Arama

Kadın Sağlığı - Tek Mesaj #287

vain - avatarı
vain
Ziyaretçi
14 Şubat 2007       Mesaj #287
vain - avatarı
Ziyaretçi
MEME KANSERİ ARAŞTIRMA SORUŞTURMASI

Bu anket, Türkiye Meme Vakfı araştırmalarına esas alınmak üzere hazırlanmıştır.

Meme kanseri teşhisi kaç yaşınızda kondu? 20 den küçük 20-25 26-30 31-35 36-40 41-45 46-50 50 den büyük • Memenizde kanser hangi yöntemle tespit edildi?
Kendim fark ettim
Doktor muayenesi sırasında bulundu Mamografide saptandı
Ultrasonografi
Diğer yöntemlerle (lütfen açıklayın) • Meme kanserinizin tipi nedir?
İnfiltratif duktal karsinom
Duktal karsinoma in situ
İnfiltratif lobuler karsinom
Lobular karsinoma in situ
Diğer tip meme kanseri
Bilmiyorum • Meme Kanseriniz hangi evrede saptandı? 1.evre(stage I)
-Memedeki kitlenin büyüklüğü 2.54 cm den küçük ve koltuk altı lenf bezlerine sıçrama yok
2.evre(stage II)
-Memedeki kitlenin büyüklüğü 2.54 cm den küçük ve koltuk altı lenf bezlerine sıçrama var
- Memedeki kitlenin büyüklüğü 2.54 cm ile 5.08 cm arasında ve koltuk altı lenf bezlerine sıçrama yok veya var
- Memedeki kitlenin büyüklüğü 5.08 cm den büyük ve arasında ve koltuk altı lenf bezlerine sıçrama yok
3..evreA(stage IIIA)
-Memedeki kitlenin büyüklüğü 5.08 cm den büyük ve koltuk altı lenf bezlerine sıçrama var
-Memedeki kitlenin büyüklüğü ne olursa olsun koltuk altı lenf bezlerine sıçrama var ve bu lenf bezleri birbirilerine veya çevre dokulara yapışık
3..evreB(stage IIIB)
Kanser, meme derisine veya göğüs duvarına veya internal mammarian lenf bezlerine atlamış
4.evre(stage IV)
Kanser meme dışındaki organlara( kemik, akciğer,ve diğer lenf bezlerine) atlamış Bilmiyorum • Aşağıdaki tedavi modellerinden hangilerini gördünüz? Memenin tümünün alınması(Mastektomi) Memenin bir kısmının alınması(Lumpektomi) Kemoterapi Hormonal terapi(tamoksifen vs) Radyoterapi Diğer(belirtiniz) • Tedavi seçeneğine karar vermenizde en fazla kim etkili oldu? Doktorunuz Aileniz Arkadaşlarınız Diğer(belirtiniz) • Tedavi seçeneğinize karar vermenizde esas neden nedir? Sağ kalım süresi Doktorun önerisi Yaşam kalitesinin korunması Diğer(belirtiniz) • Kemoterapi uygulayan doktorunuz size tedavinizin yan etkilerinden bahsetti mi? ve size ilgili klinik semptomların hastalığınız sonucu geliştiğini veya aldığınız ilaçlara bağlı olarak geliştiğini açıkladı mı? Evet Hayır • Tedaviniz sırasında hangi yan etkilere maruz kaldınız?
Sıcak Basmaları
Bulantı
Yorgunluk
Seksüel fonksiyon bozukluğu
Kilo alma
Kemik yoğunluğunun azalması
Kalp sorunları
Yüksek kolesterol
Derin ven trombozu
Pulmonar emboli
Rahim kanseri
Diğer(açıklayınız) • Tedavinize bağlı olarak sizi korkutan bir hastalık veya durum gelişti mi?

Evet
Hayır • Üstteki soruya cevabınız evet ise, hangi sorunun geliştiğini ve neden olduğunu açıklayın.

Osteoporoz
Kalp sorunları
Rahim kanseri
Ciddi depresyon
Kronik yorgunluk
Şişmanlık
Trombozis
Diğer(açıklayın)
Sebep nedir? Açıklama • Bu korkularınızı doktorunuz ile tartıştınız mı?
Evet
Hayır • Doktorunuz size aşağıdaki sorunlarla ilgili bilgi verdi mi?
Kanserde kilo kaybı
Radyasyonun yan etkileri
Hastalığınıza bağlı tromboz gelişme riski
Kemoterapinin yan etkileri
Kansere bağlı gelişen kansızlık • Doktorunuz diğer kanser bulgularının, komplikasyonlarının veya ilaçların yan etkilerinin tedavisi ile ilgili ek tedavi seçenekleri önerdi mi? Örneğin;
Diyet suplementleri(vitaminler, antioksidanlar vs)
Bulantı tedavisi
Kansızlığın tedavisi
Pulmoner emboli ve derin ven trombozunun önlenmesi için tedavi • Daha önce bilmediğiniz bir tedavi seçeneği öğrendiğinizde bunun size yararı olup olmayacağını doktorunuzla tartışır mısınız?
Evet
Hayır • Kanser teşhisi konduğunda bilgi almak için hangi kaynaklara baş vurdunuz?
Doktor
Hemşire
İnternet
Dergi
Kütüphane
Meme kanseri destek grubu
Kar amacı gütmeyen organizasyon
Kansere yakalanmış arkadaşlar,aile üyeleri
Diğer(açıklayınız) • Ne tip bilgi araştırdınız?
Sağ kalım oranları
Hastalığın teşhisi
Tedavi seçenekleri
Hastalığın seyri
Klinik çalışmalar
Vaka araştırmaları
Ürün bilgileri
Diğer( açıklayınız) • Hangi bilgiyi bulmakta zorlandınız ?
Sağ kalım oranları
Hastalığın teşhisi
Tedavi seçenekleri
Hastalığın seyri
Klinik çalışmalar
Vaka araştırmaları
Ürün bilgileri
Hiçbiri Diğer( açıklayınız) • En çok hangi yolla meme kanseri ve yeni tedavi seçenekleri konusunda bilgi almak isterdiniz?
Doktordan
İnternetten
Hasta eğitim çalışmaları
Eğitici literatürden
Media(Gazete, televizyon,dergi)
Destek grupları
Diğer(açıklayınız) • Öğrendiğiniz bilgiyi, arkadaşlarınızla veya ailenizle paylaşır mısınız?
Evet
Hayır • Daha fazla bilgiye ulaşabilseydiniz, geçmişteki tedaviniz için farklı bir yol seçer miydiniz?
Evet farklı bir yol seçerdim
Hayır seçtiğim yol uygun
Emin değilim • Tedaviniz sırasında kimlerden destek ve yardım gördünüz?
Eşim
Annem ve babam
Çocuklarım
Arkadaşlarım
Meme kanseri destek grupları
Doktor/ hemşire
Diğer(açıklayınız) • Genel olarak meme kanseri destek gruplarından ne gibi kaynaklar sağlamak mümkün?
Yardımcı oluyorlar
Güncel bilgililer
Destekleyici
Benim durumum ile ilgili değil
Güncel değiller
Meme kanseri destek gruplarından kaynaklar sağlama konusunda bilgim yok
Diğer(açıklayınız) • Ne gibi destek ve kaynaklar size tedaviniz sırasında yardımcı olurdu? Yaşınız Kaç? Hangi şehirde oturuyorsunuz? Hangi Ülkede oturuyorsunuz? Adınız(Yazmak zorunda değilsiniz)?
ARAŞTIRMAMIZA KATILDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ.