Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #640

Pollyanna - avatarı
Pollyanna
Ziyaretçi
11 Mart 2007       Mesaj #640
Pollyanna - avatarı
Ziyaretçi
TÜRK TELEKOM'DAN INTERNET SERVİS SAĞLAYICILARINA PROMOSYON

Şirketimizle yaptığı sözleşme kapsamında ADSL hizmeti sunan tüm Internet Servis Sağlayıcılara 1 Şubat – 30 Nisan 2007 tarihleri arasında yapacakları abonelikler için, aboneliğin 24 ay boyunca sürmesi koşuluyla 24. aya ait kullanım ücreti (varsa kota aşım ücreti dahil olmak üzere) alınmayacaktır. Uygulama kapsamında Internet Servis Sağlayıcı tarafından yapılan aboneliklerin 24 aylık süre dolmadan sona ermesi halinde söz konusu promosyon uygulanmayacaktır.
Bu indirimli uygulamadan yararlanmak isteyen Internet Servis Sağlayıcıların Şirketimize başvurmaları gerekmektedir.


AL-SAT METODU İLE ADSL INTERNET ERİŞİMİ HİZMETİNDE UYGULAMADEĞİŞİKLİĞİ

Al-Sat metodu ile ADSL hizmeti sunan veya sunacak tüm Servis Sağlayıcılar için hazırlanmış sözleşme üzerinde değişikliğe gidilmiştir.

Buna göre sözleşmede yer alan

· Bölgesel dağılım oranı port miktarı 10.000'in altında kalan ISS'ler için uygulanmayacaktır. Port miktarı 10.000 ve üzerinde olduğu taktirde bölgesel dağılım göz önünde bulundurulacaktır.

·Tahsis edilen portlar ile ilgili olarak istenen teminat mektubu veya nakit para, port miktarı 10.000'in altında kalan ISS'lerden talep edilmeyecektir. Port miktarı 10.000 ve üzerinde olduğu taktirde toplam port miktarı için teminat mektubu uygulamasına geçilecektir.

31.05.2006 tarihinde bildiriminde bulunduğumuz sözleşmeyi imzalayan ISS'ler ile ek protokol imzalanarak, imzalamayan ISS'ler ile de sözkonusu değişiklikler ile revize edilmiş yeni sözleşme imzalanarak uygulamaya geçilecektir.





ADSL KULLANICILARININ MODEM DEĞİŞİKLİKLERİNDE DİKKAT ETMESİ GEREKEN HUSUSLAR

Bilindiği üzere ADSL erişimi sağlanmak üzere siz müşterilerimizin kullanmakta oldukları ADSL modemleri üzerinde sizler tarafından kullanıcı adı ve şifre tanımlanması yapılmaktadır. Kullanmış olduğunuz ve üzerinde kullanıcı adı ve şifrelerinizin tanımlı bulunduğu modemlerinizi resetlemeden veya modem ayarlarınızı fabrika ayarlarına çevirmeden ikinci el piyasasında satmanız halinde, size ait olan bu kullanıcı kimlikleri ile başkalarının internete erişebilmesinin mümkün olması nedeniyle siz müşterilemiz hukuki olarak sorumlu duruma düşebilirsiniz. Ayrıca bu durum özellikle limitli ADSL abonelikleri için fazla ücret tahakkuk edilmesine yol açabilir. Bu nedenle kullanıcı kimliklerinizi modemleriniz üzerinden silmeden yada modem ayarlarınızı fabrika ayralarına çekmeden kullanılmış modemlerinizi başkalarına satmamanız/vermemeniz gerekmektedir.



TÜRK TELEKOM ADINA GÖNDERİLEN KÖTÜ AMAÇLI ELEKTRONİK POSTALAR

Şirketimizin adı kullanılarak ve Şirketimiz tarafından gönderilmiş gibi gösterilerek müşterilerimize kendi msn adres ve şifrelerinin ttnet@hotmail.com vs. gibi adreslere gönderilmesinin gerektiği ve gönderilmemesi durumunda ise suç işlemiş sayılacaklarını belirten elektronik postalar gönderildiği tespit edilmiştir.

