Arama

Bowling Nedir? Bowling - Tek Mesaj #1

ahmetseydi - avatarı
ahmetseydi
VIP Je Taime
13 Aralık 2005       Mesaj #1
ahmetseydi - avatarı
VIP Je Taime

Bowling nedir?


Bowling nasıl oynanır?


MsXLabs.org

bowling

Bowling temelde basit bir oyundur. Özel üretilmiş olan top hat üzerinde yuvarlanır ve lobutlara çarparak devirir. (10 adet lobut bulunur) Oyunun kolaylığı, milyonlarca insan tarafından binlerce yıldır oynanmasının ve populer kalmasının en önemli sebebidir.

Bowling topları ve lobutları M.Ö.5200 yılında ölmüş bir Mısır kralının mezarında bulunmuştur. Eski Polinezyalılar bugün ile aynı olan 60 feet uzunluğundaki hatlarda bowling oynarlardı. 4.yy'da Almanya'da bowling dini seremonilerin bir parçası idi.
Lobutları devirebilenler iyi karakterli olarak addediliyorlardı. Martin Luther de bir bowling oyuncusu idi.

İngiliz kralları Edward II ve Richard II, halk sporla çok zaman geçiriyor diyerek bowlingi yasaklamışlardı. Fakat Sir Francis Drake, İspanyol Armadası'na karşı savaşa gitmeden önce bowling oynamıştı.

Bowling Amerika'da kolonyal günlerden beri meşhur olmuştur.İngilizler açık hava bowlingini ithal ettiler,Alman göçmenler 9 lobutlu bowling'i tanıttılar, böylece tarihi oyun bügünün çağdaş 10 lobutlu bowling sporuna evrimleşti.

Oyun standartları üzerindeki karışıklıklar nedeniyle uzman bowling oyuncuları 19.yy'da bowling sporunun standart oyun kurallarına ihtiyacı olduğuna karar verdiler. Ve 1895 tarihinde Amerikan Bowling Kongresi'ni başlattılar. Bayanlar Uluslararası Bowling Kongresi 1916' da faaliyete geçmiştir.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Son düzenleyen ahmetseydi; 18 Haziran 2016 17:27 Sebep: kırık link.
ѕнσω мυѕт gσ ση ツ