Arama


MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
22 Şubat 2007       Mesaj #1
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
Silver Surfer

Güçleri: Üstün kozmik güçleri vardır. Süper-güçlü kişilerin neredeyse hepsinden daha üstün bir kuvvete, çevikliğe ve dayanıklılığa sahiptir. Ellerinden plazma ışınları çıkartabilir. Kendini ya da başkalarını iyileştirebilir. Dünyanın herhangi bir yerindeki bir enerji türünü tespit edebilir. Basınç farklılıklarından etkilenmez. Uzayda bile uçabilir. Nefes almaz, yemek yemez ya da su içmez. 500 ışık yılı içindeki yaşam enerjilerini tespit edebilir. Telepatik güçlere sahiptir. Herhangi bir bölgeye giderek orada dört hafta öncesine kadar olan olayları görebilir, fakat bu yeteneği fazla gelişmiş değildir. Sörfü sayesinde evrende hızla yol alabileceği çok yüksek hızlarda uçabilir, boyutlar arası yolculuklar yapabilir.

Biyografi: Norrin Radd çok uzun zamandır varlıklarını sürdüren Zenn-Lavaian adlı bir ırkın üyesiydi. Bu ırk hastalık, savaş ve benzeri tüm sosyal olumsuzluklardan uzun nesiller önce arınmış olan tam bir ütopya toplumuydu. Radd ise toplumundan farklı olarak bir mücadele ve uğraş olmayınca hayat biçimleri ve kültürlerinin çok sıradanlaştığına inanıyordu.

Gezegenler yıkıcısı çok üstün bir kozmik güç olan
Galactus kendini beslemek için bu ırkın yaşadığı Zenn-La adlı gezegene geldiğinde Norrin Radd bir arkadaşıyla birlikte bir uzay gemisine binip barış görüşmeleri için Galactus'un yanına gitti. Galactus Radd'a uzun zamandır kendisine uygun bir gezegen aradığını ve şimdi bir yenisini aramaya başlaması için geç olduğunu söyledi. Galactus aynı zamanda eğer kendisi için uygun gezegenleri arayabilecek bir izcisi olsa Zenn-La gibi gezegenlerdeki hayatı tehdit etmeyeceğini de açıkladı. Radd gezegeninin kurtuluşunu sağlamak için bu görevi üstlenmeyi teklif etti. Galactus bunu kabul etti ve kozmik güçlerini kullanarak Radd'ın kendisine hizmet edebilecek şekilde değişim geçirmesini sağladı. Galactus ona Silver Surfer adını verdi ve hemen beslenmesi için kendisine uygun bir gezegen bulması ile görevlendirdi. Silver Surfer sevgilisi Shalla Bal ile vedalaştıktan sonra görevine çıktı.

Silver Surfer uzun bir süre boyunca efendisine hizmet etti, bu görevini yaparken de evrenin pek çok yerini dolaştı. Fakat zaman geçtikçe Galactus'a uygun gezegenler bulmak giderek zorlaşmaya başladı. Galactus onun zihninden geldiği ırka ait geçmişini sildi.

Silver Surfer Dünya'ya yaklaştığı sırada Galactus uzun süredir beslenmemişti. Uzaylı bir varlık olan Gözcü Uatu onun yaklaştığını farkedince
Fantastic Four'u uyardı. Galactus devasa cüssesiyle New York'un ortasına indiğinde Fantastic Four onunla savaşıp onu durdurmaya çalıştı, fakat bunu başaramadılar. Uatu hemen Human Torch'u Galactus'u bile korkutacak güce sahip çok güçlü bir silahı alması için başka bir galaksiye gönderdi. Bu sırada Silver Surfer bir gökdelenin çatısına indmişti. Burada Thing'in kızarkadaşı olan görme özürlü heykeltraş Alicia Masters'ın stüdyosu vardı. Surfer'ın soylu davranışlarını ve yalnızlığını hisseden Alicia onunla arkadaş olmaya çalıştı. Bundan etkilenen Silver Surfer dünyalılara yardım etti.

Human Torch gönderildiği galakside silahı alıp dünyaya getirerek bunu
Mister Fantastic'e verdi. Bu güçlü silahın insanların eline geçtiğini ve Silver Surfer'ın ihanetini gören Galactus geri çekildi. Fakat Galactus gitmeden önce Dünya'nın etrafına bir enerji bariyeri oluşturdu, bu bariyer Silver Surfer'ın kozmik güçlerinin benzeriydi ve Silver Surfer'ın Dünya'nın atmosferinden çıkmasını engelleyecekti. Böylelikle Silver Surfer Dünya'ya hapsolmuş oldu.

