Arama

MaTTo - avatarı
MaTTo
Ziyaretçi
13 Şubat 2007       Mesaj #100
MaTTo - avatarı
Ziyaretçi
Zico çıkıştı: "Sahada konuşalım"

Fenerbahçe teknik direktörü Zico, AZ Alkmaar ile yarın oynanacak UEFA Kupası maçı öncesi F.Bahçe Şükrü Saracoğlu'nda bir basın toplantısı düzenledi. Zico maç öncesi yaptığı açıklamada: "Yarınki maç bizim için, hedeflerimiz açısından çok önemli bir mücadele.. Uzun bir süreden sonra taraftarımızla buluşuyoruz. Bu bizim için ekstra bir güç olacak. Tüm planlarımız kazanmak üzerine kurulu." dedi. Öte yandan Zico AZ Alkmaar teknik direktörü Louis van Gaal'e de bir mesaj gönderdi.
"İYİ GOL ATIYORLAR"
Başka bir futbol ekolünden kurulu bir takım ile oynayacaklarını söyleyen deneyimli çalıştırıcı:" Rakibimiz ligi itibari ile iyi bir konumda. İyi gol atıyorlar. Büyük maçları seviyorlar. Bunların haricinde önemli olan benim futbolcularıma güveniyor olmam. Biz kendimize sonuna kadar güveniyoruz." ifadelerini kullandı.
"ÖNEMLİ OLAN HAZIR OLMAK"
Sakatlıklar ve eksiklerlerle boğuşan Fenerbahçe'de Zico bu yönde yöneltilen soruya; "Bu sakatlıklar, eksiklikler futbolun içerisinde olacak şeyler. Biz büyük bir takımken bunları atlatmamız gerekiyor. Bizim elimizde her zaman 11 tane futbolcu var. Kadromuzda bulunan her futbolcu ayrı kalitede. Hepsine güveniyorum. Önemli olan bu eksikliklerle hazır durumda olmak. Biz hazırız." sözleriyle cevap verdi.
"AURELIO'NUN DURUMU BU GECE BELLİ OLACAK"
Marco Aurelio'nun son dakika sakatlığı konusunda basın mensuplarını bilgilendiren Zico: "Bu bakımdan bir dezavantaj yaşayacağımızı zannetmiyorum. Başka maçlarda bu şekilde oynamıştık. Marco Aurelio'nun durumu ise belirsiz. Ufak bir sakatlığı vardı. Tedavisinin ardından bu akşam idmana çıkacak. Bu tip maçlarda futbolcular yüzde 100 kendini hazır hissetmeli. Bugünkü idman onun durumunu belli edecek. Risk almak istemiyoruz. Bu tip maçlarda tam anlamıyla hazır olan isimlerle mücadele etmeliyiz." dedi.
"HERKES SAHADA KONUŞSUN"
Zico AZ Alkmaar teknik direktörü van Gaal'in "Fenerbahçe takım oyunu oynamıyor" açıklamasına karşın ise takımını savundu ve Hollandalı hocaya sert bir cevap verdi: "Herkes kendi görüşünü söylemekte serbesttir. Benim için geçerli olan şey kendi takımımdır. Saha dışında bunları konuşmak önemli değildir. Yarın sahada kim ne yapıyor göreceğiz. Önemli olan saha içinde konuşmak. Herkes sahada konuşsun." dedi.
Rizespor maçında alınan mağlubiyetin takımın havasını değiştirdiğine dair iddialara karşın ise Zico; "En son oynadığımız Rize maçında aldığımız mağlubiyet bizi etkilemeyecektir. İkisi farklı kulvarlarda ve Fenerbahçe'de oynayan her futbolcu bu duruma alışkın. Futbol içerisinde kazanmak kadar kaybetmek de var. Geriye bakarız bir şey yapamayız. Futbolcularımız da aynı mantığı benimsemiş durumda. Ç.Rize maçında alınan mağlubiyet bizi etkilemeyecektir. Futbol geriye bakarak oynanmaz." sözlerini kullandı ve basın toplantısını bitirdi.