Arama

Ryu - Street Fighter - Tek Mesaj #1

virtuecat - avatarı
virtuecat
Ziyaretçi
13 Mart 2007       Mesaj #1
virtuecat - avatarı
Ziyaretçi
Street Fighter oyun karakteri Ryu, Ryu kimdir, özellikleri nelerdir?

ryu9ebac4rx9

Ryu, Street Fighter 1988'den itibaren baş karakteri olan hayali bir karakterdir. Japonyalı bir dövüşçüdür ve de belkide Capcom şirketinin en ünlü karakteridir.

Biyografisi

Ryu, küçük yaşlardan itibaren dövüşe aslında savunma sanatlarına çok meraklıdır. Daha on yaşlarındayken babası kimliği bilinmeyen bir kişi tarafından öldürülür. Bu olayın ardından annesi de üzüntüden hayata gözlerini yumar. Ryu'yu babasının en yakın arkadaşı Master Gooki yanına alır ve ona ileride en iyi arkadaşı olucağı Ken Masters isimli amerikalı küçük çocukla beraber çalıştırmaya başlar.Ryu artık evinden çok uzaklardadır.

Ustaları bir olduğu için Ryu ve Ken'in hareketleri birbirine çok benzemesine rağmen küçük farklılıklar gösterir.
Ryu,oldukça sorumluluk sahibi bir gençtir.Ciddi ve kararlıdır.Ancak içinde hiç beklenmeyen bir kötülük taşır (Evil Ryu).

Daha sonra babasını öldüren şahıs tekrar ortaya çıkar ve ustalarını öldürür.Bu kişi Akuma'dır. Akuma'yı hep yenmek ve ortadan kaldırmak ister ama ileride acı bir gerçek onu bekliyordur: Akuma,Ryu'nun öz amcasıdır.

Bu ruhsal yıkımdan sonra Ryu aileden gelen bir özellik olan ve ne yapıcağı belli olmayan bi güç,karanlık hadoo'yu vücudunda keşfeder.Daha sonra Ryu ve Ken Street Fighter'a katılır ve birçok dövüşe girer.

Ryu, son olarak kimsenin şimdiye kadar yenemediği bir dövüşçü olan Sagat'ı yenince Sagat ve Sagat'ın tarafındaki kötüler çok sinirlenir.Ryu'ya karşı gelirler.İşte tam bu sırda M.Bison Dünya'yı ele geçirme planını herkese açıklar.Dünya kaos un eşiğindedir.Sagat ve yandaşları M.Bİson ın tarafına geçerler.


Ryu,Ken,Chun Li ve Albay Guile gibi birçok yetenekli şahıs M.Bison ve adamlarının peşine düşer. Ve Bison'ı yenerler fakat bu sırada birçok yeni karakter doğmuştur.


Ryu bazen içindeki karanlığı kontrol edemeyince kendini kaybeden ve gücü,hareket ve tavırlı bambaşka olan Evil Ryu'ya dönüşür.
Sonuçta Ryu yaşadığı psikolojik tramvalardan dolayı artık düşük seviyeli bir şizofreni olmuştur fakat bunuda kontrol etmeyi öğrenir ve maceralarına devam eder
.

Kaynak: Vikipedi
Son düzenleyen nötrino; 28 Haziran 2013 18:47 Sebep: Mesaj yeniden düzenlendi!