Arama

Havok / Alex Summers - Tek Mesaj #1

NiliM - avatarı
NiliM
Ziyaretçi
21 Şubat 2007       Mesaj #1
NiliM - avatarı
Ziyaretçi
Havok / Alex Summers

442pxhavokbioqb2

Güçleri: Havok kozmik enerjiyi vücudu ile emip bu enerjileri ısı dalgaları olarak yayabilme yetenene sahip olan bir mutanttır.

Biyografi: Alex Summers, Cyclops'un kardeşidir. Ailesi ile çocukken yaşadıkları uçak kazasından sonra yetim kalan iki kardeş birbirlerinden ayrıldı. Scott kaza sırasında başına aldığı darbe yüzünden yaklaşık bir yıla yakın bir süre bir hastanede komada kalırken Alex ise kazadan iki hafta sonra Nebraska'daki bir yetimhaneye yerleştirildi. Buraya yerleştirildikten kısa süre sonra da evlat edinildi. Alex büyürken abisi Scott'ın Cyclops olarak atıldığı maceralardan habersizdi. Üniversiteden mezun olduktan sonra mutant yeteneklerinin farkına varmaya başladı. Bu sıralarda bir arkeoloji profesörü olan Ahmet Abdol kendisi ile Alex arasında psişik bir bağlantı farketti. Her ikisi de aynı mutant yeteneğine sahipti, fakat Alex sayesinde Abdol'un gücü çok daha artabilecekti. Abdol, Alex'i kaçırarak Mısır'daki laboratuarına getirdi. Abdol, Alex'in gücünü de kendine katarak Living Monolith adlı çok büyük kozmik güce sahip bir mutanta dönüştü. X-Men, Monolith'i yenmeyi başardı. Vücudunun yaydığı şok dalgalarını kontrol edemeyen Alex, X-Men ile birlikte Amerika'ya dönmektense Mısır'daki çölde kalmayı tercih etti.

Bir Sentinel tarafından yakalanan Alex bu mutant avcısı robotları icat eden kişinin oğlu olan Larry Trask'in bulunduğu üsse getirildi. Burada Alex'e Havok kod adı verildi ve ona gücünü kontrol altında tutmasını sağlayan bir kıyafet verildi. X-Men, Trask'ın yakaladığı mutantları kurtarmaya geldiğinde Havok abisi Cyclops'a katılarak güçleri yüzünden kimseye zarar vermek istemediği için uzak durmaya çalıştığı medeniyete geri döndü. Havok, manyetik güçlere sahip bir mutant olan Lorna Dane'e (Polaris) aşık oldu. İkisi de bir süre X-Men'in üyesi oldular, fakat ikisi de maceracı hayatı yaşamak istemiyordu. Havok ve Polaris bir araştırma için Arizona'ya gittiklerinde kendilerini Mr. Sinister'ın emrindeki bir suikastçi birliği olan Marauders tarafından yakalanmış buldular. Zihnine telepatik olarak hükmedilen Polaris, Marauders ile birlikte X-Men'e saldırdı. Ekibine dönmeyi başaran Havok sevgilisi ile savaşmak zorunda kaldı. Zihnine hükmedilmekten kurtarılan Polaris, Havok ile birlikte ABD hükümetinin oluşturduğu bir mutant saldırı ekibi olan X-Force'a katıldı.

Havok bu örgütten ayrıldıktan sonra geçirdiği bir uçak kazasındaki patlama sonrasında kendini başka bir gerçeklikte buldu. Ruhu başka bir boyuttaki farklı bir Havok'un vücuduna girmişti. Bulunduğu bu yeni dünya çok karanlık ve çarpık bir yerdi. Bu farklı dünyada dost bildiği bazı kişiler düşman, düşman bildiği bazıları ise dosttu. Bu farklı dünyayı anlamaya çalışan yalnız bir mutant oldu: Mutant X. Alex burada Jean Grey'in kötü bir versiyonu olan Goblin Queen ile yapılan savaşta düşmanı yenmeyi başardı, fakat bunun bedeli aynı zamanda kendi ölümü oldu. Alex'in ruhu orjinal boyutuna mı döndü, yoksa sonsuza dek yok mu oldu belli değil.

havoklf1 havok004rj9

Kaynak: Havok
Son düzenleyen Blue Blood; 30 Mart 2007 23:43