Arama

Alışkanlık - Tek Mesaj #13

tikkymelike - avatarı
tikkymelike
Ziyaretçi
26 Şubat 2007       Mesaj #13
tikkymelike - avatarı
Ziyaretçi
ALIŞKANLIK
Hani kırk yıl bir yastığa baş koyup da birbirlerine bir kez bile"Seni seviyorum"sözünü söylemeyen çiftler vardır ya da partnerleri"Beni hala seviyor musun?"diye sorduklarında,"Sevmesem bunca yıl seninle beraber olur muydum?"yanıtını verenler vardır ya,işte bu tür uzun süreli birlikteliklerin temelinde sevgi değil,alışkanlık yatar.

Birbirlerine karşı yoğun ilgi duymadıkları halde,boşluğu dolduracak başka biri olmadığı için birlikteliklerini sürdüren,yalnız olma cesaretinden yoksun,özgüvenleri gelişmemiş,yeniliklere açık olmayan çiftlerin,ihtiyaç ortaklığıdır.Alışkanlığa dayanan ilişkilerde tekdüzelik,tembellik yaratıcılıktan yoksunluk vardır.

Alışkanlığa dayanan ilişkiler,yerine konulabilecek yeni bir alışkanlık doğduğunda bitebilir.Yalnızlık korkusu yüzünden,mutlu bir beraberlikleri olmadığı halde,ayrılmayı göze alamayan çiftler bu guruba girerler.

Yani tek kişilik yalnızlıklarını paylaştıklarını sanırlar.Ama alışkanlık.yalnızlığın paylaşıldığı illüzyonunu yaratır.Yani iki kişilik yalnızlıkların.
Kuradışı Yayınları