Arama

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Şubat 2007       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bu Günden İsteğiniz Ne!

İşte bir gün yine karşımıza geçmiş, bakınıp duruyor, sanki ona dair unuttuğumuz bir şeyler varmışçasına.
Gözlerine daha bir dikkatli baksak çözeceğiz de bir türlü dilimizin ucuna gelmiyor ki şu ona dair saklanmış sözcükler.
Tahmin et diyor, kaşlarını kaldırarak illaki de o sol tekini jön edası ile.
Ne idi diye düşünüyorum, duraksıyorum ama tüh be bir türlü çözemiyorum.
Pes benden, hadi itiraf et diyorum, aklımın en yakın köşesinde bile bu güne dair bir iz yok ki düşünce denizine kaşığımı daldırsam, ne tutacağımı bilmeden.
Ne imiş günü önemli kılan, önemli bir olay mı dünyayı derinden sarsan, yine bir katliam mı, acı mı, afet mi.
Yok yok anacığım ben bilemeyeceğim bu kadar zihin jimnastiği yaptım çözemedim, dip köşelerde kalmış bir cevap olsa gerek, sorusu bile aklıma gelmiyorken.

Derin bir iç geçirme ardından diyor ki sevgi ne demek?
Sevgi mi, nasıl diyorum, sevgi dediğinde kast ettiğin evlat sevgisi mi, memleket sevgisi mi, nasıl bir sevgi bu.
Sonra sadece sana sevgi ne dedim sen soru soruyorsun halen, bak şimdi Türk Dil Kurumu’nun sevgi tanımlamasını dikkatlice oku diyor bana;

“ İnsanı bir şeye veya bir kimseye karşı yakın ilgi ve bağlılık göstermeye yönelten duygu” dur sevgi.

Bu kadar sevgisiz kaldığımızı şimdi fark ediyorum ezik ve mahcup başım önümde dalıp gitmişken sevginin yeryüzünü ve en yakınlarımı sarıp sarmaladığı günlere özlemle.

Sevgi ve sevgili olmak ne kadar da benziyor bir annenin hiçbir karşılık beklemeden evladına verdiği sevgiyi duyumsayınca.

Bugün 14 Şubat Dünya Sevgililer Günü, ve dünya sadece iki kişi arasında olan bir aşkı kalpli şekerlerle değil kalp içeren objelerle de değil, hatta erotizm kokan
mesajlarla bile hiç değil.
Tek mesajı insan olduğumuzu unutmadan yaşanır bir dünya bırakmak teması üzerine kurulmalı diyorum.
Kırmızı kanımızdan öte bir yerlerde olmamalı ve damarda akmalı.
Yeryüzüne insanın gözü dönmüş halindeki silah tutan elinden asla değil.
Kırmızı güzel bir kız çocuğunun yanakları gibi olmalı, şöyle kanımızı kaynatmalı sevgiden.
Kendini sevgili gibi hisseden tüm insanların sevgililer günü en insani haliyle yaşansın, yaşatılsın diyorum ve her şey sevgi ile başlar bunu hiç unutmadan.
Sevgilerimle.