Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #578

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Şubat 2007       Mesaj #578
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bu yazıyı E-Posta ile gönder
Yazıcı dostu sayfa
chavez ahmadinejad 1Venezüella Devlet Başkanı Chavez ve İran Cumhurbaşkanı Ahmadinejad Iran Televizyonunda Buluştular: "Hegemonyayla mücadelede uzun bir yoldayız. Bu yolun sonuna kadar birlikte yürümekte kararlıyız. Halklarımızın galip geleceğinden kesinlikle eminiz."
Aşağıda, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmadinejad ve Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez’in Tahran’da gerçekleştirdikleri basın toplantısından alıntılar yer almaktadır. Basın toplantısı İran Haber Kanalı (IRINN)’de 30 Temmuz 2006’da yayınlandı. Elbette Türkiye’de ve Amerikancı basınında bu habere tahmin edileceği gibi ve tahmin edilebilecek nedenlerle yer verilmedi.
chavez ahmadinejad 2İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmadinejad: "Ne mutlu ki, sevgili kardeşim Sayın Chavez devrimci ve yüce bir bakışa sahip. Bunda her ikimiz de tamamen hemfikiriz. Bizler ülkelerimizin ekonomilerini rekabet eden ekonomiler değil birbirinin tamamlayıcısı olarak görüyoruz."
...
Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez: "Onlar [İsrail] neden bir ordu aramıyor ve onunla gerçek bir ordu gibi karşılaşmıyorlar? Eğer savaş istiyorsanız, savaşmak için gerçek bir ordu bulun. Eğer içlerindeki şeytanlardan dolayı savaşmak istiyorlarsa, neden asker gibi davranmıyorlar? Ben bir askerim. Askerler bize karşı gelin. Halbuki, kendilerini savunmak için ellerinde bir taş dahi olmayan kadınların ve çocukların olduğu barınağı bombalıyorlar, bu ne alçaklık! İsrail pilotları bu şekilde davranırken kendilerini ne kadar da cesur hissediyorlardır. Buradan Tahran’dan, 1000’lerce kez size söylüyorum: Alçaklar, katiller. Fakat bütün samimiyetimle söylüyorum, tamamen mahkum edildiler. Halkların ruhlarının derinliklerinden emperyalizme ve çanak yalayıcılarına son verecek bir güç doğuyor!"
...
chavez ahmadinejad 3"Bu, bizim özgürlüğümüzü sağlayan büyüğümüz Bolivar’ın söylediği bir sözü akla getiriyor: Onlar Güney Amerika’nın en büyük özgürlük mücadelecilerinden biri olan Sucre’yi öldürdükleri zaman, Bolivar şöyle demişti: Onlar Kolombiya’nın Habilini öldürdüler.' Habil... Kabil ve Habil... O, Tanrıya şu cümleyle seslendi. Bolivar o gün şöyle dedi: 'Tanrım, eğer adaletin varsa, Kendi elinle bu canavarların üzerine ışıklar saçan bir yıldırım gönder.' Ben de bugün aynısını söylüyorum, 'Tanrım, eğer adaletin varsa, Kendi elinle bu canavarların üzerine ışıklar saçan bir yıldırım gönder.'
...
chavez ahmadinejad 4Ahmadinejad: "Bizler, bütün halklarla ve özgür insanlarla birlikte, bu alçak ve aşağılık hareketi lanetliyoruz. İnanıyoruz ki, bu cinayetlerden birinci derecede sorumlu olanlar bu bozuk rejimi kuranlardır; onu destekleyen ve cesaretlendirenlerdir ve halkları denetim altında tutmak için onu kullananlardır. İnanıyoruz ki, bu cinayetler bu rejimin ve onun destekleyicilerinin hızla sonunu getirmektedir. Amerika ve İngiltere bu cinayetleri açıklamak zorundadır. Bu, halkların hafızasına ve tarihine kaydedildi. Allah’ın izniyle, ilahi gücün eli halkların bileklerinden ortaya çıkacak ve haksız yere akıtılan kanların intikamını alacaktır. Bir kez daha insan hakları, barış ve demokrasi sloganlarının bir yalandan başka bir şey olmadığı ortaya çıkmıştır. Hegemonya yönetimi eğer bu cinayetlerle ve akıtılan kanlarla bölge insanları üzerindeki yönetimini sağlamlaştıracağını düşünüyorsa büyük bir yanlış yapıyor. Tamamen yanılıyorlar. Onlar bilmelidirler ki, böylece kendi sonlarına yaklaşıyorlar. Bu cinayetler insanlığın vicdanını yaraladı. Bizler de, Simon Bolivar’ın yakarışını tekrarlıyoruz. Bizler özgür insanlara öyle bir güç vermesi için yakarıyoruz ki, bu güçle hegemonya yönetimini yeryüzünden silip atabilsin. O gün yakındır. Allah’ın izniyle."
...
Chavez: "Oradaki kitabı alabilir miyim? O kitap Fidel Castro’nun bana bir hediyesi –'Hidrojen Çağı'. Sanıyorum onu biliyorsunuz. O beni harekete geçirdi. Gerçekten güzel bir kitap. 'Hidrojen Çağı'. Kitap, bir hipoteze, bir teze dayanıyor. Petrol bir gün sona erecektir. Bildiğimiz gibi, petrol yenilenemeyen bir kaynak. Yine biliyoruz ki, korkunç bir tüketim aldı başını gidiyor, özellikle gelişmiş ülkelerde ve hepsinden öte de Birleşik Devletlerde. ABD dünya nüfusunun güç bela % 5’ine sahip ancak tüm gezegende üretilen enerjinin % 20’sinden fazlasını tüketiyor. Adına Dünya Ticaret Merkezi denilen Kuleler Batı ve Orta Afrika’daki neredeyse tüm şehirlerden çok daha fazla elektrik tüketiyor."
...
chavez ahmadinejad 5"Bu, alternatif bir enerjinin, petrole alternatif bir enerjinin önemini vurgulamaktadır. Yakınlarda medyada okudum, ABD yönetimi 10 yıl içinde bilmem ne kadar nükleer reaktör kurmak için bilmem ne kadar milyar ayırmış. Aynısı Avrupa’da devam ediyor. Öyleyse, İran’ın nükleer enerji geliştirmek için egemen bir hakka sahip olamayacağını kim hangi hakla söyleyebilir? Bu nereden geliyor? Tüm üçüncü dünya ülkelerinin İran’ın kendi atom enerjisini geliştirmek için gösterdiği sağlam tutumu destekleyeceklerine inanıyorum, çünkü bizler gelecekte işte buradan teknoloji desteği alacağız . Gidin görün isterseniz, bakalım ABD bu teknolojiyi size transfer etmek için istekli olacak mı? Bunu asla yapmayacaklar, aynen geçmişte hiçbir zaman yapmadıkları gibi. Onlar benciller. İran, tam aksine, bir Üçüncü Dünya ülkesi. OPEC’in bir üyesi. Tüm OPEC üyeleri İran’ı desteklemelidir. Daha da ileriye giderek şunu söyleyeceğim; Örgüt olarak OPEC nükleer enerji projeleri üstlenmeli ve bu enerjiyle diğer alternatifleri geliştirmek için mali kaynaklardan ve özel projelerden yararlanmalıdır."
...
"İran’ı kendi atom enerjisi projesini geliştirmekteki kararından ve kararlılığından dolayı alkışlıyoruz."
...
Ahmadinejad: "Bazı güçler tekel oluşturmak istiyorlar. Üç yılı aşkındır, siyasal ve tekelci bir yolda hareket ettiler, İran’ın nükleer üssüyle ilgili problemler ve engeller çıkardılar. Son zamanlarda, bize önerilerde bulundular. Biz bunun bir ileri adım olduğunu söyledik. Bunu dikkatle inceleyeceğimizi kararlaştırdık. Hala inceliyoruz. Uygun zamanda pozisyonumuzu ilan edeceğiz. Ancak, Lübnan ve Filistin’deki olaylar bizim incelememizi de etkiledi. [Şimdi] daha sıkı düşünmek ve daha derinden incelemek zorundayız. Çalışma arkadaşlarımdan bunu etraflıca ve daha dikkatlice incelemelerini söyledim."
...
chavez ahmadinejad 6"Amerikalılar bu durumda, nedensiz yere problem çıkaramazlar. Diyalog yolu sorunların aşılmasını sağlar. Son olarak, sevgili kardeşim Sayın Chavez’e kendisinin devrimci konumu ve ruhu dolayısıyla teşekkür ediyorum. Tahran’da geçirdiği 24 saat içinde, bizler kardeşlerimizi konuk ettiğimizi hissettik."
...
" Hegemonyayla mücadelede uzun bir yoldayız. Bu yolun sonuna kadar birlikte yürümekte kararlıyız. Halklarımızın galip geleceğinden kesinlikle eminiz."
...
chavez ahmadinejad 7Not: Chavez’in İran ziyareti sırasında; adalet temelinde bir barışın sağlanması için gösterdiği cesur ve değerli katkılarından, hegemonya yönetimine karşı övgüye layık duruşundan ve çeşitli alanlarda barış ve bağımsızlık çabalarına verdiği destekten dolayı Venezüella Devlet Başkanı Chavez’e İran Cumhuriyeti’nin en yüksek madalyası takdim edildi.