Arama


virtuecat - avatarı
virtuecat
Ziyaretçi
17 Şubat 2007       Mesaj #2
virtuecat - avatarı
Ziyaretçi
İyi tasarlanmış bir web sitesiyle işletmenize ilgi duyulmasını sağlayabilir, müşterilerle iyi ilişkiler geliştirebilir, müşterilerin ürünleriniz arasından seçim yapmasını kolaylaştırabilir ve hatta ürün ve hizmetlerinizi çevrimiçi ortamda satabilirsiniz. Microsoft Windows Small Business Server 2003 Premium Edition içinde yer alan web sitesi tasarım aracı FrontPage 2003 web sitesi oluşturmanızda yardımcı olacak özellikleri, esnekliği ve işlevselliği size sunar. Buradaki temel adımları uygulayarak işe başlayın.

1. Site yapısını oluşturma

Sitenizi bir kez planladıktan sonra, oluşturmak çok kolaydır:
Başlangıç görev bölmesinden Yeni sayfa veya site oluştur'u seçin.
Yeni Web sitesi başlığı altında Diğer Web sitesi şablonları'nı seçin.
Boş Web sitesi'ni seçin ve Tamam'ı tıklatın.
Artık sitenize bazı sayfalar eklemeniz gerekiyor ve bunu da en kolay Gezinti Görünümünde yapabilirsiniz:
1.
Görünüm menüsüne gidin ve Gezinti'yi seçin.
2.
Büyük boş alanın hem üstünde, solda bir araç çubuğu vardır. Yeni Sayfa düğmesini tıklatarak giriş sayfanızı oluşturun.
3.
Giriş sayfasının altında yeni sayfalar oluşturmak için giriş sayfasını tıklatın ve sonra klavyeden Insert tuşuna basın. İhtiyacınız olan sayfa sayısına ulaşana kadar bu işlemi tekrarlayın.
Sayfalarınızı etiketlemek için:
1.
Giriş sayfasını tekrar tıklatın ve klavyenizden Sekme tuşuna basın.
2.
1. sayfa için bir ad yazın ve sonraki sayfayı adlandırmak için yeniden Sekme tuşuna basın.
Bir sayfada çalışmaya başlamak için sayfayı çift tıklatın, sayfa açılır. Bu görünüme geri dönmek için, sayfanın sol üstünde yer alan Web Sitesi sekmesini tıklatın.



2. Sitenize içerik ekleme

Sayfalarınıza içerik eklemek metin yazmak ve bu metni biçimlendirmek kadar kolay olabilir. Birçok bakımdan Microsoft Word'e benzediğini fark edeceksiniz; aynı şekilde metin seçebilir ve metne biçimlendirmeyi yine aynı şekilde uygulayabilirsiniz.
Elinizde Word belgesinde yazılmış bir metin varsa, bu metni kopyalayıp sayfanıza yapıştırabilir ve hatta doğrudan tüm dosyayı sürükleyip sayfaya bırakabilirsiniz.



3. Tema kullanarak biçimlendirme

FrontPage "temaları", tasarlanmış bir biçimin web sayfanızın tamamına uygulanarak sayfanın profesyonel, tutarlı bir görünüm kazanmasını sağlar. Tema kullanırken başlıklarınızın ve alt başlıklarınızın başlık stilleri kullanılarak biçimlendirildiğinden emin olmak iyi bir fikirdir. Böylece, temanın başlıkları seçip uygun biçimlendirmeyi yapması sağlanır. Tema uygulamak için:
1.
Biçim menüsüne gidin ve Tema'yı seçin.
2.
Tema görev bölmesindeki kullanılabilir temalara göz atın.
3.
Geçerli sayfaya uygulamak istediğiniz temayı tıklatın.
Ayrıca, kendi temanızı oluşturabilir veya Tema görev bölmesindeki diğer seçenekleri kullanarak varolan temalardan birini özelleştirebilirsiniz.



4. Görsel ilgili uyandırma ve kullanışlı hale getirme

Resimler web sitenizde görsel ilgi uyandıracaktır; ancak çok büyük olmamalarına dikkat edin. Resimler ne kadar büyük olursa müşterinizin ekranında görüntülenmesi o kadar uzun sürer. Resim eklemek için, Ekle menüsüne gidin, Resim öğesini seçin ve sonra Dosyadan'ı seçin.
Ziyaretçinin hızı düşük olan bir çevirmeli bağlantı ile sayfayı ne kadar zamanda yükleyebileceğini görmek için ekranınızın altındaki satırın sağ tarafına bakın.
Aynı sayfada görüntülemek istediğiniz çok sayıda resim varsa, Fotoğraf Galerisi seçeneğini deneyin. Bu seçeneğe, Ekle menüsüne gidip Resim öğesini seçerek ulaşabilirsiniz.
Kullanıcıların sitenizde farklı sayfalarda gezinebildiğinden emin olmak için bazı gezinti çubukları eklemeniz gerekir. Seçenekler için Ekle menüsünden Gezinti'yi seçin.



