Arama

Endüstri Mühendisliği - Tek Mesaj #1

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Şubat 2007       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Örgütlerde malzeme, işgücü, makina ve paranın etkili bir şekilde kullanılması için yöntem ve teknikler geliştirerek uygulamayı amaçlayan Endüstri Mühendisliği için aşağıdaki tanım öngörülmektedir.
Endüstri Mühendisliği
insan, malzeme ve makinadan oluşan bütünleşik sistemlerin tasarım, kuruluş ve geliştirilmesiyle ilgilenir. Çalışmalarında matematik, fizik ve sosyal bilimlerdeki özel bilgi ve becerileri mühendislik analiz ve tasarım ilke yöntemleriyle birleştirerek, bu sistemlerden elde edilecek sonuçları belirlemeye, kestirmeye ve değerlendirmeye çalışır.
Endüstri mühendisliğinin temel ilgi alanları; sistem analizi, üretim sistemleri tasarımı ve benzetimi, üretim planlaması ve kontrolü, üretim yönetimi, bilişim sistemleri tasarımı, karar verme teknikleri, kalite kontrolü ve istatistiksel yöntemler, servis sistemleri tasarımı, tesis planlaması, proje yönetimi, iş yeri ve çalışma koşulları analizi ve iyileştirilmesi, mühendislik ekonomisi, maliyet analizi, yatırım analizi ve finansal planlama, risk yönetimi, bakım planlaması, işgücü planlaması ve performans değerlendirme olarak sayılabilir.

Endüstri Mühendisleri
, kuruluşun kaynaklarının dengeli dağıtımından, etkin kullanımından ve uzmanlar arasındaki işbirliğinin kurulmasında da sorumludur. Bir örgütün kendi özgün uğraşları yanında, farklı alanlardaki uzmanlarla yönetim arasında bir köprü gibi iletişim görevi de yapar.
Endüstri Mühendisliği
, her düzeydeki yöneticinin karar verme aşamasında ihtiyaç duyduğu bilgi desteğini, bilimsel yöntemler kullanarak veren kişidir. Bu nedenle bir Endüstri Mühendisi kamu, ticaret, hizmet, tasarım, sanayi ve hatta askeri alanda faaliyet gösteren bütün örgütlerde çalışabilir.
Son düzenleyen Blue Blood; 5 Ekim 2007 22:59