Arama


kamyon - avatarı
kamyon
Kayıtlı Üye
8 Mart 2007       Mesaj #57
kamyon - avatarı
Kayıtlı Üye

MR. OLYMPIA 2006


MsXLabs.org

Ronie coleman 9 uncu şampiyonluğunu alarak Olympia tarihine rekortmen vücutçu olarak ismini yazdırmak için Las Vegas a geldi ancak senelerdir onu arkadan kovalayan rakibi Jay Cutler her zaman olduğu gibi kendisini zorlayacaktı.Lee Haney 8 kez Olympia olan ve Ronie Coleman ile bu rekoru taşıyan vücutçu olarak tahtını Ronie ye tamamen devretmek üzere yarışmada yerini almıştı.

Yeni rekortmen 9 birincilikle Ronie coleman ın olacakmıydı bu soruların kafaları kurcalamasıyla koca bir yıl geçti ve bu sefer herşey Ronie için kolay olmıycaktı bunun ilk sinyalleri Pre-Judging esnasında görüldü jay hakikaten çok fazla yol katetmiş olarak bu sefer rekoru almasına ronie ye kolay izin vermiycekti.

Burdan sonrası ise ilginç bir yarışma olacağı kanısını herkesde oluşturmuştu.Benim görüşüm Ronie gene Jay den bir gömlek iyiydi ancak beyaz çocuk Jay belkide Vücut Geliştirme pazarı için biçilmiş kaftan olma avantajıyla kazanabilirdi bence bunu başarması için ronie coleman a epeyce yakın bir vücut inşa etmiş.Nitekim son iki final vücutcu gene ronie ve jay oldu herkes ronie bir olucak rekoru eski sahibinin vereceği madalyayla kırılması nerdeyse imkansız bir rekoru alıcak diye düşünürken birinci yeni Mr. Olympia jay cutler oldu.

Ben o ana kadar Dexter jackson ın mükemmel simetrisi ve orantılı hacimiyle esas Mr Olympia ünvanına layık oldunu düşünürken bir çok insan içinden belkide aynı şeyi düşünüyordu.Ancak bu sadece güzel bir temenniydi yarışmada buzdolabı misali yarışmacıların saltanatı hakemler tarafından uzun yıllar daha bitirileceğe benzemiyor.Oysaki Dexter tarzı bir vücutçunun Mr Olympia olması bu sporun seyrini bir anda değiştirebilir.

Yeni Olympia Beyaz ideal rahat pazarlanabilecek Jay cutler artık hayallerini süsleyen ünvanı her şeye rağmen artık elinde bulunduruyor.

Yarışmadan sonra yapılan roportajda Ronie colman cok sakin bir şekilde seneye burda olucanı ve ünvanı alıp rekoru kırıcanı üstüne basa basa tekrarladı sanırım bu yıl emekliye ayrılacak Ronie Colman bir kaç yıldaha podyumlarda olucak.

Bir dip not olarak şunuda belirtmeden geçemiycem podyumda izlediğim ronie yarışı kazanmalıydı hak ronie den yanaydı ancak beyaz çocuk birinci yapıldı ancak Ronie Colman vücut geliştirme tarihinin en hırslı dominant vücutçusu olarak seneye Mr. Olympia yarışında Jay cutler ı yerle bir edecektir , belkide kağıt üstünde bu önceden düşünülmüş ve ince hesaplar yapılmıştır kim bilir!

Son düzenleyen _Yağmur_; 9 Haziran 2016 16:45 Sebep: kırık link