Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #610

evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
26 Şubat 2007       Mesaj #610
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
"ABD, İRAN'A HAVA SALDIRISI PLANI ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR"

new yorker logo 72

WASHINGTON - Pulitzer ödüllü Amerikalı araştırmacı gazeteci Seymour Hersh, ABD'nin İran'a karşı düzenleyebileceği hava saldırılarının planlarını hazırlamak üzere Pentagon'da bir birim oluşturulduğunu ve Başkan George W. Bush'un esas hedefinin İran rejiminin devrilmesi olduğunu yazdı.
Hersh, The New Yorker dergisinde yayımlanan son makalesinde, isimlerini belirtmediği görevdeki ve eski yönetim yetkililerine dayanarak bu birimin, vurulabilecek nükleer ve askeri hedefler üzerinde çalıştığını belirtti.
Yazıda, Amerikan özel kuvvetlerinin de, İran'a sızarak Tahran yönetimine karşı mücadele eden Kürt, Azeri ve Belucı gruplarıyla birlikte çalıştığı kaydedildi. Bu özel kuvvetlerin, hem havadan vurulabilecek hedeflere ilişkin bilgi topladığı, hem de daha genel olarak "etnik gerginliği artırmayı ve İran yönetiminin altını oymayı amaçladığı" yazıda dile getirildi.
Pentagon sözcüsü Bryan Whitman ise, Hersh'un dile getirdiği iddiaları yalanladı.
Vietnam Savaşı'nda Mai Lai katliamını ortaya çıkarmasının ardından Pulitzer ödülüne layık görülen Seymour Hersh, Irak'taki Ebu Garib cezaevi skandalını da aydınlatan isim olarak biliniyor.

a.a.