Arama

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Aralık 2005       Mesaj #149
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
karakan_ist adlı kullanıcıdan alıntı

Selam arkadaşlar.. Benim bilgisayrla ilgili bir sorunum var yardımcı olursanız sevinirim.. Bilgisayar arada bir donup kalıyor, bazen de üst üste donnuyor ve bunlar sonucunda reset atmak zorunda kalıyorum. bu sıklıkla donmasının sebebi ne olabilir? Ağır bir program da yüklü değil, şimdiden teşekkürler,,

Bir de , belgelerim klasörüne indirdiğim programları yükledikten sonra, silmek istediğimde mause'yi sağ tıkadığım zaman menu çıkmadan explorer.exe hatasını veriyor daha sonra hata raporunu gönderme dediğimde, drwtsn32.exe bir sorunla karşılaştı ve kapatılması gerekiyor. iletisini alıyorum..

Değerli arkadaşım ilk sorun ikincisi ile ilişkilidir > aslında bu satırlardan hatta tanımlanması güçtür zira kıstılı anlatım kısıtlı cevaplar veriyoruz sizlerin anlatımına karşılık o yüzden mümkün olduğunca etraflıca izah edeyim izahatım kuvvetli bir varsayımdır baştan belirteyim > muhtemelen işletim sisteminize ait bir veya birkaç dosyanız zarar görmüştür > gene muhtemelen hard diskinizde bir sorun var zira siz tıklama yaptığınız sırada her hangi bir işlem için işletim sistemi aramaya geçer ve eğer bu aramada gerekli çalışma dosyası zarar görmüşse veya hard diskinizde sektör arızası varsa takılır ve pc donar bunu yakın görmeniz için bir ufak test yapın donma anında ctrl+alt+delete tuş kombinasyonu ile aygıt yöneticsini ekrana çağırın ilk sekmedeki çalışan programların çalışıp çalışmadığını görün genelde sizdeki sorunda olduğu gibi "yanıt vermiyor" yazacak çalışmayan dosyanın karşısında bu durumda aygıt yöneticisinin alt barında "görevi durdur" tuşu ile göreve son verin donma geçerse tamamen işletim sistemi dosya hatasıdır olay > bu testen olumlu sonuç çıkmasa hard disk hatasıdır > bu varsayıma dayanmamın kanıtı 2'ci sorunuzdaki "drwtsn32.exe " hata raporudur bu dosyanın gerçek adı Dr.Watson programıdır bu program win işletimlerinde bulunur ve sizin verdiğiniz fare komutlarını düzenler gerekli komutları gerekli aygıtları çalıştırmasına yardımcı olur aynı anda sistemin doğru karar vermesi ve uygulamasını sağlar ve düzenli şekilde raporlar > ikinci bir varsayım da İE hata raporlarıdır bu tip kapatma veya program durdurma hata iletileri genelde İE güncellemellerini yapmadığınız zaman alırsınız kısaca İE güvenliğiniz zayfıdır veya sistemde SP1 ile SP2 yüklü değil > değerli dostum gördüğün üzere sorunun çok yönlüdür o yüzden tavsiyem makinana FORMAT atmandır > format sırasında format raporlarını iyi izle şayet sorunsuz format gerçekleşirse hard diskin şimdilik kayıdı ile doğru çalışıyor sorunun sistem kayıdındadır ve başarılı bir kayıt her şeyi eskisi gibi düzeltecektir > bu arda her gördüğün programı indirip kurma veya "aman bu da güzel değilmiş" diyip silme muhtemelen bu silme olayları sırasında görev dosyaların zarar görmüştür internet üstünden işlem yapmadan dikkatli davranmanı salık veririm > kolay gelsin