Dünyalı insanlara yabancı olduğundan saf ve çabuk güvenen Silver Surfer çok tehlikeli birisi olan
Doctor Doom'un tuzağına düştü. Doctor Doom sahip olduğu üstün teknolojisini kullanarak Surfer'ın kozmik güçlerini kendine çekti. Artık çok üstün bir güce sahip olan Doom dünya için büyük bir tehlike oluşturdu. Mister Fantastic onu aldatarak dünyanın etrafındaki Galactus'un bariyerine çarpmasını sağladı. Bariyer Surfer'ın kozmik güçlerine göre ayarlanmış olduğundan bu güçlere sahip Doom'un geçmesini engelledi. Doom'un bariyere çarpması Galactus'un bunu farketmesine neden oldu ve geri dönerek Doom'un kozmik güçlerini geri alıp tekrar Silver Surfer'a verdi.

Dünyada geçirdiği zaman süresince insanların birbirleri ile yaptığı savaşlara ve birbirlerini katletmelerine hayret eden Surfer onların biraraya gelmelerinin tek yolunun ortak bir düşmana karşı olacağına inandı. Kendisini insanlar için tehlikeli bir düşman olarak göstermeye başladı ve dünyanın çeşitli bölgelerinde yıkıma başladı. Amerikan ordusu daha önce Mister Fantastic'in kozmik güce sahip Doctor Doom'u durdurmak için keşfettiği ama hiç kullanılmayan bir füzeyi geliştirerek Silver Surfer'a karşı kullandı. Füze Surfer'ın kozmik güçlerinin çoğunu yoketti. Surfer neden insanların düşmanıymış gibi davrandığını açıkladı. Silver Surfer daha sonraları kozmik güçlerinin tekrar eskisi seviyesine geldiğini farketti.

Silver Surfer dünyada sürgün yaşamaya devam etti ve birgün atmosferdeki bariyeri aşıp eski sevglisi Shalla Bal ile tekrar biraraya gelmeyi umut etti. Bazen Fantastic Four'a yardım ettiği oldu, hatta Hulk, Sub-Mariner ve Doctor Strange ile birlikte Defenders adlı bir grup bile kurdular. Defenders dağılana kadar Surfer bu ekipte kaldı. Dünyadaki en büyük düşmanı onu kölesi yapmaya çalışan Mephisto oldu.

İlerleyen yıllarda Mister Fantastic keşfettiği bir alet sayesinde Surfer'ın Galactus'un bariyerini aşmasını sağladı, fakat bu aletin sadece bir kere kullanılabileceği konusunda Surfer'ı uyardı. Silver Surfer bunu kabul etti ve dünyadan ayrılıp gezegeni Zenn-La'ya geri döndü. Fakat Galactus'un gezegenindeki yaşamı yokederek ihanetinden dolayı ondan intikam almış olduğunu öğrendi. Surfer dünyaya geri dönerek sürgününü kabullenmek zorunda kaldı, böylece hala hayatta olan Shalla Bal'ı ileride bulabileceği umudunu sürdürdü. Shalla Bal'ı bulduğunda ise Mephisto güçlerini kullanarak kadının dünyadaki bariyeri aşıp Zenn-La'ya geri dönmesini sağladı. Bariyeri aşıp onu takip edemeyen Surfer sevgilisine Zenn-La'daki toprağa tekrar yaşamın dönmesini sağlayacak kozmik enerjiyi verdi.

Mister Fantastic dünya etrafındaki bariyerin Silver Surfer'ın vücudunun değil, sadece onu taşıyan sörfünün geçmesini engellediğini keşfetti. Sörf ve Silver Surfer ayrı ayrı girerlerse bariyeri aşabiliyorlardı. Böylece Surfer bir kere daha evrende serbestçe yolculuk edebildi. Bu yolculukları sırasında Galactus'u öldürmeye çalışan Evrenin Yaşlıları adlı birliği keşfedip Mantis adlı kadın kahramanın yardımıyla Galactus'un düşmanlarını yenmesine yardım ettiler. Minnettar olan Galactus dünya etrafındaki bariyeri kaldırıp Silver Surfer'ın evrende istediği gibi dolanabilmesine izin verdi.

Surfer ilk olarak tekrar Shalla Bal ile biraraya gelebilmek umuduyla Zenn-La'ya gitti. Fakat Shalla Bal ırkının lideri olmuştu ve artık hayatını Surfer ile paylaşamazdı. Daha sonra Surfer ve Mantis arasında romantik bir ilişki başladı. İntikam isteyen Evrenin Yaşlıları bir tuzak kurup Surfer'ın aşık olduğu iki kadını da yem olarak kullandılar. Surfer ancak Shalla Bal'ı kurtarabildi, Mantis'in ise öldüğü sanıldı.

Surfer evrende dolaşmaya devam etti ve Kree ırkı ile Skrull ırkı arasında çıkan yeni bir savaşa karıştı. Savaşın sona erdirilmesi başarıldıktan sonra da evrendeki yolculuklarına devam etti.

Kaynak: SilverSurfer
Son düzenleyen _EKSELANS_; 5 Ocak 2015 15:51 Sebep: kırık linkler kaldırıldı