Şirketimiz tarafından siz sayın müşterilerimize böyle bir elektronik posta gönderilmemektedir. Bu nedenle siz müşterilerimizin mağdur olmaması ve kendi güvenliğinizin sağlanabilmesi için bu gibi elektronik postalara cevap verilmemesi önemle duyurulur.



MANYETİK KARTLI ANKESÖRLÜ TELEFONLARDA KULLANILAN MANYETİK TELEFON KARTLARINI 30 MART 2007 TARİHİNE KADAR İADE EDEBİLİRSİNİZ

Şirketimizce işletilmekte olan Ankesör Şebekesinde hizmette olan Manyetik Kartlı Telefon Makinelerinin tamamı Haziran 2006 tarihi itibariyle hizmet dışı bırakılarak yerlerine günümüz teknolojisine uygun Smart Kartlı Telefon Makineleri tesis edilmiştir.

Müşterilerimizin ellerinde bulunan manyetik telefon kartları 30 Mart 2007 tarihine kadar Telekom Müdürlüklerine iade edilebilecektir.

Türk Telekom, Dünya Ekonomik Forumu'nun Toplantı Destekçisi oldu

Türk Telekom, 23-24 Kasım tarihlerinde dünya liderlerini ve üst düzey yöneticilerini İstanbul'da bir araya getiren Dünya Ekonomik Forumu'nun iletişim altyapısı için kurulum desteği sağlıyor.
Türk Telekom, global ve bölgesel gündemi belirleyen ve dünyanın liderlerini bir araya getiren "Dünya Ekonomik Forumu'"nun toplantı destekçisi ("Roundtable Supporter") oldu. Türk Telekom, ayrıca 23-24 Kasım tarihlerinde İstanbul Çırağan Palace Kempinsky'de gerçekleştirilen forum için, toplantının gerçekleştiği mekandaki tüm iletişim ihtiyaçları için altyapı kurulum desteği sağlıyor.

1971'de Cenevre'de siyaset ve kar amacı olmaksızın kurulan, dünyanın gelişimini amaçlayan uluslararası bir organizasyon olan "Dünya Ekonomik Forumu" bu defa Türkiye'nin ev sahipliğinde toplanıyor. 250 üst düzey yöneticinin katıldığı forumda AB'ye giriş, ülkemizin jeopolitik rolü, rekabet, iş fırsatları ve kültürlerarası diyalog gibi ana başlıklar etrafında oturumlar düzenlenecek.



146 çevirmeli ağ (dial up) internet erişim servisi


Türk Telekom tarafından sunulmakta olan ve herhangi bir internet erişim aboneliği gerektirmeyen "146" çevirmeli ağ (dial up) internet erişim servisi, 19.06.2006 tarih ve 2006/TK-08/393 sayılı Telekomünikasyon Kurulu Kararı gereğince 13 Ekim 2006 tarihinden itibaren Türk Telekom tarafından sunulmamakta olup, bu tarihten itibaren "146" çevirmeli ağ (dial up) internet erişim servisi hiçbir kesintiye uğramaksızın geçici olarak TTNET A.Ş. tarafından verilecektir.

Bu hizmetle ilgili olarak yeni bir gelişme olması halinde web sitemizde tekrar duyurulacaktır. Bilgi edinilmesini rica ederiz.



Türk Telekom Referans Yerel Ağa Erişim Teklifi
"Türk Telekom Referans Yerel Ağa Erişim Teklifi" (REYET) taslağı, Telekomünikasyon Kurumuna sunulmuş olup, söz konusu taslak Kurumun internet sitesinde kamuoyu görüşlerinin alınmasını teminen yayımlanmıştır. Bu kapsamda yayımlanan taslağa görüş bildiren İşletmecilerden alınan görüşler ile Telekomünikasyon Kurumunun değerlendirmeleri Şirketimize iletilmiştir.

Söz konusu görüş ve değerlendirmeler ele alınarak gerekli çalışmalar Şirketimiz dâhilinde yürütülmektedir. Sürecin daha sağlıklı yürümesi açısından çalışmalar esnasında İşletmecilerin de görüşlerinin alınmasına karar verilmiştir. Konuyla ilgili olarak Şirketimize görüşlerini bildirmek isteyen işletmecilerin, Şirketimize müracaat etmelerini müteakip kararlaştırılacak toplantı tarihinde konuyla ilgili görüşleri değerlendirilecektir.



