Arama

Doctor Stephen Strange - Tek Mesaj #1

MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
23 Şubat 2007       Mesaj #1
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi

Doctor Stephen Strange



Güçleri: Büyü güçleriyle dünyadaki en güçlü büyücülerden biridir.İlüzyon, telepati, saldırı ve savunma büyülerini yapabilir. Ruhu bedenini ardında bırakıp başka boyutlara seyahat edebilir. Vishanti Kitabı adlı büyü kitabı, Agamotto Gözü adlı mistik bir kolye ve uçabilmesini sağlayan bir cübbesi vardır.

Biyografi: Stephen Vincent Strange çok başarılı bir cerrahtı, fakat hastalarından çok alacağı yüksek ücreti düşünürdü. Geçirdiği bir trafik kazası sonucunda elindeki sinirler zarar görünce artık mesleğini yapamaz hale geldi. Gururu yüzünden tıptaki başka alanlarda görev yapmayı kabul etmedi. Tüm varlığını ellerini iyileştirmek için harcadı, ama işe yaramadı ve parası kalmayınca evsiz biri oldu. Tüm yaraları iyileştirebilen, Tibet'te yaşamakta olan Ancient One adlı büyücünün varlığını öğrenmesi onun için yeni bir umut oldu.

Tibet'e giden Strange burada Himalayalar'a giderek Ancient One'ın sarayına ulaştı, fakat Ancient One ona bu iyiliğe layık olduğunu kanıtlamayan birine yardım etmeyeceğini söyledi. Ancient One'ın gücünden şüphe duyan Strange bu sözler üzerine onunla dalga geçti, fakat saraydan kötü hava koşulları nedeniyle ayrılamadı. Burada Ancient One'ın öğrencisi Mordo'nun efendisini öldürmeyi planladığını farketti. Ancient One'ı uyarmaya giden Strange'i Mordo büyü gücüyle durdurdu. Strange hayatında ilk defa büyüye inandı ve büyünün kötüye kullanılmasının ne gibi sonuçları olacağını farketti. Olaylara bakış açısı tamamen değişen Strange Mordo'yu yenmek için tek yolunun Ancient One'ın öğrencisi olmayı kabul ederek büyü kullanımını öğrenmek olduğunu anladı. Strange'i Mordo'nun büyüsünden kurtaran Ancient One öğrencisinin onu öldürmeye çalıştığını zaten bildiğini açıkladı ve Mordo'yu hizmetinden kovarak yerine Strange'i aldı.

Strange mistik sanatlarda uzman olduktan sonra Amerika'ya döndü. Dünyayı tehdit eden doğaüstü güçlerle savaştı. Ancient One'ın iblis Shuma-Gorath ile yaptığı savaşta ölümünün ardından Dünyanın En Üstün Büyücüsü ünvanını aldı, böylece gezegenin bir numaralı büyücüsü ve bulunduğumuz boyutun mistik baş koruyucusu oldu.

Strange yıllar boyunca süren mücadelesinde pek çok arkadaş ve müttefik edindi. Bunlar arasında hizmetçisi Wong, hem öğrencisi hem sevgilisi olan Clea ve daha sonraki öğrencisi Rintrah yer almaktaydı. Strange zaman zaman mistik güçleri olmayan süper-kahramanlarla da işbirliği yaptı. Defenders adlı süper-kahraman ekibinin kurucularındandı. Ekip dağıldıktan sonra da ekipteki eski arkadaşlarıyla bir araya geldiği zamanlar oldu. Mistik güçleri olan ya da olmayan pek çok süper-kahraman müttefik edindi.

doc strng01 0
Son düzenleyen perlina; 31 Mayıs 2016 23:16 Sebep: Kırık Link