olmuştuk. Ersun Yanal konusunda konuşmak istemiyoruz. Kulağıma bazı şeyler geliyor. Ancak bunlara alışığım. Sadece Türkiye'de değil, her yerde bu tarz iddialar ortaya çıkar . "
Belçikalı teknik adam son olarak kendisine birkaç teklif geldiğini söyleyerek, "Ancak benim amacım burada kalmak. İkinci şampiyonluğu kazandıktan sonra, Şampiyonlar Ligi'nde taraftarımızın yüzünü güldürmek istiyoruz " şeklinde konuştu

Ümit Karan kimi örnek alıyor?

Vestel Manisaspor filelerini 4 kez havalandıran Ümit Karan, sıradışı gollere imza atmaya devam ediyor. Her gün idmanlarda farklı gol vuruşları çalışan Ümit'e takım arkadaşları bile hayret ediyor. Ümit, "Sıradan gol atmayı sevmiyorum. Bazen çok iyi goller atıyorum bazen de dağlara taşlara vuruyorum." diyor.

Şampiyonluk hesapları yapan Galatasaray'ın Vestel Manisaspor'u 4-0 yendiği karşılaşmada 4 kez fileleri havalandırarak dikkatleri üzerine çeken Ümit Karan, futbol hayatında ilk kez bir maçta 4 gol attı. Sahada futbol oynamaktan çok, gol atmaya odaklanan Ümit, attığı sıra dışı gollerle de dikkat çekiyor.
Normal bir golcüden çok farklı özellikler taşıyor Ümit Karan. Kafasında sadece gol atmak var. Bu yüzden daha meşin yuvarlakla buluşmadan yapacağı gol vuruşunu kafasında tasarlıyor. Topun geliş açısına göre kendisini ayarlamayı iyi biliyor. Her şartta topa vurduğu için bazen süper gollere imza atıyor, bazen de çok komik vuruşlar yapıyor. Bu özelliğini şöyle anlatıyor Ümit: "Ben kendime çok güveniyorum. Özellikle atacağım gollerin güzel olmasını istiyorum. Çok farklı gol vuruşları deniyorum. Böyle olunca ortaya inanılmaz gol vuruşları çıkabiliyor. Bazen de tabii şutlarım dağlara taşlara gidiyor."
'Küçüklüğümde hem daha iyi hem de daha çok goller atardım.' diye konuşan tecrübeli golcü, özellikle antrenmanda çok farklı gol denemeleri üzerinde durduğunu söylüyor. Bunların bir kısmını sahada uygulamış; bir kısmını ise henüz uygulama fırsatı bile bulamamış. Gol vuruşlarındaki sıra dışı özelliği takım arkadaşlarının da gözünden kaçmıyor. Sarı-Kırmızılı takımın bir diğer golcüsü Necati Ateş, "Siz Ümit Karan'ı bir de antrenmanda görseniz. İnanılmaz vuruşlar yapıyor. Biz bile şaşırıyoruz onun gol vuruşlarına." diyor. Ayhan Akman ise onun farklı bir golcü olduğunu şu cümlelerle ortaya koyuyor: "Çok cesur bir golcüdür. Pozisyona girmekten ve kaleye şut atmaktan asla korkmaz. Olmadık yerlerden olmadık şekilde şut atar. Bazen çok kötü vuruşlar yapsa bile moralini hiçbir zaman bozmaz. Hemen yenisini dener." Bir dönem Ümit Karan ile birlikte futbol oynayan bugün ise yorumculuk yapan Hakan Ünsal da, "Ümit hayatımda gördüğüm çok farklı golcülerin başında geliyor. Antrenmanlarda vücudunun her yeriyle gol atmaya çalışırdı." şeklinde anlatıyor Ümit Karan'ı.
GERD MÜLLER'İ ÖRNEK ALIYOR
Ümit Karan, golcü olarak kendisine Almanların ünlü golcüsü Gerd Müller'i örnek alıyor. Futbola Almanya'da başlayan golcü için Müller, tam bir kaleci katili. Geçen yıl V.Manisaspor'a attığı golü ise Van Basten'in Rusya'nın ünlü kalecisi Dasaev'e attığı golden daha güzel buluyor: "Eğer ben o golü Avrupa'da atsaydım jenerik olurdu. Ligde attığı için pek insanların dikkatini çekmedi." ifadesini kullanıyor.
Son haftalarda takım olarak iyi futbol oynadıklarını söyleyen Ümit Karan, şampiyonluk yarışında Beşiktaş'ın da iddialı olduğunu belirtiyor. Fenerbahçe'nin Çaykur Rizespor'a yenilmesinden sonra ligin farklı bir havaya büründüğünü dile getiren Karan, "Üç takım şimdi şampiyonluk için potaya girdi. Bence bu yarış ligin sonuna kadar devam edecek. Şu anda en iyi futbolu biz oynuyoruz. Bakalım sezon sonunda ne olacak?" diyerek ligin sürprizlere açık olduğunu ifade ediyor.