Arama


MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
21 Şubat 2007       Mesaj #1
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
Daniel Thomas Rand-Kai / Iron fist

ironfist
ironfistartworkmarvelul

Güçleri: Dövüş sanatlarında uzmandır. Yeteneklerini güçlendirmeye yarayan "chi" adlı gizemli bir tür enerjiyi kullanabilir. Bu gücü genellikle ellerine aktararak son derece etkili vuruşlar yapabilir.



Wendell Rand başka bir boyutta varolan K'un-Lun adlı bir şehrin yöneticisinin oğluydu. Babasının yönetimini Wendell yerine kendisine devretmesini isteyen erkek kardeşi onun dünyaya sürülmesini sağladı. Wendell dünyada başarılı bir işadamı olarak kariyer edindi. Heather adlı bir kadınla evlendi ve Daniel adında bir oğulları oldu. Fakat Wendell anavatanına dönmek istiyordu. Ailesi ve iş arkadaşı Harold Meachum'u da yanına alarak Tibet dağlarına gitti ve burada K'un-Lun'a açılan mistik boyut kapısını aradı. Fakat Meachum'un planları başkaydı. Wendell'ı ortadan kaldırarak şirketin yönetimini ele geçirmek isteyen Meachum tuzak kurarak Wendell'in ölmesine neden oldu ve ardından kaçtı. Heather ve oğlu Daniel ise karlı dağlarda ölüme terkedilmişlerdi. Kurtlar tarafından saldırıya uğradıklarında Heather oğlunu korumak için kendi hayatını feda etti.

Daniel ailesiyle birlikte başladıkları yolculuğu tek başına tamamlayabilmişti. K'un-Lun'a ulaştığında onun kraliyet kanı taşıdığı anlaşıldı. Daniel'a burada dövüş sanatları eğitimi verildi. 19 yaşında Iron Fist gücünü elde etmeye hak kazandı. "Ölümsüz" lakaplı Shou-Lao adlı ejderhayı öldürmeyi başarıp ellerini mistik bir alanın içine sokunca Daniel'ın elleri demir kadar sert silahlar haline gelmiş oldu.
Iron Fist ailesinin ölümüne neden olan adamdan intikam alma arzusuyla Amerika'ya geri döndü. Fakat Meachum'u bulduğunda onun yaşlı ve hasta bir adam olduğunu görünce acıyarak intikam duygularını bir kenara bırakıp adamın hayatını bağışladı. Bu olayın üzerinden sadece dakikalar geçmişti ki Meachum bir ninja tarafından suikaste kurban gitti ve bu olaydan Iron Fist suçlandı. Iron Fist gerçek katili yakalayıp adını temize çıkardı. Daniel eskiden babasının ortağı olduğu Rand-Meachum Şirketi'nin bir varisi olarak hakkını beyan etti ve milyoner oldu. Iron Fist olarak kötülüklere karşı savaştı. Luke Cage ile tanışıp onunla birlikte "Heroes for Hire (Kiralık Kahramanlar)" adlı ekibi kurdular.

Iron Fist ve Luke Cage yıllar boyunca özel dedektiflik ve korumalık yaptılar. Oracle Inc. adlı şirketin bünyesine girdiklerinde başka üyelerle ekipleri daha da genişledi. O zamanlar bu ekibin liderliğini Iron Fist yaptı. Bir süre sonra Oracle Inc. bu ekibi bünyesinden çıkartınca grup dağıldı.

Atalarının öbür boyuttaki vatanı K'un-Lun'un bilgeliğinden yararlanmak isteyen Iron Fist bu şehri dünyaya getirmeye çalıştı. Iron Fist şehri çağırdığında o anda Iron Fist nerede bulunuyorsa şehir de orada materyalize olacaktı. Fakat Hand adlı gizli ninja örgütünün genç lideri Junzo Muto bu olayı kendi çıkarına kullanmak için Iron Fist'i Tokyo'ya getirdi. Böylece K'un-Lun tam Tokyo'nun ortasında materyalize olacaktı. X-Men ekibinden Wolverine'in de aralarında bulunduğu bir grup kahraman Iron Fist'e yardım ederek Juto Munzo'nun planlarına engel oldular.

Kaynak: geocities.com
Son düzenleyen asla_asla_deme; 27 Nisan 2012 12:00 Sebep: Resim link yenilendi