Arama


AreX - avatarı
AreX
Ziyaretçi
12 Mart 2007       Mesaj #449
AreX - avatarı
Ziyaretçi
12 Mart 2007

KOBİ'LERE 1 MİLYAR YTL KAYNAK FIRSATI... -TOBB'UN ÖNCÜLÜĞÜNDE ÇEŞİTLİ KURUM VE KURULUŞLARIN DESTEĞİYLE 20 İLDE YAPILMASI PLANLANAN KOBİ BİLGİ VE EĞİTİM FUARLARININ 5'İNCİSİ 16-17 MARTTA BURSA'DA DÜZENLENECEK -BTSO GENEL SEKRETERİ YÜCEL: ''FUAR, KOBİ'LERİ FİNANSMAN VE BİLGİ EKSİĞİNİ GİDERMEK İÇİN ÇÖZÜM ORTAKLARIYLA BULUŞTURACAK''

BURSA (A.A) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) öncülüğünde, çeşitli kurum ve kuruluşların desteğiyle 20 ilde yapılması planlanan KOBİ Bilgi ve Eğitim Fuarlarının (KOBİF) 5'incisi, 16-17 Martta Bursa'da düzenlenecek.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Genel Sekreteri Tolga Yücel, Forum Fuarcılık A.Ş. yetkilileriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, KOBİF'in yeni girişimcilere yardımcı olmak, mevcut işletmelerin vizyonunu geliştirmek, üretim, dış ticaret, markalaşma, belgelendirme, finansman, pazarlama, iç ve dış yatırım olanakları gibi konularda bilgi birikimlerini karşılamayı amaçladığını söyledi.

Yücel, fuarın bu amaçla tarafları bir araya getirmek gibi bir misyon üstlendiğini ifade ederek, ''Fuar, KOBİ'leri finansman ve bilgi eksiğini gidermek için çözüm ortaklarıyla buluşturacak'' dedi.

-BURSA'NIN ÖNEMİ-

Bursa'nın, sağladığı istihdam, gerçekleştirdiği ihracat ve yarattığı katma değer ile gelişmiş illerin başında geldiğine dikkat çeken Yücel, kentte başta otomotiv olmak üzere tekstil, konfeksiyon, gıda ve yaş sebze-meyve ihracatının önemli bir ağırlığa sahip olduğunu belirtti.

Yücel, bu sektörlerde faaliyet gösteren 11 bin dolayında KOBİ düzeyinde firma bulunduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

''KOBİ'ler, teknik bilgilerin yanı sıra rekabet ortamı, talep, fiyat ve pazarlama unsurları gibi pazar bilgilerine de ulaşma fırsatı bulabilecekler. Fuarı ziyaret eden KOBİ yetkilileri, tüm sorularına, fuarda yer alacak ilgili kurumların ve çözüm ortaklarının en yetkili ağızlarından, yüz yüze görüşmeler yoluyla kısa sürede yanıt bulabilecekler.''

-1 MİLYAR YTL KAYNAK-

KOBİ'lere 2007 yılı içinde çeşitli kurum ve kuruluşların sağlayacağı teşvik ve destek miktarının 1 milyar YTL olduğunu, ancak bu firmaların destek ve teşviklerden yeterince yararlanamadığını anlatan Yücel, birçoğunun bu destek ve teşvikten haberinin dahi olmadığını söyledi.

Yücel, ''1 milyar YTL KOBİ'leri bekliyor'' sloganıyla düzenlenen fuarda, KOBİ'ler için sağlanan destek ve teşviklerin anlatılacağını ve sorunlarına yönelik bilgilerin aktarılacağını ifade etti.

Ankara, Antalya, Adana ve İzmir'in ardından 5'incisi Bursa'da gerçekleştirilecek fuarın proje ortakları arasında, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Türk Patent Enstitüsü (TPE) ve Halk Bankası yer alıyor.
Fuarın, yıl sonuna kadar 20 ilde gerçekleştirilmesi hedefleniyor.