Arama

Falcon / Sam Wilson - Tek Mesaj #1

MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
21 Şubat 2007       Mesaj #1
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
Falcon / Sam Wilson

falconqu2

Güçleri: Süper-güçleri yoktur. Çok iyi bir vahşi kuş eğiticisi olduğundan Redwing adlı şahiniyle çok üstün bir iletişim kurmuştur. Kollarının altındaki özel yapım kanatlar sayesinde uçabilir.

Biyografi: Harlem'de büyüyen Sam Wilson'ın babası bir sokak kavgasını durdurmaya çalışırken öldürüldü. Babasının ölümünün ardından Sam kendine onu örnek alarak iyi bir insan olmaya çalıştı. Fakat iki yıl sonra da annesi bir hırsız tarafından öldürülünce Sam öfkeyle doldu. Depresyona giren Sam'in kişiliği değişti. Kendisine Snap lakabını takıp mafya için çalışmaya başladı. Bir görev için Rio de Janeiro'ya gitmekteyken uçağı Red Skull'un emrinde çalışan profesyonel bir katil birliği olan Exiles tarafından bir Karayip adasına düşürüldü. Red Skull onu bir kukla gibi kullanarak o sırada adada tuzağa düşmüş olan Captain America'yla karşı karşıya getirdi. Red Skull'un amacı Sam'in Captain America'nın ortağı olmasını sağlamaktı, bu sayede ileride Sam'i en büyük düşmanını öldürmek için kullanabilecekti.

442pxultimatefalconmz0

Sam'in kuşlarla, fakat özellikle Redwing adlı şahinle çok iyi anlaşabildiğini fark eden Red Skull kozmik kübünü kullanarak Sam ile şahininin zekaları arasında bağlantı kurarak anlaşabilmelerini sağladı. Cap'in yardımı ve eğitimi sayesinde Exiles adlı grubu yenmeyi başaran Sam kostümlü suç savaşçısı Falcon kimliğine büründü. Harlem'e geri dönüp burada suçlularla mücadele etti ve Cap'in müttefiklerinden biri oldu. Normal kimliğiyle de bir sosyal görevli olarak çalışmaya başladı. Falcon ile tanışan Black Panther ona kendi ülkesi Wakanda'nın teknolojisi ile yapılan ve uçabilmesini sağlayan özel kanatlar verdi.


Birkaç yıl sonra SHIELD karargahında başından geçen bir şok terapisi sonucunda Sam'in suçluyken aldığı Snap kişiliği tekrar ortaya çıkmaya başladı. Sam kimlik bunalımına girdi. Bir yandan da hükümette görevli bir kongre üyesi olmaya çalışırken diğer yandan da ardında bıraktığı suçlu geçmişi ile yüzleşmek zorunda kaldı.
Daha sonraları Avengers'a katılma teklifi almış olmasına rağmen hükümette yeralan biri olduğu için bu teklifi kabul etmedi, fakat gene de bazı durumlarda ekibe yardımcı oldu. Captain America'ya epey yardımı oldu. Avengers'ın Onslaught ile yaptığı savaşta onlara yardım edince diğer ekip üyeleri gibi öldüğü sanıldı. Fakat aslında öldü sanılan Avengers üyeleri kendilerini başka bir boyutta bulmuşlardı. Dünyaya geri döndüklerinde Sam hem sosyal görevli olarak çalışmaya hem de maceracı kişiliğini sürdürmeye devam etti ve fırsat buldukça Avengers'a yardım etti.

falconra5

Kaynak: Falcon
Son düzenleyen asla_asla_deme; 27 Nisan 2012 12:13 Sebep: Kırık Link