126 Kablo TV Arıza Tarife Değişikliği

126 Kablo TV Arıza Özel Servis numarasına doğru yapılan aramalar, bu özel servis numarasının Türksat A.Ş. 'ye devri sonucunda 01.03.2006 tarihinden itibaren,

· Normal saatlerde (pazartesi-cumartesi günleri saat
(08:00-20:00 arası) 60 saniyede bir kontör,

· İndirimli saatlerde ise (Pazartesi - Cumartesi günleri saat 20:00-08:00 arası, Cumartesi 20:00'den Pazartesi saat 08:00'a ve resmi tatil günleri) 120 saniyede bir kontör atışına göre,

Ücretlendirilecektir.




G.SHDSL VERİ AKIŞ ERİŞİMİ

Şirketimizin İnternet Servis Sağlayıcılara yönelik G.SHDSL Veri Akış Erişimi tarifeleri Telekomünikasyon Kurumu tarafından onaylanmış olup tarifeler aşağıda belirtilmiştir.


G.SHDSL VERİ AKIŞ ERİŞİMİ TARİFESİHızı (Kbit)Bağlantı ÜcretiAylık Ücret (YTL)128
Telekomünikasyon
Kurumu'nun
02.06.2005 gün ve
329 sayılı Kurul
Kararı ile onaylanan
Bağlantı/Nakil
ücretleri
uygulanacaktır.
66,88256105,07512168,321024273,502048446,13




Fiyatlara %18 KDV , %15 Özel İletişim Vergisi (ÖİV) dahildir.



Türk Telekom Tesislerinde Ortak Yerleşim ile Kule Kullanımında Uygulanacak Usül, Esas ve Ücretler'e ilişkin bilgiler için tıklayınız.



KABLO TV ABONELERİNİN DİKKATİNE


18 Mayıs 2005 tarihinde "Türk Telekomünikasyon A.Ş. ile Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş. arasında 5335 Sayılı Kanun'a Dayanan Ana Devir Protokolü imzalanmıştır.

Bu çerçevede;

Kablo TV sistem ve hizmetleri ile ilgili tüm konular 1 Temmuz 2005 tarihi itibariyle Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş. tarafından yürütülecektir.

1 Temmuz/31 Temmuz 2005 döneminden itibaren aylık Kablo TV faturaları Türksat A.Ş. adına düzenlenecektir.

Türk Telekom tarafından Kablo TV müşterilerine verilmekte olan, Abone Kabul, Fatura Tahsilatı, 126 Arıza Kayıt, 444 0 126 Danışma Servisi vb. hizmetler Türksat A.Ş. adına Türk Telekom tarafından verilmeye devam edilecektir.


MODEM AKREDİTASYON
Türk Telekomünikasyon A.Ş. tarafından verilen ADSL İnternet erişim hizmeti için kullanılacak ADSL modemlere belirlenen kriterleri taşımaları koşuluyla Türk Telekomünikasyon A.Ş. ve ADSL Çözüm Ortağı Firmalar tarafından Kurulum Hizmeti verilecektir.

Ürettikleri ya da ithal ettikleri modemlere " Kurulum Hizmeti almak isteyen firmalar Kurulum Hizmeti Verilecek ADSL Modemler İçin Esaslar"da belirtilen şartlara uygun olarak her bir modem için hazırladıkları dosya ve numune modem ile birlikte Türk Telekomünikasyon A.Ş. Turgut Özal Bulvarı Bilişim Ağları Dairesi Başkanlığı 06103 Aydınlıkevler / ANKARA adresine başvuruda bulunacaklardır. Başvuruda bulunmak için herhangi bir süre kısıtlaması yoktur.

Ancak Türk Telekomünikasyon A.Ş., gerekli görmesi durumunda ve haklı gerekçelerin varlığı halinde destek hizmetininin süresini değiştirebilir veya tamamen kaldırabilir. Başvuruların şekli ve içeriği Kurulum Hizmeti Verilecek ADSL Modemler İçin Esaslara uygun şekilde gerçekleştirilecektir.

Dosyalar Türk Telekomünikasyon A.Ş. Bilişim Ağları Dairesi Başkanlığı adresine elden teslim edilebileceği gibi, aynı adrese iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir.