Arama


evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
27 Şubat 2007       Mesaj #35
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
GÖZLERİNİZ 3 MART GECESİ GÖKYÜZÜNDE OLSUN



ANKARA
- İlk tam ay tutulması bu yıl 3 Martta gerçekleşecek. Türkiye'den izlenebilecek tutulma dolayısıyla Ankara Üniversitesi Rasathanesi'nde bir dizi etkinlik düzenlenecek. Düşük bir ücret karşılığında halka açık olacak etkinliklerde, tam ay tutulmasının yanı sıra Venüs ve Satürn gezegenlerinin de gözlemi yapılacak.
Ankara Üniversitesi (AÜ) Rasathanesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, tutulma 3 Mart 2007 Cumartesi gecesi saat 23.30'da başlayacak ve 03.12'de son bulacak. Bu zaman diliminde saat 00.44 ile 01.58 arasında 1 saat 14 dakika süre ile ay yüzeyi tam olarak dünyanın gölgesi tarafından örülmüş olacak. 3 Mart'ta gerçekleşecek ay tutulması, herhangi bir gözlem aracı olmadan da çıplak gözle Türkiye'nin her yerinden izlenebilecek.
AÜ Rasathanesi'nde 3 Mart günü saat 19.00-03.15 saatleri arasında gerçekleştirilecek etkinlikler, havanın açık ya da kapalı olmasına göre değişecek. Rasathanede tam ay tutulmasının yanında Venüs ve Satürn gezegenlerinin de gözlemi yapılacak. Yetişkinler 3 YTL, öğrenciler ise 2 YTL ödeyerek etkinliklere katılabilecek.
a.a.

Ay tutulması nedir?..:

Ay kendi yörüngesini dolanırken, kimi zaman Dünya'nın gölgesine girer. Buna Ay tululması denir. Ay tutulması, dolunay zamanında ve ayın düğüm noktalarına yakın olması durumunda meydana gelir. Ayın dünyanın gölgesine girmesi ile güneşten aldığı parlaklığı kaybetmesi neticesinde görülür.


Son düzenleyen Safi; 19 Ocak 2016 21:56