Arama


evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
17 Şubat 2007       Mesaj #32
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
"GÖKTAŞININ ROTASI DEĞİŞTİRİLEBİLİR"



SAN FRANCİSCO -
Bilim adamları, dünyaya çarpabilecek bir göktaşının rotasının değiştirilebileceğine inanıyor, ama bir yandan da uluslararası topluluğun böyle bir senaryoya şimdiden hazırlıklı olması gerektiğini düşünüyor.
ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nden (NASA) Edward Lu adlı uzman, Ay'ı "fetheden" Apollo büyüklüğündeki bir uzay gemisinin, önüne ya da arkasına konumlanarak gök cisminin rotasını değiştirebileceğini düşünüyor. Lu, "Küçük bir römorkör bile koskoca bir uçakgemisini yerinden oynatabilir, yeter ki gerektiği kadar uzun süre onu çeksin" dedi.
Lu, dünyaya çarpabilecek bir göktaşını parçalamak için nükleer bomba kullanılması fikrini reddetti ve bu seçeneğin, kontrol edilemeyecek göktaşı parçaları yüzünden çok kötü sonuçlara yol açabileceğini söyledi.
Astronomlara göre, çok zayıf bir ihtimal olmakla beraber, bu tarz bir kurtarma operasyonu 2029'dan sonra gerekli hale gelebilir. Apophis adı verilen 300 metre çapındaki göktaşı 2029 yılında dünyanın 32 bin km yakınından geçecek. Göktaşı, 2036 nisanında tekrar dünyaya yaklaşacak. Yörüngesinde oluşacak bir değişiklik sonucu göktaşı dünyaya çarpacak olursa İngiltere büyüklüğünde bir ülke haritadan silinebilir.
Uzmanlar, dünyaya çarpma riski bulunan göktaşlarını tespit çalışmalarını sürdürüyor.

a.a.
Son düzenleyen Safi; 19 Ocak 2016 21:56