Arama


MaTTo - avatarı
MaTTo
Ziyaretçi
13 Şubat 2007       Mesaj #61
MaTTo - avatarı
Ziyaretçi
Erdoğan: "Karar komik"

Beşiktaş'ın Hukuk İşleri ve Derneklerden Sorumlu Asbaşkanı Levent Erdoğan, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS), eski teknik direktörleri Vicente Del Bosque ve yardımcıları için toplam 6 milyon 706 bin 430 avro ödenmesi kararını komik olarak nitelendirirken, Beşiktaş olarak hukuki yollara başvuracaklarını ve haklılıklarının ortaya çıkacağını söyledi.
"CAS'IN KARARINI YANLIŞ BİR YORUM OLARAK DEĞERLENDİRİYORUZ"
Erdoğan, Beşiktaş kulübü olarak Del Bosque ile 2004-2005 sezonu başında 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 2 yıllık sözleşme imzaladıklarını ancak 1 yılın ardından bu sözleşmeyi fesh etmek hakkının kulüpte olduğunu dile getirerek, "Biz Del Bosque ile alınan başarısız sonuçlar üzerine anlaşmamızı fesh etmiştik. Sözleşmede yazdığı gibi 1 yıl dolmadan bu karara vardık ancak İspanyol teknik adamın 1 yıllık tüm alacaklarını ödemiştik. Bu meblağ 1 milyon 750 bin euro'ydu. Aynı zamanda İspanyol hukukuna göre yüzde 45 oranın da bir vergi payı da vardı. Bunu da kendisine ödedik. İkinci yıl takımın başında kalması halinde kendisine ödeyeceğimiz miktar 2 milyon 250 bin euro'ydu. Anlaşmada yer aldığı gibi biz bunu ödemek zorunda değildik. Del Bosque ve avukatları bu anlaşma şartlarını anlamsız bir şekilde yorumlayarak böyle bir sonuca varmışlar. Şu CAS'tan resmi yazı bize gelmedi. İtalyan avukatımızdan öğrendiğimiz kadarıyla 6 milyon 706 bin 430 euroluk bir ceza söz konusu. Bu karar bize ulaştıktan sonra 30 günlük yasal itiraz hakkımız var. CAS'ın bir yaptırımı olmadığı için FIFA'nın tavsiye kararı gerekiyor. Biz FIFA'ya da gideceğiz. İsviçre Federal Mahkemesi'ne de dava açacağız. Türkiye'deki yargı organlarına da bu konuyla ilgili davalarımızı açacağız" dedi.
Levent Erdoğan yaşanacak bu hukuki sürecin ne kadar süreceğine de dair kesin bir bilgisi olmadığını da sözlerine ekleyerek, "Sözleşmenin 1 yılı doldmadan 3-4 ay önce bir feshi söz konusu ancak biz de Del Bosque'nin bütün alacaklarını ödememiştik. Kendisi burada kaldığı süre içerisinde oturduğu evinden, kullandığı arabaya kadar tüm harcamalarını delil olarak mahkemelere sunmuş. Bunu anlamak mümkün değil. CAS'ın verdiği kararı bir karardan çok yanlış bir yorum olarak değerlendiriyoruz" diye konuştu.
"GELİNEN NOKTADA BEŞİKTAŞ'IN HAKLILIĞI ORTAYA ÇIKACAKTIR"
Erdoğan ayrıca bu davanın önce FIFA'ya gittiğini ancak FIFA'nın Del bosque ile kulüp arasındaki sözleşmenin normlarına uymadığını belirterek, iki taraf arasında çözülmesini istedi. Dolayısıyla biz FIFA'nın bu konuda paranın ödenmesi için tavsiye kararı alacağına inanmıyoruz. Bütün yasal haklarımızı kullanacağız. FIFA'nın tavsiye mektubu kararı olmadan bu cezanın ödenmesi söz konusu olamaz" şeklinde konuştu.
Erdoğan son dönemde Del Bosque ile hiçbir şekilde görüşmediklerini de vurgulayarak, "Sadece bu davanın ilk açıldığı dönemde başkan Yıldırım Demirören İspanya'ya giderek oradaki Sulh mahkemesi kararı sonucu 1.3 milyon euro gibi tazminat ödemeyi uygun bulmuştu. Ancak Del Bosque bunu kabul etmemişti. Gelinen noktada Beşiktaş'ın haklılığı ortaya çıkacaktır" ifadelerini kullandı.