Arama

Phoenix / Jean Grey - Tek Mesaj #1

MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
21 Şubat 2007       Mesaj #1
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
Phoenix / Jean Grey

jeangreyev2

Güçleri: Bir telepat olarak Jean Grey başkalarının zihinlerine girebilir, psişik saldırılar yapabilir. Telekinetik yetenekleri sayesinde aşırı büyük ve ağır olmadığı takdirde objeleri havaya kaldırabilir ve hareket ettirebilir.

Biyografi: Jean henüz on yaşındayken bir arabanın arkadaşına çarpmasına şahit olur. Jean'in o anda ki güçlü duyguları onun mutant yeteneğini ilk kez harekete geçirerek telepatik gücünün ortaya çıkmasına neden olur. Telepatik güçleriyle ölmekte olan kızın hissettiklerini hisseder. Yeni ortaya çıkan zihinsel yeneteğini kontrol edemeyen Jean kendini herkesten uzaklaştırır. Büyüdükçe yakınındakilerin düşüncelerini kafasının içinde yüksek sesler olarak duymakta ve bu ona büyük bir acı yaşatmaktadır. Jean'in ailesi Profesör Charles Xavier'dan yardım isterler. Xavier kıza yardım eder. Jean zihinsel güçleri üzerinde belli bir hakimiyet kurduktan sonra Xavier, Jean'in ailesine kızlarını yeni açtığı Yetenekli
Gençler Okulu'na almayı teklif eder. Jean, Marvel Girl adını alarak X-Men'in beşinci üyesi olur. Cyclops ile birbirlerine karşı ilgi duymaya başlarlar.

jeangrey2il3

Mutant avlayan dev robotlar olan Sentineller, Jean ve diğer X-Men'leri yakaladıkları zaman onları yörüngedeki bir uzay istasyonuna hapsederler. Buradan kaçarlarken bindikleri uzay mekiği dünyanın atmosferine girmeden önce ölümcül bir güneş radyasyonu fırtınasına yakalanır. Ekibin diğer üyeleri mekiğin arkasındaki daha korunaklı yere sığınırken Jean, Cyclops'un itirazlarına rağmen mekiği uçurmakta ısrar eder. Jean mekiği uçururken yüksek radyasyon giderek vücudunu yoketmeye başlar. Ölmek üzereyken kozmik bir varlık olan Phoenix tarafından hayatı kurtarılır. Varlık Jean'in vücudunun benzerini kendisine kopyalar ve Jean'in anılarını da buna aktarır. Mekik denize düştükten sonra Jean'in asıl vücudu denizin dibinde bir koza içinde kalır. X-Men'lerin Jean sandıkları Phoenix çok üstün kozmik gücüyle zamanla herkes için tehlikeli olmaya başlar. Fakat Phoenix'in kişiliğinde Jean'den bir parça vardır ve bu Phoenix'in kendini yokederek kainatın yokedilişten kurtulmasını sağlar. Daha sonraları Avengers denizin dibindeki bu kozayı bularak Fantastic Four'dan Reed Richards'a teslim ederler. Sonunda kozanın psişik korumasını kırmayı başaran Jean serbest kalır. Tamamen iyileşmiş olarak X-Men'e geri döner ve bir süre sonra da Scott ile evlenir.

Jean, X-Men'in vazgeçilmez elemanlarından biridir. Cyclops ve Storm'un yokluğunda pekçok kez ekibin liderliğini yaptığı olmuştur. Sahip olduğu zihinsel yetenekler ekibin çok işine yaramaktadır. Sıcak kanlı ve sempatik davranışlarıyla da en sevilen grup üyelerinden biridir.



PHOENIX
Kaynak: Phoenix
Son düzenleyen Blue Blood; 30 Mart 2007 22:34