AKP'de 'Vadi' tartışması
AKP'li birçok bakan, parti yöneticisi ve milletvekili, Kurtlar Vadisi - Terör dizisinin yayından kaldırılmasına destek verdi.
Kurtlar Vadisi-Terör dizisinin yayından kaldırılması AKP'de farklı tepkilere neden oldu. AKP'li birçok bakan, parti yöneticisi ve milletvekili dizinin yayından kaldırılmasına destek verirken Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, "Rambo", "Terminatör" türü filmlerin yayımlanmasını örnek göstererek karşı çıkan bir mesaj verdi.
AKP'liler, il başkanları toplantısında diziyle ilgili olarak şunları söyledi:
Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener: 'Rambo, Terminatör' türü çok daha ağır şiddet içeren yayınlar serbest. Bir kez değil, hatta tekrar tekrar kanallarda gösteriliyor. O zaman şu tartışılır; Herkese veya tüm filmleri, tüm dizileri eşit zamanlı, aynı sisteme tabi tutacak bir sisteme ihtiyaç var mı?
'En önemli gündem bu mu?'
Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin: Basın bugün Kurtlar Vadisi'ne daldı. Türkiye'nin en önemli gündemi şu anda bu mu
Devlet Bakanı Beşir Atalay: Dizinin kaldırılması sansür değil. Televizyon yayınlarının denetlenmesiyle ilgili de bir süreç var. Tabii RTÜK denetleyici ve düzenleyici bir kuruluş.
AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat: Sansür değil. Eğer çocuk pornosunu yasaklamak sansürse o da bir sansürdür.
AKP Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar: RTÜK'teki işleyişi bilemem, ama ben bir sade vatandaş olarak o dizinin çok doğru bir dizi olmadığını, çocuklarımızın, gençlerimizin üzerinde etkisi olduğunu biliyorum. Dolayısıyla kaldırılması yerindedir.
AKP Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin: Bunu sansür olarak görmüyorum. Ben kendi çocuğumdan biliyorum. 10 yaşında oğlum var benim. Bunun gibi gençleri ve ergenlik dönemindeki çocuklarımızı çok ciddi anlamda etkilediğini biliyorum.
(Milliyet)
Sigaraya ÖTV zammı
Sigaradan alınan maktu özel tüketim vergisi yüzde 16,67 oranında artırıldı.
Bakanlar Kurulunun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan kararı ile ÖTV'de 3 sayılı listedeki "tütün içeren purolar, uçları açık purolar ve sigarillolar, tütün içeren sigaralar, tütün yerine geçen maddelerden yapılmış purolar, uçları açık purolar, sigaralar ve içilen tütünler ile enfiye ve çiğnemeye mahsus tütünlerin" yer aldığı B cetvelindeki ürünlerin maktu özel tüketim vergisi tutarları yeniden belirlendi.
Yeni düzenleme ile sigarada adet başına 0,0600 YTL (6 YKr) olan asgari maktu özel tüketim vergisi tutarı, 0,0700 YTL'ye (7 YKr) yükseltildi.
Böylece paket başına 1,2 YTL olan maktu vergi de 1,4 YTL'ye çıktı. Sigaradaki ÖTV zammı yarın yürürlüğe girece