Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #607

MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
25 Şubat 2007       Mesaj #607
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
Hayırsever Zidane Tayland'da


zinedine zidane wallpaper

Fransız ve dünya futbolunun efsane isimlerinden Zinedine Zidane, AIDS'li çocuklar yararına düzenlenen bir gösteri maçında oynamak için gittiği Tayland'da büyük sevgi gösterileriyle karşılandı.
2006 Dünya Kupası final maçında İtalyan oyuncu Marco Materazzi'ye attığı kafa ve sonrasında gördüğü kırmızı kartla futbol kariyerine sansasyonel bir biçimde nokta koyan 34 yaşındaki eski yıldız futbolcu Zinedine Zidane, Taylandlılar'ın kalbini fethetti.
HIV/AIDS virüsü taşıyan çocuklar yararına düzenlenen bir gösteri maçında Asya futbolunun yıldızlarıyla birlikte sahaya çıkan Zidane'ı 10 binin üzerine kişi izledi. Tayland'ın kuzeyinde yer alan ve ülkenin en büyük şehri olan Chang Mai'de yapılan maçta Zidane, her iki takım da 20'şer dakika oynadı. Zidane'la birlikte gösteri maçında, Tayland'ın efsane isimlerinden Piyapong Pue-On ve vatandaşı Kiatisak "Zico" Senamuang'la Sinapur, Malezya ve Endonezya'dan bir çok yerel ünlü futbolcu yer aldı.
Karşılaşma öncesi bir basın toplantısı düzenleyen Zidane, Asya futbolunun övgüyle bahsederken, Celtic forması giyen Japon oyuncu Shunsuke Nakamura gibi yıldızların Asya'yı Avrupa'da başarıyla temsil ettiğini ifade etti. Konuşmasını Fransızca yapmayı tercih eden Zidane, "Asya futbolu ileriye doğru büyük bir adım atıyor. Nakamura'yı görüyorsunuz.
Avrupa'da oynuyor ve Asya futbolunu çok iyi temsil ediyor. O, bir çok genç oyuncuya da iyi bir örnek oluyor" dedi. Tayland'da bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Zidane, "Burada insanları mutlu edecek bir şeyler yapmaya çalıştım ve onlarla bir şeyler paylaştım" diye konuştu.
Taylandlılar'ın, yerel saatte gece geç vakitlerden itibaren karşılaşmayı izlemek ve Zidane'ı görebilmek için bilet kuyrukları oluşturdukları belirtildi.
Zidane, profesyonel futbol kariyerini noktaladıktan sonra, dünyanın bir çok farklı noktasında hayır işleri için gösteri maçlarına çıkmaya başlamıştı. Geçtiğimiz Kasım ayında Bangladeş'e giden Zidane, daha sonra, Aralık ayında, ailesinin memleketi Cezayir'e gitmişti.