Arama


MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
21 Şubat 2007       Mesaj #1
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
Professor Charles Xavier/Professor X
X-Men'in Kurucusu.

Güçleri: Dünyanın en güçlü telepatıdır. Aynı zamanda çok güçlü psişik yetenekleri de vardır. İlüzyonlar oluşturabilir, başkalarının beynine hükmedebilir, kişilerin anılarına girip onların yaşadıklarını görebilir, ufak bir alan içindeki mutantları tespit edebilir. Bu üstün yetenekleriyle Charles Xavier dünyadaki en güçlü mutantlardan biridir. Charles Xavier, malikanesinde bulunan Cerebro adlı çok özel bir bilgisayarı kullanarak güçlerini daha da arttırabilir. Cerebro aracılığıyla dünya üzerindeki herhangi bir mutantı tespit edebilir.

Biyografi: Charles Xavier, Brian ve Sharon Xavier'ın oğludur. Charles henüz çok genç iken telepatik yeteneklerini keşfetmeye başladı. Brian Xavier'ın ölümüyle karısı Sharon, Brian'ın iş arkadaşı Dr. Kurt Marko ile evlendi. Ne var ki Kurt'un de önceki evliliğinden Cain adında bir oğlu vardı. Charles'ın üvey kardeşi Cain Marko daha sonraları onun en büyük düşmanlarından biri olacaktı.

Charles muhteşem bir öğrenciydi. Oxford Üniversitesi'nde öğrenime başladı. Burada Moira Kinross ile tanıştı. Charles ve Moira genetik mutasyonu konusuna ilgi duymaktalardı. Moira ile birbirlerine aşık oldular ve nişanlandılar fakat Moira'nın eski erkek arkadaşı Joe MacTaggert aralarına girdi. Bir asker olan Joe'ya göre Charles sadece zayıf ve entellektüel bir adamdı. Charles onun yanıldığını ispatlamak için Oxford'dan mezun olduktan sonra orduya yazıldı. Bu Charles için gerçek bir kabus olmuştu çünkü henüz savaşın ilk gününde etrafında yaralanan ve ölen askerlerin duydukları acıları zihninde hissedebiliyordu. Daha sonraları bu zihinsel yeteneğini kullanarak arama ve kurtarma çalışmalarının en önemli ismi oldu. Moira'nın nedensiz yere nişanlarını bozmasının ardından Charles ordudan ayrıldı. Kahire'ye yaptığı bir yolculukta Shadow King adlı bir mutant olan Amahl Farouk ile mücadele etmek zorunda kaldı. Bu savaşın sonunda Charles hayatını insanlığı kötü amaçlı mutantlardan korumaya adayacağına and içti.

Daha sonra Charles İsrail'e gitti. Burada Erik Magnus Lehnsherr adlı bir mutantla çok iyi bir arkadaşlık kurdu. Charles homo sapienlar ve homo superiorların bir arada barış içinde yaşayabileceğine inanıyordu fakat Erik buna inanmıyordu. Zamanla Erik'in bu inançsızlığı güçlenecek ve Erik, Magneto adını alacaktı. Charles burada aynı zamanda Gabrielle Haller adlı İsrailli bir diplomatla da aşk yaşamıştı ve ülkeyi terkettiğinde Haller'ın onun oğluna hamile olduğunu bilmemekteydi. Londra'ya döndükten sonra artık Joe MacTaggert ile evlenmiş ve tanınmış bir genetik araştırmacı olan Moira ile tekrar arkadaşlık kurdu. İkisi mutantlar için bir okul kurmakla ilgili tartışmaktaydılar. ABD'ye giderken dünyayı istila etmek isteyen uzaylıların öncüsü olan Lucifer ile karşılaşması Charles'ın bacaklarının hayatının geri kalanında sakat kalmasına neden oldu. Kendisini Hindistan'da bir hastanede buldu. Burada ona tekrar yaşama tutunma hırsını veren Amelia Voght adlı hemşireye aşık oldu.

Charles'ın ilk öğrencisi 11 yaşındaki Jean Grey adlı bir kız oldu. Charles kıza yardım ederek telepatik yeteneklerini kullanmayı öğretti. Jean'e yardım konusunda başarılı olunca uzun zamandır aklında olan planını uygulamaya koyup Yetenekli Gençler İçin Okul adıyla genç mutantları eğiteceği okulunu kurdu. Ailesinden kalma malikaneyi bu amacını gerçekleştirmek için bir üs olarak kullandı. Scott Summers (Cyclops) onun bu okuldaki ilk öğrencisi oldu. Scott'ın gelişinin ardından Amelia, Charles'ın (yeni kullanmaya başladığı adıyla Prof. X'in) Magneto ile arasında çıkabilecek çatışmadan dolayı korkarak Charles'ı terk etti. Sonraki aylarda Warren Worthington III. (Angel), Robert Drake (Iceman), Henry McCoy (Beast) ve artık daha büyümüş olan Jean Grey (Marvel Girl) de öğrencileri arasına katıldı. Onlara sahip oldukları sıra dışı yetenekler yüzünden X-Men adını verdi. Sonraki yıllarda pek çok yeni öğrencinin de katılmasıyla X-Men giderek büyüdü ve sık sık kötü amaçlara sahip olan mutantlar ve mutant karşıtı gruplar ile mücadele etmek zorunda kaldılar.
Son düzenleyen nötrino; 31 Ocak 2016 20:20 Sebep: KIRIK GÖRSEL!!