Alıntı
ardaanil adlı kullanıcıdan alıntı arkadaşlar benim sorunum hangi msn yi yüklediysem konusma pencerem mesaj yazarken ortadan kayboluyo karsı tarafa bi site göderiyo virüs büyük ihtimalle ne yaptıysam olmuyo nasıl düzelte bilirim acaba taratıyorum bilgisayarı bişey cıkmıyo yardımlarınızı bekliyorum ne önerirsiniz
İlk başta kafa basmadı heralde anlamadım

Sorununuz kısmi virüs olarak tanımlanan Trojan-Spy'lar. Buzkalplininde dediği gibi iyi bir antivirüs edinin Aşağıya bir kaç Antivirüs sitesi veriyorum ama hepsi 30 gün Trial kullanım süresi sonrası paralıdır. Ama bu 30 gün içerisinde Full update yapıp sisteminizi taratabilirsiniz ve temizliyebilirsiniz.
Symantec Corp. <--- Norton Antivürüs
Kaspersky Lab: Antivirus software <--- Kaspersky Antivürüs
Antivirus Software - Eliminate Spyware and Adware with NOD32 Antivirus from ESET <--- Nod32 Antivürüs
Hepsimin Türkçe dil desteğinin internetten araştırığ bulabilirsiniz.
Ama Spyları antivirüsler Temizlemez bunu için Ad-ware yazılımları kullanmanız lazım benim tavsiyem ve bedave olan
Spybot . Onunda linkini aşağıya veriyorum... Antivirüs yazılımlarından dilediğini seçip kurduktan sonra sistemini tarat.
Başlangıçtaki bilmediğin ve şüphelendiğin programları kaldır (Bunu yapmak için
Başlat --> Çalıştır menüsüne
msconfig yazıp enter a basıyosun Önüne gelen pencereden En sondaki sekmeye tıkla adı
Başlangıç ) Sonra Spybot u kur ve full update yap ve sistemini tarat... Bu kadar
The home of Spybot-S&D!
Not: Antirüs ve Spy programlarını yükledikten ve full scan (tarama) yaptıktan sonra sistemini birde güvenli kipte başlatıp Spybot ile yeniden tarattır...