5. Web'de yayımlama

Web sitenizi kendinize ait bir bilgisayarda yayımlamak teknik açıdan mümkündür; ancak sayfanızı olası müşterileriniz için Internet üzerinde her an kullanılabilir durumda bulundurmanız gerekeceğinden bunun riskli olacağı açıktır. Dolayısıyla, donanım ve güvenlik dahil birçok sorunla uğraşmanız gerekir.
Başlamak için en iyi yer, bir teknoloji sağlayıcısının veya Internet servis sağlayıcınızın (ISS) sitenize sizin için ev sahipliği yapmasını sağlamaktır. Bu servisler, web siteniz için bir adres kaydı yaptırmanıza ve bu adresi satın almanıza da yardımcı olabilirler. Buna "etki alanı adı" denir.
Bir barındırma hizmeti ve etki alanı adı aldıktan sonra gerisi çok kolaydır: DosyaSiteyi Yayımla'yı seçin ve ISS'nizin verdiği yönergelere göre yayım yöntemini seçin. ISS'niz tarafından sağlanan bir kullanıcı adı ve parola vermeniz de istenebilir. menüsünden
Web sitenizi ayrıca, Görünüm menüsünden görüntüleyebileceğiniz Uzak Web Sitesi görünümünden de yayımlayabilir ve yönetebilirsiniz.



6. Sitenizi pazarlama

Bir sonraki adım müşterilerinizin sitenizi bildiğinden ve sık sık ziyaret ettiğinden emin olmaktır. Tüm pazarlama belgelerinde ve işletmenin kırtasiye malzemelerinde Web sitenizin adresini bulundurmaya özen gösterin; ancak başka şeyler de yapabilirsiniz.
Ziyaretçileri sık sık sitenize geri dönmeye teşvik etmek için aşağıdaki yöntemleri deneyin:
Tüm ziyaretçiler tarafından kullanılabildiğinden emin olmak için sitenizi yavaş bir bağlantı üzerinden yüklemeyi deneyin. Giriş sayfasını yüklemenin iki dakika sürdüğünü öğrenirlerse sitenizi yeniden ziyaret etmek için acele etmeyeceklerdir.
Güncelliğini koruyun. Bakımı gerektiği gibi yapılmayan bir siteden daha fazla hayal kırıklığına neden olan bir şey olamaz.
Sitenizde soruları yanıtlayın. Ziyaretçilerin sorularını e-posta yoluyla göndermeye teşvik edilmesi ve cevaplarının sitede yayımlanması, yeni müşteriler bulmak ve yararlı bilgiler vermek için mükemmel bir yol olabilir. Bu aynı zamanda, kendi alanında uzman, kişilere önem veren bir şirket olduğunuzu gösterir.
Aşağı kalır olmadığınızdan emin olmak için gözünüz rakip sitelerin üzerinde olsun.
Faydalanmayı düşünebileceğiniz dış pazarlama seçenekleri aşağıda verilmiştir:
Arama motorları: Varlığınızdan haberdar olmayan potansiyel müşteriler, sunduğunuz ürün ve hizmetleri Google, MSN Search veya Yahoo gibi arama motorlarını kullanarak aramak zorunda kalacaktır. Bu aramalarda şirketinizin de çıkmasını sağlamak göründüğünü kadar kolay değildir; bu nedenle, arama motoru sitelerini ziyaret edin ve sitenizin aramalarda çıkma olasılığının yüksek olmasını nasıl garanti edebileceğinizi öğrenmeye çalışın.
Bağlantı değişimleri: Niçin sizinle bağlantı alışverişi yapmaya istekli olabilecek başka işletmeler bulmayasınız? Bu, sizin söz konusu işletmenin web sitesi bağlantısını görüntülemeniz ve karşılığında da onların sizin sitenize bağlantı vermesi anlamına gelir. Bağlantı değişimi için uygun adaylar, sizinkileri tamamlayıcı hizmetler sunan şirketler veya sizinle aynı hedef kitleye sahip diğer işletmeler olabilir.
E-ticaret: Müşterilerin sitenize geri gelmelerini sağlamanın bir diğer aşikar yolu da, mallarınızı ve hizmetlerinizi fiilen çevrimiçi ortamda satmaktır. Sitenize e-ticareti katmaya karar verirseniz, Internet mağazanızı kurarken uzman tavsiyesine başvurmak akıllıca olacaktır. Bazı "alışveriş sepeti" teknolojilerine ve ödeme işlemlerini yapmaya yönelik araçlara ihtiyacınız olacaktır. FrontPage ile bütünleşebilen birçok çevrimiçi alışveriş uygulaması mevcuttur. Atmanız gereken bir sonraki adım, farklı seçenekler hakkında biraz araştırma yaparak sizin ve işletmeniz için hangilerinin en uygun olacağını belirlemektir.


FrontPage 2003 videoları

http://office.microsoft.com/en-gb/frontpage/HA012176101033.aspx

http://office.microsoft.com/en-gb/frontpage/HA011711071033.aspx

http://office.microsoft.com/en-gb/frontpage/HA100898991033.aspx

http://office.microsoft.com/en-gb/frontpage/HA010936421033.aspx

http://office.microsoft.com/en-gb/frontpage/HA102114011033.aspx

http://office.microsoft.com/en-gb/frontpage/HA011199851033.aspx

http://office.microsoft.com/en-gb/frontpage/HA010929721033.aspx

http://office.microsoft.com/en-gb/frontpage/HA012004781033.aspx

http://office.microsoft.com/en-gb/frontpage/HA011199741033.aspx


Son düzenleyen Blue Blood; 1 Aralık 2008 12:15 Sebep: Yazı renkleri değiştirildi...