Öğrendim;İnsanlara kendimi zorla sevdiremeyeceğimi öğrendim.Yapabileceğin tek şey sevilebilecek biri olmak.Gerisi onlara kalmış...İnsanları ne kadar düşünürsen düşün ,onların seni o kadar düşünmediklerini öğrendim...Güven elde edebilmek için aradan yılların geçmesi gerektiğini,ama yok etmek için saniyelerin yettiğini öğrendim.Önemli olanın hayattaki eşyaların değil. Hayattaki kişilerin olduğunu öğrendim..İnsanın ancak 15 dk çekici olabileceğini Ondan sonra alışıldığını öğrendim..
Kendimi karşılaştırmak için başkalarının en iyi yaptıklarını değil,Kendimin en iyi yaptıklarını ölçüt almam gerektiğini öğrendim..İnsanlar için olayların değil onların daha önemli olduklarını öğrendim..Hayatta hiç bir şey için acele etmemem gerektiğini öğrendim..Ne kadar ince kesersen kes,Kestiğinin her zaman iki yüzü olacağını öğrendim..
Her ne kadar onu çok düşünsen de,Yinede gidebileceğini öğrendim..Kahramanların yapılması gerekenleri, ne pahasınaolursa olsun yapanlar oldğunu öğrendim..
İnsanların seni hep hesapsız sevdiklerini,ama bunu nasıl göstereceklerini bilemediklerini
öğrendim..Sinirlendiğimde gerçekten buna değse bile ,asla acımasız olmamam gerektiğini öğrendim..Aramızda uzak mesafeler olsa bile gerçek dostluğun ,aşkın büyüklüğünü öğrendim. Birisinin seni istediğin gibi sevmemesinin,onun seni tüm benliğiyle sevmediği anlamına gelmediğini
öğrendim.Bir arkadaşın ne kadar iyi olursa olsun seniüzebileceğini ve senin yine de onu affetmen
gerektiğini öğrendim.Bazen başkalrı tarafındaaffedilmenin yetmediğini öğrendim.Kendinide affetmeyi
öğrenmelisin.Kalbin ne kadar kırılmış olursa olsun,Dünyanın senin acıların yüzünden durmayacağını
öğrendim..Geçmişmiz ve durumumuzun kişiliğimizietkilediğini,ama olmamız gerekene karşı sorumlu
olduğumuzu öğrendim.
İki kişinin tartışmasının,birbirlerini sevmedikleri anlamına gelmediğini
öğrendim..Ve tartışmadıkları zamanda sevdiklerianlamına gelmediğini öğrendim..Bazen kişiliğini
eylemlerinin önüne koyman gerektiğini öğrendim.İki kişinin tamamen aynı olan bir şeye baktıklarında
bile,Farklı şeyler görebildiklerini öğrendim..Hayatlarında hep dürüst bir şekilde daha ileriye
gitmek isteyen kişilerin.Sonuçları önemsemedikleriniöğrendim.Seni doğru dürüst tanımayan kişilerin,
Hayatını bir kaç saat içinde değiştirebilecekeriniöğrendim..Verebileceğin birşey kalmadığında bile
bir arkadaşın ağladığında,ona yardım edebilecekgücü bulabileceğini öğrendim.
Yazmanın, konuşmak kadar duygusal çaba gerektirdiğini öğrendim..En fazla önemsediğin kşilerin, bendenhep uzalaştırıldıklarını öğrendim..İnsanları üzmeden ve duyarlı olarak kendi fikirlerini
söylemenin çok zor olduğunu öğrendim..Sevmeyi Ve Sevilmeyi öğrendim.....Öğrendim.....
...:::YA$AMIN YANKISI :::...

Bir adam ve oğlu ormanda yürüyüş yapıyorlar.Birden genç takılıp düşüyor ve canı yandığı için "ah!"diye haykırıyor.İleriki dağın tepesinden "ah!" diye bir ses duyuluyor ve şaşırıyor.Merak ediyor ve "sen kimsin?" diye bağırıyor.Aldığı cevap "sen kimsin?" oluyor.Aldığı cevap "sen kimsin?" oluyor.Dağdan gelen ses "sen bir korkaksın" diye cevap veriyor. Bunun üzerine genç babasına dönüp "baba ne oluyor böyle ?" diye soruyor. "oğlum" der adam dinle ve öğren! Dağa dönüp "sana hayranım" diye bağırıyor.Gelen cevap " sana hayranım " oluyor. Baba tekrar bağırıyor, "sen muhteşemsin!" oluyor. Oğlan çok şaşırıyor ama halen ne olduğunu anlamıyor.Baba açıklamasını yapıyor
ğlum insanlar buna "Yankı" derler, ama aslında bu "Yaşamdır." Yaşam daima sana senin verdiklerini geri verir, yaşam yaptığımız davranışların aynasıdır. Daha fazla sevgi istediğin zaman daha çok sev! Daha fazla şefkat istediğin zaman daha şefkatli ol! Saygı istiyorsan insanlara daha çok saygı duy. İnsanların sabırlı olmasını istiyorsan sen de daha sabırlı olmayı öğren! Bu kural yasamımızın bir parçasıdır, herkes için geçerlidir. Yasam bir tesadüf değil, yaptıklarınızın aynada yansımasıdır ..
Son düzenleyen €c€m; 18 Şubat 2007 19:34
Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi