Arama

Loki - Tek Mesaj #1

Morrigan - avatarı
Morrigan
Ziyaretçi
21 Şubat 2007       Mesaj #1
Morrigan - avatarı
Ziyaretçi
Loki



GÜÇLERİ

Çok üstün bir kuvvete, hıza ve dayanıklılığa sahiptir. Kalın derisi onun yaralanmalara karşı aşırı dayanıklı olmasını sağlar. Çok gelişmiş zihinsel yetenekleri sayesinde başka boyutlarla iletişim kurup orada olanları görebilme, kendisinin ilüzyon görüntülerini yaratabilme gibi güçleri vardır. Üstün büyü güçleri onun boyut değiştirme, maddelerin yapısını değiştirme, objeleri canlandırma, enerji patlamaları ve büyü kalkanları yaratma, başkalarının yeteneklerini geliştirip onlara süper-güçler verme, boyutlar arası yolculuk yapabilmesini sağlar.

BİYOGRAFİ

Asgard'daki Dokuz Dünya'dan biri olan buz devlerinin yaşadığı Jotunheim'in kralı Laufey'in oğludur. Asgard'ın kralı Odin'le yapılan bir savaşta Laufey ölür ve devler yenilirler. Loki savaşta ölmüş bir kralın oğlu olduğundan Odin onu evlat edinir. Loki Odin'in çocukları arasında Asgard'lıların favorisinin Thor olduğunu ve kendisinden çok daha fazla sevildiğini farkeder. Loki doğal bir yeteneği olduğu büyülerle ilgilenmeye başlar.



Büyüdükçe ihanete olan yatkınlığı iyice belirgin olmaya başladığından "Hainlik Tanrısı" ünvanını aldı, fakat güç ve intikam arzuları tamamen açığa çıktığında "Kötülük Tanrısı" olarak anılmaya başlandı. Yüzlerce yıl boyunca üvey kardeşi Thor'u öldürüp Asgard tahtını ele geçirmeye çalıştı. Sonunda işlediği suçlardan dolayı Odin onu cezalandırarak bir ağacın içine hapsetti. Ardından da Thor dünyaya sürgün edildi. Loki hapsediliği yerden kurtulup özgür olmayı başardı.



Loki ve Thor arasında pek çok savaş yaşandı. Loki bazen Thor'la direkt savaşırken bazı zamanlarda ise bu amacı için başkalarını kullandı. Hatta bir keresinde Avengers'ın Hulk'la savaşmasını bile sağladı. Odin'i oğlu Thor'a karşı kışkırtmayı ve Thor'un büyülü savaş çekici Mjolnir'i çalmayı da denedi. Bir keresinde Loki ve Thor'un bir büyü nedeniyle bedenleri değişti. Loki üvey kardeşinin bedeniyle Odin'i devirip Asgard'ın kontrolünü ele geçirdi, fakat bu fazla uzun sürmedi tekrar kendi bedenlerine döndüklerinde Thor tarafından engellendi.



Asgard bir iblis olan Surtur tarafından yokedilme tehdidiyle karşılaştığında Loki düşmanları Odin ve Thor ile işbirliği yapmak zorunda kaldı, çünkü yönetmek istediği yerin yokolmasına göz yumamazdı. Savaşın sonunda Odin ve Surtur kayboldular. Loki bu fırsattan yararlanıp Asgard'ın kontrolünü ele geçirmeye çalıştı. Surtur'un ardında kalan büyülü kılıcı ile Thor'u ortadan kaldırmaya çalıştı. Asgard tahtına kimin geçeceği belirleneceği zaman bu onura Thor layık görüldü, fakat Thor bunu reddetti. Loki'nin ise tahtı haketmediği söylenilince Loki öfkelenip büyülü bir hastalığı tüm Asgard'a yaydı. Buz devlerini savunmasız durumdaki Asgard'a saldırtmayı planlıyordu. Fakat buz devleri Loki'nin evini yokettiler ve onu da öldürmek üzerelerken Thor tarafından kurtarıldı. Thor'a borçlu kalmaya öfkelenen Loki Asgard'lıların iyileştirilmesinde ona yardım etti.

Loki Asgard'ın kontrolünü ele geçirmek için mücadele etmeye devam etti. Tüm Asgard tanrılarının yokolacağı zaman olan Ragnarok geldiğinde Asgard'a saldıran kötülüğün güçlerini Loki'nin komuta edeceği söyleniliyor.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 22 Aralık 2015 00:06 Sebep: Kırık Link