Arama

Ebru Elver - Tek Mesaj #4

MaTTo - avatarı
MaTTo
Ziyaretçi
13 Şubat 2007       Mesaj #4
MaTTo - avatarı
Ziyaretçi
"Paranoyak" albumuyle muzik piyasasina hizli bir giris yapan Ebru Elver, sarkicilar icinde guzelligi ve iyi sarki soylemesiyle basariyi hak ettigini soyluyor ve ekliyor: "Son donem basarili isimler arasinda Işın Karaca, Hande Yener ve ben varim. Bu konuda da bir hayli iddialiyim..."

"Paranoyak" albumuyle muzik piyasasina hizli bir giris yapan Ebru Elver, guzelligi ve iyi sarki soylemesiyle basariyi hak ettigini soyluyor ve ekliyor: "Son donem basarili isimler arasinda Işın Karaca, Hande Yener ve ben varim. Bu konuda da bir hayli iddialiyim..."

Muzik hayatiniz nasil basladi?

- Babam bas gitaristti. Muzisyen biri olmasina ragmen benim muzikle ugrasmami istemedi. Çunku ben onun gozunde hálá kucuk kiziyim. Muzik ortamina girmeme izin vermedi. Babamdan gizli konservatuvari kazandim. Ama beni gondermedi. 20’li yaslarimda babamla ciddi bir konusma yaptim ve "Ciddi anlamda sarki soyluyorum ve sen bunu fark etmek istemiyorsun. Evden ayrilmak istiyorum" dedim. İzin vermedi tabii. Ama soylemis bulundum ve evden ayrilmaya karar verdim. Atlas Pasaji’nda enteresan kiyafetler satan kucucuk bir dukkanda is buldum kendime. Oraya gelip, giden musteriler arasinda menajer arkadaslarla tanistim. Alti ay sonra da bayii toplantilarinda, bar programlarinda sarki soylemeye basladim.

Annenizin tepkisi ne oldu?

- Annem her anne gibi hep destek oldu bana. Babamin da kizginligi ve kuslugu uzun surmedi. Çunku beni cok merak ettigi icin uzun sure kus kalamadi. Kendime kucuk ve duzgun bir hayat kurdum. Mutlu oldugum isle ugrasmaya basladim. Benim muzisyen arkadaslarim var. Ailelerinde de muzisyenler var. Anne ya da babalarinin destegi hic eksik olmuyor uzerlerinden. Çok ozeniyorum onlara. Kendi kanatlarimla uctum ben de. Bir yil sonra barda cikmaya basladim. Ardindan unlu isimlere vokal yapmaya basladim. Basarili olunca, sansiniz yaver gidince, biraz da cevre edinince is bulmak kolay oluyor.

Kimlere vokal yaptiniz?

- Nukhet Duru, Özcan Deniz, Reyhan Karaca, Haluk Levent gibi isimlere vokal yaptim. Ama cok uzun sureli olmadi. Hepsine toplam iki yil vokal yapmisimdir.

Ercan Saatci’nin lanse ettigi ilk isim Hande Yener’di. Şimdi yeni sirketinin ilk ismi sizsiniz, kiyaslamalar yapiliyor mu?

- Ayni aranjorden dolayi hareketli parcalarimiz birbirine benziyor. Fakat Hande Yener’le aramizda hicbir ortak ozellik goremiyorum.

Bu kiyaslamalar sizi rahatsiz ediyor mu?

- Hic oyle komplekslerim yoktur. Baska birine de benzetebilirler hic fark etmez. Albumde bircok farkliliklar yapmaya calistim. House muzik de var, elektronik muzik de... Tek bir tur denemedim ve bence bu bir cesaret.

İcinizden her geleni yapacak kadar soz hakkiniz oldu mu bu albumde?

- Albumu dinletmek icin Ercan Saatci’nin yanina ilk gittigimde, ’Ben kimsenin yaninda albumunu dinlemem. Sen albumu birak, git’ demisti. Ben de, ’Dinlemek zorundasiniz. Çunku bu cok iyi bir album’ dedim. O da sagolsun, dinledi. Ücuncu sarkinin ortasinda, ’Tamam bu albumu yapiyoruz’ dedi. Sonra da bana hicbir konuda baski yapmadi.

Hic elestiri almamasi o isin basarili oldugunu mu gosterir sizce?

- Albumde daha alaturka sarkilar yapmam gerektigini soyleyenler ve beni bu konuda elestirenler oldu. Biraz ’eller havaya’ bir album olmasini istemisler ama benim boyle bir tarzim yok. Performans sarkicisi oldugumu dusunuyorum. İnsanlar zurnali, darbukali sarkilara alismislar. Arabesk kadin olmadigim icin arabesk sarkilar soylemiyorum. Yavas yavas kendimi bu sekilde kabul ettirecegim. Funda Arar, Candan Erçetin bulunduklari noktaya nasil yavas yavas geldiyse ben de oyle yapacagim. Ayrica son donem Türk popunda basarili olan isimler arasinda ilk üçe girerim. Işın Karaca, Hande Yener ve ben varim. Bu konuda da cok iddialiyim.

İleride cocugunuz kesinlikle istemediginiz bir meslek secerse, tepkiniz ne olur?

- Kesinlikle istemeyecegim ne olabilir? Ancak gay olabilir! Allah korusun ama sonuna dek yardimci olurum, yaninda yer alirim. Psikolojik yardim almasini saglarim.

Ajdar, kimsenin yapmadigini yapiyor

Muzik dunyasinda takdir ettiginiz birileri var mi?

-Ajdar var! (Guluyor) Çok akilli bence. Hic kimsenin yapamadigini yapiyor.

Ne yapiyor mesela?

-Deli taklidi yapiyor! Aslinda ya cok zeki, ya da gercekten deli... Neticede Ajdar gibi olmak gerekiyor galiba. Guzel kadin olmak ve iyi sarki soylemek yetmiyor. Tabii bu isin sakasi. Benim amacim yurtdisina acilmak.
Son düzenleyen Kral_Aslan; 1 Mayıs 2008 16:19