Arama

Çanakkale Hikayeleri - Tek Mesaj #13

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Aralık 2005       Mesaj #13
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Imperial War Museum
Ad:  1.jpg
Gösterim: 331
Boyut:  274.4 KB
LONDRA
IMPERIAL WAR MUSEUM
Imperial War Museum (İmparatorluk Savaş Müzesi’nin) görkemli tarihi binası Londra’nın şehir merkezine ve parlamentonun bulunduğu Westminister’a çok yakın.
Ad:  2.JPG
Gösterim: 392
Boyut:  370.6 KB


Müzenin bir iç avluyu andıran yüksek tavanlı giriş holünde bulunan galeri; uçaklardan, tanklara müze koleksiyonun en önemli araç ve silahlarını barındıyor. Birinci Dünya Savaşı’nda askerlerin taşınmasında kullanılan bir Londra otobüsü, V roketi, Polaris Denizaltı Balistik Mermisi, 1918'den kalma Mark V Tankı, ormanda ve binaların arkasında kullanılan Alman direkli periskobu da bu galeride yeralan önemli parçalardan. Müzenin tavanında asılı Alman Focke Wulf 190 ve İngiliz BE2c uçakları da, araçların havadaki duruşlarının etkileyici birer görüntüsünü veriyor.

Ad:  3.jpg
Gösterim: 449
Boyut:  336.5 KB
Birinci Dünya Savaşı galerisinde küçük de olsa Gelibolu Savaşı'na ayrılmış bir bölüm var. Bu bölümde Çanakkale Savaşında kullanılan savaş malzemeleri, üniformalar, silahlar v.s.yer alıyor.
Müzenin "İkinci Dünya Savaşı", "1945'ten Bugüne Sorunlar" "Gizli Savaş" ve "Sanat Galerisi” bölümleri de yakın tarih meraklılarını tatmin edecek parçalarla dolu. İmparatorluk Savaş Müzesi, düzenlediği sergi ve etkinliklerle aktif bir müze. Hemen hatırlatalım müzeye giriş ücretsiz. Müzenin mağazası da, posterden kitaba, oyuncaktan, hediyelik eşyaya sunduğu alternatiflerle herkese hitap ediyor.
Son düzenleyen Safi; 17 Kasım 2016 03:58