Arama

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Mart 2007       Mesaj #207
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
6DBDFB3D759C5F43A9DFC2F9a

1 pix beyaz1 pix beyaz spacerİnanıyorsanız mutlaka kazanırsınız
Türk futbolunun iki devi Beşiktaş ve Galatasaray, bu akşam BJK İnönü Stadı'nda kapışıyor. Saat 19.00'da başlayacak maçı Fırat Aydınus yönetecek. Derbi, LİG TV'den naklen yayınlanacak. Cimbom, kazanıp deplasman fobisine son vermek, Kartal da galip gelip lider Fenerbahçe ile arasındaki puan farkının açılmasını önlemek istiyor. Derbi öncesinde iki takım da sıkıntılı günler yaşıyor.

Dev maç öncesinde Beşiktaş iç sahada oynadığı maçlarda genelde iyi sonuçlar alırken, Galatasaray, rakip sahada galip gelmekte zorlanıyor. Beşiktaş'ta bugünkü maçta sakatlıkları bulunan Kleberson ve Gökhan Zan forma giyemeyecek. Cimbom'da da sakatlığı süren Orhan Ak görev alamayacak. Bugünkü müthiş derbi, iki dev için de "Tamam mı, devam mı" özelliğini taşıyor .

Akıl oyunları
Demir: Tigana'nın yapması gereken tek şey ideal 11'i sahaya çıkarmak. Gerisini çocuklar halleder. Yeter ki Fransız hoca macera aramasın. Beşiktaş'ın ruhu yeter. AKBİN: Bu tür maçlarda usta oyuncular oynamalı Gerets; Hakan, Okan, Ayhan ve Ergün'e güvenmeli Eğer onları 11'de görürseniz, Galatasaray kazanır.

Derbiler öncesi hep olduğu gibi soru aynı; kim kazanır, Beşiktaş mı, Galatasaray mı? Benim cevabım kısa ve net: Fenerbahçe kazanır! Bu maçın ilk galibi Fenerbahçe'dir. Sivas'ı yendiği taktirde en azından bir rakibiyle arayı açacak, belki de ikisinden de kopacak. Oyun sistemleri anlamında iki takımın da akşamı sabahına uymuyor. Dolayısıyla ben bugün
her ne söylüyorsam, bunu oyun sistemine dayanarak söylemiyorum. Gelelim ne söylediğimize... Üç sezon önceyi hatırlayın . Sakatlık, şanssızlık derken bir çok maçı kaybeden Beşiktaş, Fenerbahçe'nin en formda zamanında Saracoğlu'na çıktı... Herkes üçün, beşin hesabını yaparken, Beşiktaş hem de on kişiyle, üstelik kalecisiz ve de 90 artı bilmem kaçıncı dakikada üç kişiyle atak yaparak ve de gol atarak maçı 4-3 kazandı. Siyah-Beyazlı futbolcular, Beşiktaş ruhunu hatırlayıp o destanı yazdılar. O maçta futbolculara o ruhu hatırlatacak bir Rıza Çalımbay vardı ve belki de bugün tek eksik, Tigana'nın Beşiktaş'ın bu yönünü bilmemesidir. Ama futbolcular biliyor. Beşiktaş bugün yine o ruhla kazanacaktır. Günlerdir, Üzülmez, Toraman, Koray, Gökhan Zan gibi oyuncular arkadaşlarıyla tek tek konuşup motive etmeye çalışıyorlar. Ricardinho aynı şekilde, bir ağabey gibi tüm arkadaşlarıyla ilgileniyor.
BAŞKAN KONUŞMADI!
Beşiktaş kenetlendi. İnönü'de bugün en büyük koz budur. Tigana'nın yapması gereken tek şey sahaya doğru onbiri çıkarmak. Aman hocam macera arama. İdeal onbiri sahaya çıkar yeter! Gerisini çocuklar halleder. Beşiktaşlı futblcu, yüreğini çimlere serip bu maçı kazanır. İşin teknik analiz kısmına gelince yine Kartal ağır basıyor. Koray ve Serdar Beşiktaş adına kilit oyuncular. Onların performansı hücum gücünü de, savunma güvenliğini de direkt etkiliyor. Bugün her ikisinin de çok iyi oynayacağını düşünüyorum. Rico, Nobre ve Bobo da devreye girecektir. Savunmada Toraman ve Üzülmez başta herkes taşın altına elini koyacaktır. Galatasaray'ın benim iddialarımı çürütmesi ve Beşiktaş'ı yenmesi için Arda muhteşem oynamalı, savunması hiç hata yapmamalı. Bu da kolay değil. Arda formsuz, savunma eski gücünde değil. Böyle maçlarda motivasyon çok önemlidir. Başkan Demirören, "Kupa'yı biz alalım, Galatasaray şampiyon olsun" falan demediğine göre, motivasyonu bozacak bir şey yok demektir.