Arama

Hikayeler ve Öyküler -2- - Tek Mesaj #176

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Şubat 2007       Mesaj #176
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
darülistanbul
...Yine çok sessiz olmuştu hayat.Kulağına da fısıltılar gelmiyor değildi.Çok iyi hissetmesine rağmen kendini bir türlü anlayamamıştı ne olduğunu.Kahve fincanı.Çok güzel göründü gözüne.Islak sokak parıltısı gibiydi.Istanbul aklına geldi birden.Ne kadarda hüzünlendi.Hele kulp! Çok heyecan vericiydi O'nun için.Sanki kendini Haliç'ten geçermiş gibi hissetti.Kupanın kulpu ve İstanbul'un boynuzu.Çok anlamlı oldu dedi kendi kendine...Gözyaşları doldu ve sevgilisi aklına gelince tekrar etti kendine gelme seansı.

...
-Kediciiik.Ne işin var orda?Bu hava seni korkutmuyor mu peki? dedi kendi kendine...Aytekin hiç oralı olmadı..Çok soğuk bir "miyav" sesi.Sonrası sessizlik.

Hashatun erken kalkmak için önce bir güzel dua etti.Babaannesinden öğrenmişti böyle dua etmeyi.Ne kadar dua o kadar erken kalkış diye düşündü ve bir kahkaha attı kendi kendine.Hayat fonksiyonlarını geçici bir süreliğine beklemeye almış olan Aytekin bile birden irkildi ve açlığınıda ifade etmek mevzisinde bir duble "miyav miyav" sesi verdi tiz makamda.

İçerden bir ses "Haso uyandıysan çayı koysana!"...İçinden bir ses geç kalmadı tabi Hashatun dan ;

"Kaldır kıçını ve sen koy o lanet çayı ! " Tabi bütün bu cümle sessiz ve içinden oldu HASO 'nun.. Sevgilisi onu bu şekilde çağırmayı seviyordu ama Hashatun kendisine bu lakabı pek yakıştıramıyordu.Kulağına ters gelen bu lakırtıdan fena halde sıkılmıştı..


....Kahvesini yudumladı gözlerini kapalı tutarak.Ne güzeldi gece.Yağmur deli olmuşçasına yağıyor ve bütün ruhunu toprak kokusu sarıyordu.Kızılcık yaprakları,hurma kokusu,kahve kokusu ve sıla kokusu karışmıştı gecesine.Ayağa kalktı ve karar verdi içeri gidip telefonu alması lazımdı.Saat İstanbul' da kaç olursa olsun arayacaktı.Bir tek engel vardı.Aradığında telefonunu açacak mıydı acaba sevgilisi?


...Hashatun Aytekin i kucağına aldı ve sonra çöp kutusunun oraya doğru fırlattı.Hayatından gayet memnun olan hayvancağız uçuş esnasında ve iniş esnasında pek bi rahatsızlık vermedi çevreye ta ki çöp kutusuna peşinden küflenmiş peynir gelene kadar.Çok kuvvetli olarak ses çıkarmak için kendini hazırladı ve sonra bir işe yaramayacağını anlayınca kafasında küfle çöp kutusunda bir süre daha uyumaya karar verdi.Çalan telefona bakması için içeriden bir "haso" sesi geldi.Hashatun pek ilgilenmedi çünkü o sırada televizyonla ilgili bir işi halletmekle meşguldu.


....Gece siyahlığını çok derinden hissetiriyordu.Yağmurluğunu alıp çıkmağa karar verdi dışarı ama önce sevgilisinden telefona cevap vermesini bekliyordu..

.....