Arama

Mandarin - Tek Mesaj #1

MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
22 Şubat 2007       Mesaj #1
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
Mandarin

442pxmandarinsq3

Güçleri: Süper-gücü yoktur, fakat uzaylı teknolojisinden yapılmış yüzükleri ona büyük güçler sağlar. Bu yüzükler her parmağında birer tane olmak üzere toplam on tanedir. Bu yüzükler ona saldırı ve savunma için kullanabileceği çeşitli güçler sağlar.

Biyografi: Zengin Çinli bir adam ve soylu İngiliz bir kadının çocukları olarak Çin'de doğdu. Ailesini genç yaşta kaybedince yengesinin yanında büyüdü. Fen alanındaki yeteneğini çok genç yaşta farkedince ailesinden ona kalan zenginliği Çin ve diğer ülkelerde araştırmalarını sürdürmek için kullandı. Çin'e geri döndüğünde yüksek rütbeli bir memur (Çin'de bu kişilere Mandarin denir) oldu. Çin'de komünist rejim baş gösterdiğinde tüm yetkisini ve malvarlığını kaybetti. Tekrar güç ve saygınlık kazanmak için yüzyıllardır hiçkimsenin ayak basmadığı Ruhlar Vadisi'ne gitti. Burada yeryüzüne çakılmış bir uzay gemisi ve pilotunun iskeletini buldu. Pilot fizik olarak ejderi andıran canlıların bulunduğu Maklu-4 adlı gezegenden gelmekteydi ve Dünya'ya yüzyıllar önce çakılmıştı. Mandarin bu vadide birkaç yıl kalarak Maklu teknolojisini öğrenmeye çalıştı. Gemide bulduğu yüzükleri nasıl kullanacağını öğrendi. Daha sonra bu yüzüklerle vadide kendine bir kale inşa etti ve vadinin yakınlarındaki tüm köyleri kontrolü altına aldı. Sahip olduğu uzaylı teknoloji sayesinde Çin ordusu ona karşı hiçbir şey yapamadı.

Dünyayı kontrolüne almak gibi çılgınca bir fikre kapılan Mandarin bu amacını gerçekleştirmek için planlar yapmaya başladı. Genelde bu planı ülkelerin silahlarını ve füzelerini kendi kendilerine yönlendirmek oluyordu. Stark Industries tarafından yapılmış bir grup füze ve casus uçağına sabotaj yapıp kaçırınca Pentagon olayı araştırması için Iron Man'i görevlendirdi. Iron Man olayı araştırmak için Çin'e gittiğinde Mandarin'le ilk kez karşı karşıya geldi ve onu yenmeyi başardı.

Yıllar geçtikçe Mandarin'in baş düşmanı haline gelen Iron Man her seferinde onu yenmeyi başarsa da asla Mandarin'i ele geçirmeyi başaramadı. Beşinci karşılaşmalarında Iron Man ilk kez Mandarin'i yakın dövüşte yenmeyi başardı. Ardından Mandarin'in fırlatmış olduğu füzeleri yeniden programlayan Iron Man bu füzeleri Mandarin'in kalesine yönlendirdi. Mandarin kalesi yokedilmeden az önce kendini dünyanın yörüngesindeki bir uyduya teleport etmeyi başardı.

Mandarin yüzüklerinin güçlerini arttırmak için Çin'e döndü. Çok güçlü bir büyülü alet olan "Yin'in Gözü"nü ele geçirmeye çalıştı. Bu aleti ona getirmeleri için Inhumans adlı ekibi kandırdı, fakat büyülü aletin gücünü yüzüklerine çekemeden Inhumans'ın liderli Black Bolt'a yenildi. Black Bolt onun yüzüklerini alıp sakladı.

Yüzüklerini bulamayan Mandarin tekrar Ruhlar Vadisi'ne gitti. Burada Maklu ırkına ait bir başlık bulunca bu başlık sayesinde yüzüklerini geri almayı başardı. O sırada ölmekte olan Unicorn adlı işbirlikçisiyle Iron Man'i öldürmek için Amerika'ya gittiler. Dövüş sırasında Maklu başlığı bir şekilde Mandarin ile Unicorn'un vücutlarını birbirlerininkiyle değiştirdi. Unicorn'un hastalıklı bedeninde ölmekten korkan Mandarin hemen kalesine geri döndü, fakat burayı Yellow Claw tarafından ele geçirilmiş olarak buldu. Kaçmak zorunda kalan Mandarin kendine başka bir üs kurdu. Mutant bir Japon kahramanı olan Sunfire sayesinde tekrar gerçek bedenine kavuşmayı başardı. Iron Man ile bir kere daha savaştı ve kaçmak zorunda kaldı. Kalesini geri almak için Yellow Claw ile savaştı, fakat Yellow Claw'ın robot kopyası patlayınca ağır olarak yaralandı.

Anthony Stark'ın Hong Kong'da Stark Industries'i geliştirme çabaları sırasında Iron Man ve Mandarin bir kere daha karşı karşıya geldiler. Zhang Tong adını alan Mandarin Hong Kong'un önemli ekonomi liderlerinden biri oldu ve bazı üst düzey hükümet yetkilileri ile endüstri liderlerini kontrolüne aldı. Stark Indstries'in Hong Kong'daki girişimlerini engelleyip kirli işlerini yaptırmak için Hand adlı örgüte katıldı ve bir görev sırasında yüzüklerinden birini almalarına izin verdi, çünkü örgütlerine fanatik derecede bağlı olan Hand üyeleri eğer yakalanırlarsa kendilerini öldürüyorlar, eğer yüzüğü taşıyan Hand üyesi ölür ya da baygın duruma gelirse de yüzük Mandarin'e teleport oluyordu.

mandarinlm9

Bu sırada bir boyut kapısı aracılığıyla kendini Asya kıyılarında bulan Psylocke burada Hand'in en usta suikastçılarından biri olan Kwannon ile karşılaştı ve bir şekilde zihinleri birbirlerinin bedenine geçerek bedenlerini değişmiş oldular. Psylocke'u ele geçiren Hand onu Mandarin'e götürdü. Mandarin Psylocke'un geçirdiği değişimi fark etti. X-Men'deki arkadaşları Wolverine ve Jubilee tarafından kurtarılan Psylocke Mandarin'i yendi. Bu olay Mandarin'in Hand'den sürgün edilmesine neden oldu.

Karanlığın Kalbi adlı güçlü mistik bir objeyi keşfeden Mandarin bu objeyle Çin'e gitti. Burada Iron Man, War Machine ve yandaşları olan Force Works adlı ekiple karşılaştı. Mandarin yenildi, fakat Iron Man zırhının içindeki kişinin Anthony Stark olduğunu anlamıştı. Mandarin öldü sanıldı, fakat aslında Karanlığın Kalbi'ndeki son büyü kalıntıları onu Hong Kong'daki Stark Industries'in bir çalışanı haline dönüştürüp hafızasını silmişti.

Bir süre sonra hafızası yerine gelen Mandarin kendisine Cennetin Ejder'i adlı uçan bir kale inşa edip önce Rusya'yı, ardından dünyayı ele geçirmeyi amaçladı. Bu sırada Onslaught ile yapılan savaşın ardından öldü sanılan Iron Man diğer Avengers üyeleri ile birlikte dünyaya geri dönmüştü. Iron Man Mandarin'in Rusya'yı fethetmesine engel oldu. Mandarin yenilince kendini ölmüş gibi gösterdi.



mandarinundergarmenta4gu6ad
Kaynak: Mandarin
Son düzenleyen Blue Blood; 30 Mart 2007 23:09