Arama


vain - avatarı
vain
Ziyaretçi
8 Mart 2007       Mesaj #40
vain - avatarı
Ziyaretçi
Ne kadar yerimiz var ?

Bir teknoloji araştırma şirketinin yaptığı araştırmada dünya’da veri depolamak için kullanılan bütün 1 ve 0’ların ne kadar yer tuttuğu araştırıldı. Araştırmada, web sayfaları, fotoğraflar, videolar, telefon konuşmaları ve bütün arşivlenen dijital içerik göz önüne alındı.
Araştırma şirketi IDC, dünyada sırf geçen yıl 161 milyar gigabyte dijital bilgi üretildiğini açıkladı. Araştırma her dosyanın ortalama olarak 3 kez kopyalandığını varsayıyor. 161 milyar gigabytelık bilgi bugüne kadar yazılmış tüm kitapların toplamının 3 milyon katına yaklaşık bir bilgi içeriyor. 2003’te Berkeley Üniversitesi tarafından yapılan benzer bir araştırma o yıl için üretilen bilgiyi sadece 5 milyar gigabyte olarak tespit etmişti.
Bu rakamların daha da artmasının normal olacağını söyleyen araştırmacılar gelişen teknolojinin daha da çok veri saklanmasına olanak tanıyabileceğini ama şimdilik öngörülemeyen bir üst sınırın mutlaka olacağını belirttiler.

Daire fiyatına televizyon

Avrupa’dan önce Türkiye’de 200 bin YTL’den satışa çıkan dünyanın en büyük plazma televizyonları, vitrine konulduğu anda satıldı. Milyarlık otomobillerin, teknelerin, özel uçakların peynir ekmek gibi satıldığı Türkiye’de, bu kez de 100 bin Euro'luk plazma televizyon yok sattı. Ankaralı Demirhome firmasının getirttiği ve dünyanın en büyük televizyonu olma ünvanına sahip olan dev televizyonların tamamı daha ilk haftadan satıldı. 103 inç (260 cm) ekran büyüklüğüne sahip olan Panasonic marka televizyonların kimler tarafından alındığı ise satıcı firma tarafından sır gibi saklanıyor.
Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, dünyanın bu en büyük ve en pahallı televizyonları, Avrupa’da ilk kez Türkiye’de satışa sunuldu. Demirhome Yönetim Kurulu Başkanı Yaşasın Kızıldemir, bu televizyonu ilk olarak iki yıl önce gittiği bir fuarda gördü. Kızıldemir, 'Ürün seri olarak üretilmeye başlandığında hemen sipariş verdik. Gelen televizyonlardan birini Ankara, diğer ikisini ise İstanbul’a sattık. Kalan iki televizyonun da satışı yapıldı. Ancak henüz montajları tamamlanmadı' dedi.
TEKNİK ÖZELLİKLER
Model: Panasonic TH-103PF9EK 260 cm Full HD Plazma ekran
Ekran ebatı: 103” (260 cm)
Ekran boyutu: 16:9
Piksel sayısı: 2,073,600
Kontrast oranı: 5000:1
Güç tüketimi: 1500 W
Ebatlar: 2414x1421x129 mm
Ağırlık: 220 kilo
GERİSİ GELECEK
Dev plazma televizyonu Türkiye’ye getirebilmek için çok uğraştıklarını belirten Kızıldemir , 'Bu beş taneyi alabilmek için bile yaklaşık bir senedir Japonlarla sıkı bir pazarlık içindeyiz. Bize gelen beş taneyi sattık. Yenileri için de bağlantıya geçtik. Ama ne zaman geleceği belli değil' dedi.
VİNÇ İLE MONTE EDİLİYOR
Televizyonu aldıktan sonra en önemli sorun ise montajı. Kızıldemir, şimdiye kadar sattıkları televizyonları alanların hepsinin villada oturduğunu, bu yüzden montaj sırasında herhangi bir sorunla karşılaşmadıklarını belirtti. Kızıldemir, apartman dairesinde oturan bir kişinin bu televizyonu alması durumunda, bir vince ihtiyaç duyulabileceğini söyledi. Çünkü televizyon koruyucu kutusuyla birlikte tam 260 kilo ağırlığında.
Son düzenleyen vain; 8 Mart 2007 10:22 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi