Arama

Bilderberg Konferansı - Tek Mesaj #2

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Şubat 2007       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bilderberg’ İstanbul’da toplanacak Küresel düzeydeki siyasi, ekonomik ve askeri sorunları görüşmek üzere bir araya gelen politikacı, işadamı, yönetici ve gazetecilerin oluşturduğu Bilderberg Konferansı, 2007’de İstanbul’da toplanacak. Türkiye, konferansa üçüncü kez ev sahipliği yapacak.



ANKARA - İkinci Dünya Savaşı sonrasında Avrupa ve Amerika arasındaki ilişkileri ve ortak konuları görüşmek amacıyla oluşturulan Bilderberg grubu, 1954’ten bu yana yılda bir kez toplanıyor. Her yıl Mayıs ayına denk gelecek şekilde organize edilen toplantılara 40 ile 120 kişi arasında katılım gerçekleşiyor.

ÜÇÜNCÜ KEZ YAPILACAK
Toplantılara Türkiye 1959’da İstanbul, 1975’te de Çeşme’de ev sahipliği yaptı. Üçüncü kez ev sahipliği yapma kararı 2005’te Almanya’daki toplantılarda alındı. Bu yılki Kanada toplantılarında da karar teyit edildi.

Bugüne kadar 28 ülke ve 15 uluslararası organizasyondan iki binin üstünde katılımın gerçekleştiği konferanslarda küresel düzeyde siyasi, ekonomik ve askeri konular görüşülüyor.

Katılımcıların üçte biri Amerika’dan üçte ikisi ise Avrupa’dan davet ediliyor. Açık ve serbest bir tartışma platformu oluşturmak adına zabıt tutulmadan yapılan toplantılara Türkiye’den daha önce çok sayıda tanınmış isim katıldı.